miercuri, 17 iulie 2013

Televiziune online cu plată de la Google ?

Google Inc are in plan să lanseze servicii de televiziune online cu plată, anunţă The Wall Street Journal. Google a abordat recent companii mass-media pentru a obtine licenţe de redistribuţie a conținutului oferit de televiziunile acestora, in vederea lansarii unui serviciu de Internet TV, care va transmite pentru inceput televiziuni tradiționale foarte cunoscute.

În cazul în care gigantul web va implementa ideea, va concura cu alte companii care intenționează să lanseze astfel de servicii ce vor oferi pachete de televiziune prin conexiuni de bandă largă.

Intel Corp si Sony Corp lucrează deja la lansarea unor oferte similare, în timp ce Apple Inc a obtinut în ultimii ani licenţe de retransmisie a unor canale tv de la diverse companii media.

Google ar fi facut deja in ultimele luni propuneri de colaborare pentru unii programatori foarte cunoscuti, au precizat pentru WSJ persoane apropiate proiectului. Google ar fi oferit si demonstrații ale produsului, dupa cum afirma unele persoane. Google nu a confirmat sau infirmat încă zvonurile.

Dacă va fi lansat, serviciul de televiziune prin internet de la Google ar putea avea implicatii majore pentru ecosistemele de televiziune tradiționale, creând cu siguranta o nouă concurență serioasă si de mare calitate pentru operatorii de televiziune cu plată care deja luptă pentru a-si păstra abonații.

Jucători online existenti cum ar fi Netflix Inc, Hulu și Amazon.com Inc oferta continut de televiziune la cerere, dar cele mai recente eforturi ale Google sunt menite să ofere canale convenționale, permițând consumatorilor să vizioneze televiziunile la fel ca si cum ar face aceasta prin cablu tv.

Companiile media sunt tot mai axate pe extinderea disponibilitatii programelor in mediul online si on-demand. Si cum aceste companii fac cele mai bune oferte de preturi mici pentru cei mai mari distribuitori, iar Google ar fi cu siguranta cel mai mare, ar rezulta o oferta foarte interesanta de continut si preturi pentru clienti.

Aceasta ar fi a doua oară cand Google areo astfel de initiativa. În urmă cu aproximativ doi ani, Google ar fi avut discuții cu companii mass-media cu privire la un serviciu similar, a mentionat WSJ, dar aceste discuții nu a ajuns prea departe in acel moment.

Totuși, situatia s-a schimbat de atunci: mai multe alte companii de tehnologie lucreaza activ la implementarea unor servicii similare, furnizorii de televiziune cu plată cer deja companiilor de divertisment drepturi de streaming la nivel național, iar companiile media si-a schimbat viziunea si au constientizat ca mediul online va reprezenta unul din canalele cele mai importante de distributie a televiziunii.

În timp ce nici una dintre intentiile altor companii nu a dus încă la lansarea unui astfel de serviciu international, situatia s-ar putea schimba în curând prin intrarea in cursă a gigantului Google.

De asemenea si Intel, care intentioneaza sa lanseze serviciul său de televiziune prin internet până la sfarsitul anului, a avut discutii cu mai multe companii mass-media pentru a dobândi drepturi de redifuzare online a diverselor televiziunim pentru o perioada de mai multi ani .

Un purtator de cuvant a declarat marți ca Sony ar putea lansa serviciul său înainte de Intel.
Insa Sony intenționează să lanseze pachetul său de servicii tv prin internet doar pentru dispozitive Sony, cum ar fi consolele de jocuri PlayStation, televizoarele și playerele Blu-ray.

Apple a întâmpinat rezistenţă de la diverse companii mass-media pe parcursul negocierilor pentru licențe de redistributie tv, au declarat persoane familiare cu situatia.

Mari concurenti clasici ai proiectelor de acest gen spun ca de fapt companiile tech care doresc să lanseze un serviciu de televiziune prin internet se vor confruntă cu o provocare fundamentală. Dacă vor concura cu operatorii de televiziune prin cablu sau prin satelit la prețuri și grila de canale similare, nu este clar de ce consumatorii s-ar schimba la noile servicii de televiziune online.

Insa situatia ar fi in realitate cu totul alta. Avantajele, spun surse apropiate proiectelor, vor fi interfețe mult mai bune decât cele oferite de receiverele actuale ale operatorilor de televiziune cu plată, posibilitatea de a adauga de zeci de ori mai multe canale in grilă, posibilitatea de a receptiona si canale de pe alte continente ( pe lângă cele nationale si locale) fără limita geografică de semnal, preturi mai mici de licenţ[ datorită volumului mare de clienti si acoperirii mondiale.

De asemenea, mulți directori de companii mass-media s-ar fi declarat impresionati de rapiditatea si interfetele unor demonstratii de distributie a televiziunii online de la unele dintre companiile amintitie.

Google a luat deja în ultimii ani o serie de alte măsuri pentru a extinde televiziunea online, inclusiv ofeririea de televiziune on-line prin website-ul video YouTube, lansarea de servicii de televiziune prin cablu în rețeaua de fibra optica Google din Kansas City și un software în curs de perfectionare care poate fi instalat pe televizoarele Google TV.

Se pare ca prinde contur ideea ca Google sa ofere servicii de televiziune online ( posibilitate pe care am prognozat-o acum ceva timp in articolul de AICI ) si acestea se vor implementa cu siguranţa mai devreme sau mai tarziu. Aşteptăm cu mare interes confirmarea oficiala si lansarea cât mai curând a serviciului de televiziune online de la Google.


Niciun comentariu despre subiectul „Televiziune online cu plată de la Google ?”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile