vineri, 10 mai 2013

Youtube, televiziunea viitorului ?

De curând bine-cunoscutul Youtube a lansat cateva zeci de canale cu plata. Cu siguranta ca vor fi mii de canale in viitor.

Sunt canale cu un continut VOD ( video la cerere ) mai special. Majoritatea inca nu sunt disponibile la noi in țara.

Foarte multe sunt subtitrate in engleza sau chiar mai multe limbi, putand fii chiar traduse in limba romana cu ajutorul functiei de traducere automata beta, oferita in videoclip de catre Youtube.

Lista de canale Youtube cu plata se gaseste AICI.

Desigur veti spune: ce e nou in aceasta?

Extraordinara este ipoteza care ar putea decurge din initiativă amintită mai sus.

Youtube are deja infrastructura necesara sa transmita fluxuri video. Transmisiile live se gasesc AICI.

Acum imaginati-va succesul pe care il va avea Youtube daca va combina cele doua posibilitati: transmisiile live si plata.

La miliardele de videoclipuri vizionate zilnic, cu siguranta nu ar fi un efort extraordinar ca gigantul Youtube sa colaboreze cu diverse televiziuni si sa ofere pachetele de televiziune cu plata, la un pret foarte mic, eventual subventionat si de publicitate care sa apara peste fluxurile video.

Costurile mai mici de transmisie, streaming-ul in FULL HD, un numar imens de canale de televiziune si posibilitatea de a vizona televiziunile direct pe PC, laptop, tableta, telefoane mobile inteligente sau mai putin inteligente ( chiar cu Symbian si Android low-end), televizoare smart, console de jocuri, diverse alte dispozitive compatibile...

Toate acestea ar insemna un mare succes.

V-ar incânta sa vizionati toate programele din Romania pe toate aceste dispozitive la un pret de cativa euro pe luna ?

V-ar face placere sa va abonati fara alte instalatii suplimentare ( doar dispozitivul si o legatura buna de net ) la Sky Anglia, pachete de televiziune americane, la toate televiziuni HD romanesti, la toate programele de sport sau stiinta din lume, la preturi mult mai mici decat ofera operatorii actuali de televiziune? Sau daca Google ar lansa un receiver dedicat Youtube ?

Ar fi interesant ca Digi Tv, Romtelecom DTH, Focus Sat, Freesat sau viitorul Orange DTH sa ofere si aceasta posibilitate prin intermediul Youtube?

Pentru mine este o idee care m-ar incanta cu siguranta. Si probabil si pe operatorii de televiziune ar trebui sa îi bucure, nu sa îi sperie o astfel de posibilitate. Pentru ca până la urmă probabil va fi implementata ( nu curand, dar poate nici prea departe in viitor). Nimeni nu trebuie sa se teama de evolutia tehnologică. Pentru că operatorilor le-ar aduce venituri suplimentare, chiar daca poate mai mici decat prin transmisiile clasice. Dar ar castiga un segment care este in continua crestere si care in 10-15 ani va domina piata: cel al consumatorilor de televiziune pe ecrane non-tv.

In concluzie, cum vi se pare ideea ?


Update 17 iulie 2013: Se pare ca ideea se contureaza. Detalii in articolul de AICI. Oricum, până la aceasta data, din sondajul de mai sus rezultă clar ca majoritatea cititorilor ar fi interesati de astfel de servicii de la gigantul Google.


4 comentarii despre subiectul „Youtube, televiziunea viitorului ?”:
Romanian Dreambox Info

Este buna ideea dar...ai nevoie de cateva lucruri: conexiune buna de internet , stabila si viteza mare,monitor sau TV full HD ,si bineinteles un PC de calitate cu un procesor de calitate, un I3-I5 sau de ce nu I7 , pe langa astea si niste $$$ pentru plata programelor dorite pentru vizionare, eu personal urmaresc cateva canale full HD de la americani pe youtube si sunt ff multumit de calitatea transmisiei.

Anonim

Pe mine m-ar super incanta sa am canale romanesti si chiar straine de calitate prin Youtube. Mi-ar place si SD nu neaparat HD, ca SD merg si pe telefonul mobil si pe tvurile mai destepte, nu trebuie cine stie ce computer sofisticat.

NYCKU

dar cum noi romani avem in fiecare camera tv ,cum o s-a vedem. facem doua abonamente , ca suntem bogati. vindem toate tv din casa si le inlocuim cu pc sa vedem totii din casa fiecare ce vrea la ce ora vrea la el in camera si pe deasupra nu ai tu telecomanda. naspa nu?

Anonim

Nicku, naspa e cand cineva nu gandeste... de televizoare smart si IPTV direct pe televizor nu ai auzit? Fara receiver, fara nimic... Si culmea, au si telecomanda.. cu motion senzor... iar pe pc, telefon si tableta e supliment... De obicei o televiziune IPTV nu e limitata la un singur televizor, poti vedea pe 2-3, chiar 5 televizoare pe acelasi abonament ( de exemplu Voyo ofera 3 televizoare sau alte dispozitive simultan, aplicatiile de streamimg pe PlayStation 3 merg pe 5 console simultan, cu un singur abonament)...

Ideea e extraordinara in sine si ar fi si mai extraordinar daca ar fi pusa in aplicare... bineeinteles, nu e prea e utila pentru fanii televizoarelor cu tub... dar am incredere ca Google s-a gandit deja la o astfel de idee super si o va pune in aplicare cat mai repede sper...

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile