marți, 10 aprilie 2018

Sezonul 4 al serialului "Fear the Walking Dead", din 16 aprilie 2018 la AMC

Peste mai puțin de o săptămână, AMC va difuza o nouă premieră: sezonul 4 din serialul original "Fear the Walking Dead". Primul episod va fi difuzat pe 16 aprilie, de la ora 05:00, iar fiecare nou episod va fi apoi transmis lunea de la ora 04:00 și în reluare de la 22:00, anunță AMC printr-un comunicat remis către HD Satelit.


În al patrulea sezon din „Fear the Walking Dead”, lumea protagonistei Madison Clark (Kim Dickens) și a familiei acesteia este văzută cu alți ochi, cei ai lui Morgan Jones (Lennie James), care se alătură poveștii, direct din universul serialului original, „The Walking Dead”

Pe măsură ce personajele se confruntă cu un prezent incert, plin de lupte, descoperiri, prieteni, dușmani și amenințări vechi și noi, acestea fac alianțe, se luptă între ele și dau piept cu morții-vii. 

Scopul final este o viață cât de cât normală, în mijlocul presiunii care îi înconjoară. În lupta pentru o nouă realitate în „Fear the Walking Dead”, se vor înfrunta întunericul și lumina, teroarea și pacea, eroii și mercenarii.

Produs de către AMC Studios, serialul „Fear the Walking Dead” îi are drept producători executivi pe Scott M. Gimple, Andrew Chambliss și Ian Goldberg (care sunt showrunneri), Robert Kirkman, David Alpert, Gale Anne Hurd și Greg Nicotero.


DISTRIBUȚIE ȘI PERSONAJE

„Madison Clark” – KIM DICKENS

Când am văzut-o ultima dată pe Madison în al treilea sezon, scăpase cu viață ca prin urechile acului și nu știa exact ce s-a întâmplat cu prietenii și copiii ei. Acum ea jură că nu va mai lăsa să se întâmple așa ceva și se asigură că face tot posibilul pentru asta. În noile circumstanțe pe care și le-a creat, Madison trebuie nu doar să evite greșelile trecutului, ci și să descopere noi modalități de a le repara.

Kim Dickens a dovedit că este o actriţă versatilă, interpretând o paletă variată de personaje complexe şi puternice, de-a lungul carierei în televiziune şi film. Dickens s-a născut în Huntsville (Alabama) şi a mers la Universitatea Vanderbilt din Nashville (Tennessee), unde a absolvit secţia de Comunicare. După absolvire, s-a mutat în New York, pentru a-şi continua studiile la Institutul de Teatru şi Film Lee Strasberg. Ulterior a mers timp de 2 ani la conservatorul de arte interpretative al Academiei Americane de Arte Dramatice din New York.

În 2001, Dickens a jucat alături de Gabriel Mann în filmul lui Allison Anders, „The Things Behind the Sun”. Rolul i-a adus recunoaşterea, printr-o nominalizare la Premiile Independent Spirit 2002. Dickens a jucat rolul unei cântăreţe rock din Florida, a cărei trupă devenea din ce în ce mai cunoscută, în mare parte datorită unui cântec controversat.

Din 2004 până în 2006, Dickens a apărut în serialul dramatic HBO „Deadwood”, câştigător al Globului de Aur. Cu Timothy Olyphant în rolul principal, serialul era plasat la finalul anilor 1800, în Deadwood (South Dakota), oraş încărcat de crimă şi corupţie. Dickens a jucat rolul lui Joanie Stubbs, o femeie depresivă, care era fosta iubită a lui Cy Tolliver (Powers Boothe). În 2005, Dickens a jucat în comedia satirică nominalizată la Globul de Aur „Thank You for Not Smoking”, în care era fosta soţie a lui Nick Naylor (Aaron Eckhart).

Din 2006 până în 2009, Dickens a avut câteva scurte apariţii în serialul ABC câştigător al Premiului Emmy şi al Globului de Aur, „Lost. Naufragiații”, în care a jucat rolul iubitei lui James „Sawyer” Ford (Josh Holloway).

Din 2008 până în 2009, Dickens a jucat unul dintre rolurile principale în serialul de succes marca NBC, „Friday Night Lights”, a cărui acţiune era centrată pe o echipă de fotbal din Texas. Dickens a jucat rolul coafezei Shelby Saracen, mama lui Matt Saracen (Zach Gilford). În 2009, Dickens a apărut în pelicula lui John Lee Hancock, „The Blind Side” (care a fost nominalizată la Oscar).

Din 2010 până în 2013, Dickens a jucat unul din rolurile principale în premiata dramă HBO „Treme”. Serialul creat de David Simon s-a concentrat pe viaţa de după uraganul Katrina a locuitorilor din New Orleans, care au încercat să-şi reconstruiască vieţile, casele şi cultura unică, în urma unuia dintre cele mai groaznice dezastre naturale din SUA. Dickens a jucat rolul unui chef care încerca să-şi ţină restaurantul pe linia de plutire. Dickens, alături de actorii din „Treme”, a fost nominalizată pentru un Premiu Emmy, la categoria „cea mai bună miniserie”.

În 2014, a făcut parte din distribuţia thrillerului psihologic apreciat de critici „Gone Girl” (cu Ben Affleck şi Rosamund Pike). Bazat pe romanul de success de Gillian Flynn, firul narativ urmăreşte un bărbat care își caută soţia dispărută. Dickens a jucat rolul Rhondei Boney, detectiva dură, dar uneori empatică, din poveste.

În 2015, Dickens a devenit Ambassador al National Women’s History Museum (NWHM). Muzeul fondat în 1996 este o instituţie educaţională nonpolitică, nonprofit, care îşi dedică eforturile conservării, interpretării şi sărbătoririi diverselor contribuţii istorice ale femeilor şi integrării acestei bogate moşteniri în istoria SUA.

În 2016, Dickens a jucat în „Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children” (de Tim Burton, adaptarea 20th Century Fox a romanului lui Ransom Riggs, cu Eva Green, Asa Butterfield, Ella Purnell, Allison Janney și Samuel L. Jackson în distribuție). Filmul e povestea unui adolescent care se trezește transportat pe o insulă, unde trebuie să protejeze un grup de orfani cu puteri speciale.

Dickens joacă în thrillerul biografic al lui Craig William Macneill, „Lizzie”, care a avut recent premiera la Festivalul de Film Sundance. Povestea este una adevărată, centrată pe Lizzie Borden, care a fost achitată, după ce a fost acuzată că și-a omorât cu toporul tatăl și mama vitregă, în Fall River (Massachusetts), în 1892. Dickens a fost colegă de platou cu Chloë Sevigny, Kristen Stewart, Jay Huguley, Fiona Shaw, Denis O’Hare și Jeff Perry.

În prezent, Dickens locuiește la Los Angeles.


„Morgan Jones” – LENNIE JAMES

Pe măsură ce Morgan Jones pășește în lumea „Fear the Walking Dead”, va continua călătoria începută în „The Walking Dead”, călătorie în timpul căreia a riscat să îi piardă pe cei dragi. Îl vom vedea luând măsuri drastice pentru a se proteja de durerea din trecut, iar interacțiunile neașteptate de care va avea parte – cu oameni care îi vor deveni fie prieteni, fie dușmani – îl vor forța pe Morgan să descopere că, atunci când vine vorba despre cum trăiești în lumea zombilor, poți fugi, dar nu te poți ascunde.


LENNIE JAMES – „Morgan Jones”

Născut în Nottingham și crescut în sudul Londrei (Marea Britanie), Lennie James a urmat cursurile Guildhall School of Music & Drama. Printre numeroasele piese de teatru în care a jucat se numără: „Etta Jenks” (cu Miranda Richardson) și „Fallout” (de Roy Williams), la The Royal Court); „Ma Rainey’s Black Bottom” (de August Wilson) și „The Coup” (cu Norman Beaton), la The National; „A Raisin in The Sun”, la The Young Vic; „Macbeth”, la Tricycle.

James are o carieră TV bogată și variată, de ambele părți ale Atlanticului: „Civvies and Comics” (de Lynda La Plante), „Undercover Heart”, „Out of the Blue”, „Buried” (premiat cu BAFTA) și „Storm Damage” (RTS). A jucat în aplaudatele seriale „Run” (Channel 4) și „Line of Duty” (de Jed Mercurio, BBC2), fiind nominalizat pentru ambele roluri la RTS Television Awards 2013/2014, la categoria „cel mai bun actor”. În SUA, a fost apreciat pentru rolul misteriosului Robert Hawkins în seria CBS „Jericho”, pentru rolul din „Hung” (HBO), pentru rolul Detectivului Joe Geddes în „Low Winter Sun” (AMC) și pentru cel al lui Morgan Jones, în cele 8 sezoane din serialul AMC „The Walking Dead” (care i-a adus un premiu OFTA pentru „cel mai bun guest actor”, în 2013). El a mai fost nominalizat la Premiile Golden Derby (în 2013) și Fangoria Chainsaw (în 2016) pentru acest din urmă rol. James mai joacă rolul principal în serialul dramatic britanic „Critical” (Sky 1 TV). Pe micul ecran, a mai apărut în: „Buried”, „The State Within”, „Spooks”, „Fallout” și „The Prisoner”.

Pe marele ecran, James a jucat în: „Snatch” (de Guy Ritchie, cu Brad Pitt și Benicio Del Toro), „Sahara” (cu Matthew McConaughey și Penelope Cruz), „24-Hour Party People” (de Michael Winterbottom), „Outlaw” (de Nick Love, cu Bob Hoskins), „The Next Three Days” (cu Russell Crowe), „Colombiana” (de Luc Besson, cu Zoe Saldana), „Lockout” (cu Guy Pearce), western-ul modern „Swelter”, filmul biografic despre James Brown „Get On Up” (de Tate Taylor, cu Viola Davis și Chadwick Boseman) și, mai recent, în „Double Play” (adaptarea cărții de Frank Martinus Arion) și „Blade Runner 2049” (cu Harrison Ford și Ryan Gosling).

James poate fi văzut momentan în serialul britanic „Save Me”, scris și creat de el, de pe Sky Atlantic.


„Nick Clark” – FRANK DILLANE

La finalul sezonului 3, eforturile lui Nick de a-i proteja pe cei dragi nu au dat roadele scontate. Planul lui de a-i salva pe Madison, Alicia și Strand nu a fost deloc unul reușit. În a patra serie, Nick descoperă o nouă cale de a trăi în lumea infestată de morți-vii, abordând totul în așa fel încât să-i poată proteja pe cei apropiați și să rămână el însuși. Întrebarea este: „Cât va rezista?”


FRANK DILLANE – „Nick Clark”

Frank Dillane s-a pregătit la Academia de Artă Dramatică Regală (RADA), absolvind în 2013. În copilărie, a jucat în rolul lui Christopher Henderson în „Welcome to Sarajevo” (de Michael Winterbottom). La 16 ani, a fost Tom Riddle în „Harry Potter şi Half Blood Prince” şi, mai târziu, în „Harry Potter and the Deadly Hallows”.

În timpul primului an la RADA, l-a jucat pe James Papadopoulos în „Papadopoulos & Sons”. Imediat după absolvire, l-a jucat pe Eugene Marchbanks în „Candida” (la Teatrul Royal Bath). A urmat apoi rolul lui Coffin, în „In the Heart of the Sea” (de Ron Howard). Ulterior, a jucat în „Viena and The Fantomes” (de Gerardo Naranjo).

Pe micul ecran, Dillane a jucat rolul lui Shugs în primul sezon din „Sense8” (de Lilly şi Lana Wachowski) şi a fost apoi distribuit în serialul AMC „Fear the Walking Dead”, în rolul lui Nick. În pauza dintre sezoane a filmat rolul lui Alex, în filmul „Astral” (de Chris Mul).

Dillane este membru al trupei Tinker Wright.


„Alicia Clark” – ALYCIA DEBNAM-CAREY

La sfârșitul sezonului 3, Alicia a încercat să supraviețuiască pe cont propriu, gândindu-se că pentru asta trebuie să fugă departe de familie și prieteni. În a patra serie, descoperă noi resurse de încredere și putere (care îi vor afecta relațiile cu cei apropiați) și un nou scop în viață (care o va determina să treacă niște teste de neimaginat).


ALYCIA DEBNAM-CAREY – „Alicia Clark”

Originară din Australia, Alycia Debnam-Carey şi-a făcut debutul în filmul „Martha’s New Coat” (de Rachel Ward) și a mai jucat în „Where the Devil Hides” (cu Rufus Sewell), „Into the Storm” (cu Richard Armitage) și „Unfriend”. Actriţa a apărut şi în scurtmetraje ca „Jigsaw Girl”, „At the Tattooist” şi „The Branch”. Urmează să o vedem în filmul independent „A Violent Separation” (cu Brenton Thwaites).

Pe micul ecran, Debnam-Carey a fost Lexa, în sezoanele 2 și 3 ale serialului CW „The 100”. A avut, în plus, roluri în popularul serial „McLeod’s Daughters” și „Dance Academy” şi a apărut în filmul TV „Dream Life”.

Alycia a ieşit pe locul II în 2012, în cursa pentru Bursa Heath Ledger (care promovează noile talente din Australia), şi a primit recent titlul „One of the Actors to Watch”, în revista „Australians in Film Trade”.

Debnam-Carey locuieşte, în prezent, în Los Angeles.


„Victor Strand” – COLMAN DOMINGO

În acest sezon, Strand va trebui să aleagă între bărbatul care a fost până acum și bărbatul care vrea să fie de acum înainte. Deciziile pe care le-a luat la finele seriei anterioare îl vor afecta serios, forțându-l să confrunte demonii trecutului. Pe de altă parte, la capătul acestei lupte se află izbăvirea mult dorită.


COLMAN DOMINGO – „Victor Strand”

Colman Domingo este un premiat actor, scenarist şi regizor, care a jucat în numeroase filme, ca: „Selma” (de Ava DuVernay), „The Butler” (de Lee Daniels), „All Is Bright” (de Phil Morrison), „Newlyweeds” (de Shaka King), „Lincoln” (de Steven Spielberg), „Miracle at St. Ana”, „Red Hook Summer” și „Passing Strange” (de Spike Lee), „Freedomland” (de Joe Roth), „True Crime” (de Clint Eastwood), „The Birth of a Nation”. Domingo a apărut în prima adaptare cinematografică a unei povești semnate Ralph Ellison, „King of the Bingo Game” (PBS).

Pe scena teatrală, Domingo a apărut în „The Scottsboro Boys” (la Young Vic, în Londra, într-un rol jucat și pe Broadway, pe care l-a reluat în West End). Domingo a pășit pe urmele unor nume ca Zakes Mokae, James Earl Jones și Danny Glover, jucându-l pe Zachariah în piesa „Blood Knot” (scrisă și regizată de Athol Fugard, prima producție a Signature Theater Center Off Broadway). E celebru și pentru apariția sa din laureatul muzical „Passing Strange” (de Annie Dorsen, pe Broadway). A debutat pe scenele britanică și australiană cu piesa solo scrisă chiar de el, „A Boy and His Soul” (la teatrele Tricycle și Brisbane Powerhouse), producție lansată inițial la Vineyard Theatre (New York). A apărut în piesa proprie „Wild with Happy” (la Public Theater), iar a patra lui piesă, „Dot”, s-a lansat la Festivalul Humana de la Actors Theater din Louisville și a avut premiera Off Broadway (la Teatrul Vineyard, regizată de legendara Susan Stroman). Domingo a scris, alături de aclamata Patricia McGregor, apreciata producție muzicală „Lights Out: Nat «King» Cole”, care a avut premiera moondială la People’s Light Theatre, în octombrie 2017, cu Dulé Hill în distribuție. Domingo a mai colaborat cu Des McAnuff și Robert Cary la „SUMMER: The Donna Summer Musical” (care a avut premiera la LaJolla Playhouse, cu LaChanze, Ariana DeBose și Storm Lever în distribuție, care s-a mutat pe Broadway în martie 2018 și care, în aprilie, ajunge la Lunt Fontanne Theatre). Cea mai nouă piesă marca Colman Domingo, „The Brother(s)”, va avea premiera la Z Space (în San Francisco, în noiembrie 2018).

Regizor teatral cu o vechime de 20 de ani, Domingo s-a ocupat recent de piesa lui Ken Urban, „A Guide for The Homesick”, la Teatrul Huntington. În plus, a pus în scenă piesa „Pilgrims for the Lark” (de Claire Kiechel). Piesa lui, „Barbecue”, a fost nominalizată la premiul NAACP (pentru regie), aplaudată la StageSceneLA și a vândut toate biletele la Geffen Playhouse. Domingo s-a ocupat de producția Off-Broadway a piesei „A Band of Angels”, de punerea în scenă a poveștii lui August Wilson, „Seven Guitars”, la Actors Theater din Louisville, de producția Off- Broadway a piesei „Exit Cuckoo” (la The Working Theater) și „Single Black Female” (la New Professional Theater).

Domingo este în consiliul de administraţie al Teatrului Vineyard. El este, de asemenea, membru în cadrul Institutului Naţional de Teatru (la Centrul de Teatru Eugene O’Neill) şi speaker invitat şi profesor la Massachusetts Institute of Technology, University of North Carolina (Chapel Hill), University of Texas (Austin), Savannah College of Art and Design, University of Wisconsin, Madison O.M.A.I., The New York Writers Institute, University of Minnesota, Temple University, The Art Institute of San Francisco și Community College of Philadelphia.

Recent, a filmat drama „If Beale Street Could Talk” (de Barry Jenkins), iar în 2017 a jucat în „Bojack Horseman” (Netflix), „Timeless” (NBC), „American Dad” (FOX), „Miles from Tomorrowland/Mission Force One” (Disney Jr), „The Knick” (Cinemax), „Horace and Pete” (Hulu) și „Lucifer” (FOX).

În 2018, a apărut în „Assassination Nation” (de Sam Levinson), „First Match” (de Olivia Newman, Netflix) și „Nothingman” (de Eli Kooris și Joshua Shaffer). Domingo va debuta ca regizor cu „City on Fire” (scris de Corey Miller, produs de Jason Berman și Alex Ott, pentru Mandalay Pictures). Domingo a primit Bursa 2017 Sundance Feature Film Program. Alături de partenera sa de producție, Alisa Tager, și de AMC Networks, actorul lucrează momentan la un serial dramatic original intitulat „In the Middle of the Street”, pe care Domingo îl va scrie și îl va produce.


„Luciana Galvez” – DANAY GARCIA

Pentru Luciana, episoadele din această serie vor însemna redescoperirea simțului comunitar. În al treilea sezon, a fugit de la ferma Broke Jaw, simțindu-se ostracizată și izolată. Acum a ajuns într-un loc nou, o comunitate extrem de diferită, în care va face primii pași într-o nouă direcție: încrederea acordată, din nou, oamenilor din jur. Astfel își va vindeca, într-o manieră surprinzătoare, rănile vechi.

Danay Garcia este actriță, scenarist și producător și joacă rolul Lucianei în serialul AMC de succes „Fear the Walking Dead” (personajul ei este un lider neînfricat și plin de compasiune, care ar face orice pentru a supraviețui în noua lume post-apocaliptică, plină de zombi). Aceasta lucrează constant pe micul și marele ecran din 2013 încoace, când a venit din Cuba în SUA.

Fanii serialelor TV au cunoscut-o odată cu popularul serial Fox „Prison Break” (5 sezoane, lansat în 2006), în care a fost Sofia Lugo, în ultimele două serii. În plus, actrița a jucat în episoade din „Supernatural”, „CSI: Miami” și „CSI: New York”.

Garcia a apărut recent în două filme: „Avenge the Crows” (thriller independent, pe care l-a și produs, cu Lou Diamond Phillips, Steven Bauer, Emilio Rivera și Danny Trejo) și „Sniper: Ultimate Kill” (film de acțiune, produs de Sony și Mandalay Pictures). Tot pe marele ecran, am văzut-o în: „Liz in September” (2014, de Fina Torres), „Eternal Ashes” (2011, aplaudat la Festivalul de Film Montreal), „Rehab (2011), „Peep World” (2010), „From Mexico With Love” (2009), „Havana Rush” (2007) și „Danika” (2006, thriller psihologic, cu Marisa Tomei).

Bruneta este și un model la mare căutare, care a apărut în reclame pe print pentru brand-uri ca Mercedes-Benz și Macy’s, dar și în numeroase reviste de modă americane și internaționale.

Garcia a studiat baletul și este singura actriță născută în Cuba căreia i s-a acordat azil politic în SUA. Momentan locuiește la Los Angeles.


„John Dorey” – GARRET DILLAHUNT

John trăiește singur de ceva timp, dar descoperim că această izolare nu este una autoimpusă. Bărbatul a pierdut pe cineva drag și este decis să facă orice pentru a regăsi persoana respectivă. John e un suflet blând într-o lume periculoasă, iar optimismul său îi alimentează căutările. La fiecare cotitură dușmănoasă peste care dă în drumul său va înțelege ce înseamnă să-ți menții speranța vie într-o lume întunecată.

GARRET DILLAHUNT – „John Dorey”

Mai rar găsești un actor care să poată juca și roluri principale, și personaje secundare interesante cu aceeași ușurință. Garret Dillahunt este un astfel de actor, al cărui CV conține o diversitate impresionant de roluri. Născut în California și crescut la Washington, Dillahunt a studiat jurnalismul la Universitatea din Washington.

Dillahunt a mai jucat în sitcomul FOX „Raising Hope”, iar în pauzele dintre cele 5 sezoane a apărut în filme ca „12 Years a Slave” (oscarizat pentru „cel mai bun film”), „Just Before I Go” (regizat de Courteney Cox) și „Against the Sun”. L-am mai văzut și în: „Any Day Now” (cu Alan Cumming, de Travis Fine, premiat la Out Film Festival, în 2012), „Looper” (aventura SF cu Emily Blunt, Joseph Gordon-Levitt și Bruce Willis), „Oliver Sherman” (debutul regizoral al lui Ryan Redford, care i-a adus o nominalizare la Premiile Genie, pentru rolul protagonistului, și în care a fost coleg cu Molly Parker și Donal Logue), „Amigo” (cu Chris Cooper, de John Sayles), aplaudatul „Winter’s Bone” (care i-a adus un premiu Gotham, câștigat alături de colegii din distribuție), „The Road” (cu Viggo Mortensen și Charlize Theron), „The Last House on the Left” (de Wes Craven), „The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford” și drama oscarizată „No Country for Old Men” (regizată de frații Coen, cu Tommy Lee Jones, care i-a adus un Premiu SAG, câștigat alături de colegii din distribuție).

Multifațetatul actor este probabil celebru grație rolului din aplaudatul serial HBO „Deadwood”, în care a jucat două personaje diferite: Jack McCall și Francis Wolcott. După ce i-a recunoscut talentul în pielea lui McCall, scenaristul și producătorul executiv David Milch a creat un al doilea personaj pentru el. A mai apărut pe micul ecran în serialele: „Terminator: The Sarah Connor Chronicles”, „John From Cincinnati”, „The Book of Daniel”, „ER”, „The 4400”, „Damages”, „Life”, „Lie to Me”, „Law & Order: Special Victims Unit”, „Criminal Minds”, „Burn Notice”, „White Collar”, „Alphas” și „Memphis Beat”.

Dillahunt are CV-ul plin și de piese de teatru, jucând pe Broadway, dar și Off Broadway, pentru companii teatrale respectate ca Steppenwolf, ACT San Francisco, Seattle Repertory Theatre, Huntington Theatre Company, Williamstown Theatre Festival și Berkshire Theatre Festival.

Momentan, Dillahunt filmează noul sezon din serialul AMC „Fear the Walking Dead”, în care are un rol recurent. În curând va fi văzut alături de Viola Davis în pelicula „Widows” (de Steve McQueen). Primăvara trecută, a filmat pentru episoadele-pilot ale serialelor „Monsters of God” (TNT) și „The Guest Book” (TBS), dar și pentru a doua serie din „Hand of God” (Amazon) și cel mai recent hit marca Hulu, „The Mindy Project”.

Dillahunt locuiește la Los Angeles și New York.

„Althea” – MAGGIE GRACE

Al e calificată să supraviețuiască (ba chiar să înflorească) în lumea post-apocaliptică, datorită unor experiențe unice pe care le-a trăit înainte de dezastrul mondial. Când o cunoaștem, descoperim că a știut exact cum să-și reconstruiască viața după prăbușirea întregii lumi. Are un arsenal de armament impresionant, dar cele mai puternice arme pe care le deține sunt curiozitatea și modul în care înțelege psihologia umană. Ulterior, aflăm că – pentru Al – curiozitatea asta nu este doar o unealtă utilă în jocul supraviețuirii, ci este o componentă a unei misiuni de amploare, care va deveni critică și din ce în ce mai complicată, pe măsură ce povestea ei continuă.

MAGGIE GRACE – „Althea”

Grace a debutat pe Broadway la Roundabout Theatre Company, cu piesa „PICNIC” (cu Mare Winningham, Ellen Burstyn și Elizabeth Marvel). Dar este probabil celebră datorită apariției în franciza cinematografică de acțiune marca Fox, „Taken” (cu Liam Neeson). Grace a mai jucat-o pe Irina în „The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1” și „Breaking Dawn – Part 2”, pe Faith în popularul serial Showtime „Californication” (cu David Duchovny), dar a apărut și în „Lockout” (cu Guy Pearce).

Actrița nu este străină de lumea filmelor indie, având roluri notabile în „The Experiment” (cu Adrian Brody), „The Jane Austen Book Club” (cu Maria Bello, Kathy Baker și Emily Blunt), „Flying Lessons”, „Decoding Annie Parker” (cu Helen Hunt) și „About Alex” (cu Aubrey Plaza și Max Minghella). A mai jucat în filmele de studio „Knight and Day” (de James Mangold), „Aftermath” (cu Arnold Schwarzenegger și Scott McNairy).

Grace a revenit pe micul ecran, cu serialul Showtime „Masters of Sex” și este ținută minte de fani pentru rolul lui Shannon Rutherford în serialul ABC „Lost”.

Maggie Grace va juca în curând în „The Hurricane Heist” (de Rob Cohen, cu Toby Kebbell), filmează momentan serialul AMC de succes „Fear the Walking Dead” și a mai apărut recent în „Supercon” (cu John Malkovich), „The Scent of Rain and Lightning” (cu Maika Monroe, pe care l-a și produs) și „We’ll Never Have Paris” (cu Melanie Lynskey și Zachary Quinto, care a avut premiera la Festivalul de Film SXSW).

Grace locuiește momentan la Los Angeles și New York.

„Naomi” – JENNA ELFMAN

Naomi este o supraviețuitoare pricepută, care – atunci când o cunoaștem, la începutul sezonului – trăiește pe cont propriu. Aceasta se protejează foarte bine de cei din jur, atunci când dă peste Madison și familia ei, dar apoi aflăm că are un motiv foarte serios pentru care ține oamenii la distanță. Dar la întrebarea legată de care îi va fi soarta și dacă va renunța la izolare poate răspunde doar ea.


JENNA ELFMAN – „Naomi”

Jenna Elfman și-a început cariera ca dansatoare profesionistă, lucrând pentru numeroase proiecte cinematografice, TV și muzicale, alături de coregrafi legendari, ca Twyla Tharp și Debbie Allen (care s-au ocupat de Premiile Oscar din 1991). Ulterior, a făcut trecerea spre actorie, fiind celebră în toată lumea grație rolului Dharmei, din serialul de succes „Dharma and Greg” (care i-a adus un Glob de Aur, 3 nominalizări la Emmy și 2 Premii TV Guide).

Elfman a jucat recent în serialul ABC „Imaginary Mary”, a mai fost Joyce Fisher în comedia NBC „Growing Up Fisher” (cu J.K. Simmons), a apărut și în „1600 Penn” (cu Josh Gad), „Shameless”, ultimul sezon din „Damages” (cu Glenn Close și Rose Byrne), „The Mindy Project”, „Two and a Half Men”, „My Name is Earl” și „Royal Pains”.

Pe marele ecran, a jucat în comedia de succes „Friends with Benefits” (cu Justin Timberlake și Mila Kunis), „Barry” (cu Devon Terrell și Jason Mitchell), „Keeping the Faith” (cu Ben Stiller și Edward Norton), „Can’t Hardly Wait”, „Edtv” (de Ron Howard, cu Matthew McConaughey și Woody Harrelson), adaptarea romanului Adrianei Trigiani, „Big Stone Gap” (cu Patrick Wilson, Ashley Judd, Whoopi Goldberg și Jane Krakowski).

Elfman nu a uitat de dans și a fost invitată de două ori să fie jurat al competiției TV „So You Think You Can Dance”. Este membră a consiliului director al Dizzy Feet Foundation (fondată de producătorii Nigel Lythgoe și Adam Shankman), a cărei misiune este sprijinirea, îmbunătățirea și creșterea accesului la cursuri de dans în SUA.

Elfman și soțul ei (Bodhi) filmează un popular podcast comic pe iTunes („Kicking and Screaming”), care analizează amuzant viața, căsătoria și problemele acesteia, inspirat fiind de relația lor lungă de peste 25 de ani.

Elfman s-a născut și a crescut în Los Angeles, unde locuiește cu soțul ei (Bodhi Elfman) și băieții lor.


DESCRIERI EPISODICE

EPISODUL 401

Călătoria obositoare a unui călător singuratic este întreruptă de figuri noi, unii dintre ei devenindu-i prieteni, alții devenindu-i dușmani.


EPISODUL 402

Un supraviețuitor cu probleme descoperă aliați în cel mai neașteptat loc. În paralel, lumea pentru care Madison a luptat atât de mult este amenințată.


BIOGRAFIA ECHIPEI DE PRODUCȚIE


SCOTT M. GIMPLE, Chief Content Officer/Producător executiv

Scott M. Gimple este chief content officer al serialului AMC „The Walking Dead” și supraveghează ambele producții din acest univers („The Walking Dead” și „Fear the Walking Dead”), dar și potențialele extensii de brand, pe toate platformele unde acestea sunt prezente. În aprilie 2017, AMC a anunțat că va deveni producător executiv al serialului „Fear the Walking Dead”.

Gimple a devenit parte a echipei „The Walking Dead” în 2011, pe post de co-producător și scenarist. În următorii 2 ani, a preluat mai multe sarcini, scriind episoade apreciate de fani („Clear”, „This Sorrowful Life” și „Pretty Much Dead Already”) și devenind showrunner la începutul sezonului 4 din serial. Sub conducerea sa, producția a continuat să fie apreciată de critici, să aibă ratinguri record și să devină un succes global. După ce a fost showrunner timp de 5 sezoane, a fost numit chief content officer, ocupându-se de universul extins al poveștii cu zombi și de crossover-ul personajului Morgan Jones (Lennie James) în serialul original „Fear the Walking Dead”.

Și-a început cariera TV în animație, scriind și producând pentru Walt Disney Television Animation și Nickelodeon. A creat și produs serialul nominalizat la the Emmy „Fillmore!” (Disney), apoi apucându-se de live-action. A mai lucrat pentru Bongo și Marvel Comics, seria de benzi desenate „Heroes Anonymous” și a scris scenarii pentru serialele „Life” (NBC) și „FlashForward” (ABC).


ANDREW CHAMBLISS, Showrunner/Producător executiv

Andrew Chambliss și-a început cariera TV făcând parte din echipa de scenariști a remake-ului NBC „Bionic Woman”. A crescut profesional, ocupându-se apoi de „Dollhouse” (de Joss Whedon), „Spartacus” (Starz) și „The Vampire Diaries” (CW). Recent a petrecut 6 sezoane pe ocupându-se de serialul „Once Upon a Time” (a fost și producător executiv în ultimele 2 serii). Pe lângă scenariile TV, Chambliss scrie și benzi desenate (sezonul 9 din „Buffy the Vampire Slayer”, publicate de Dark Horse).


IAN GOLDBERG, Showrunner/Producător executiv

Ian Goldberg și-a început cariera TV făcând parte din echipa de scenariști a serialului Fox „The Sarah Connor Chronicles”. Apoi a lucrat pentru serialele „FlashForward”, „Criminal Minds: Suspect Behavior” și „Once Upon a Time” (ABC). A fost co-creator și producător executiv al poveștii „Dead of Summer” (Freeform) și este co-creatorul serialului „Krypton” (Syfy, care se va lansa în 2018). A scris și filmele „The Autopsy of Jane Doe” (cu Brian Cox și Emile Hirsch, 2017) și „Eli” (Paramount, 2019).


ROBERT KIRKMAN, Producător executiv/Co-creator

În primul rând creator de benzi desenate, Robert Kirkman este omul din spatele unor francize de succes inspirate de desenele sale. În 2010, seria lui premiată cu trofeul Eisner, „The Walking Dead”, a fost transformată într-un serial de către AMC și a devenit un fenomen mondial, fiind cel mai urmărit serial dramatic de pe posturile de cablu din istorie şi cel mai urmărit de către telespectatorii de 18 – 49 de ani.

Kirkman este și producător consultant al emisiunii „Talking Dead”, popularul talk-show prezentat de Chris Hardwick, care analizează fiecare episod din „The Walking Dead” și „Fear the Walking Dead”. Kirkman este co-creator, scenarist și producător al serialului înfrățit cu ”TWD”, „Fear the Walking Dead”. În plus, este producător executiv al seriei-documentar marca AMC „Robert Kirkman’s Secret History of Comics” și al dramei coreene pre-apocaliptice „Five Year”. Populara lui serie de benzi desenate „Outcast” a fost adaptată și este difuzată de postul Cinemax.

Pe marele ecran, Kirkman va produce „Invincible”, film bazat pe longeviva lui serie de benzi desenate, proiect care va fi scris, regizat și produs de Seth Rogen și Evan Goldberg (pentru Universal Pictures). S-a mai ocupat și de filmul „Air” (cu Norman Reedus și Djimon Hounsou).

Alte benzi desenate marca Robert Kirkman: „Super Dinosaur”, „Battle Pope”, „Astounding Wolf-Man” și „Thief of Thieves”.


GALE ANNE HURD, Producător executiv

În 1984, după ce a lucrat pe diverse funcții pentru producătorul legendar Roger Corman, Gale Anne Hurd a produs şi a scris în parteneriat primul ei film, „The Terminator” (care a fost ditamai succesul de box-office şi a devenit de atunci un clasic al genului).

Acest succes a fost urmat rapid de „Aliens” (care a primit 7 nominalizări şi două Premii Oscar) şi de oscarizatele „The Abyss”, „Terminator 2: Judgment Day” şi „The Ghost and the Darkness”. Alte filme de lungmetraj semnate de Hurd sunt: „Armageddon„, „The Incredible Hulk”, „Tremors”, „Dante’s Peak”, „Æon Flux”, „The Punisher”, „Dick” şi „The Waterdance” (care a câştigat Premiul Independent Spirit pentru „cel mai bun film”, Premiul Publicului şi un trofeu pentru scenariu la Festivalul de Film Sundance).

Pe lângă „Fear the Walking Dead”, Hurd este producător executiv al serialului „The Walking Dead”, care este cel mai urmărit serial dramatic de pe posturile de cablu din istorie şi cel mai urmărit de către telespectatorii de 18 – 49 de ani. Producția începe filmările la sezonul 9 în această primăvară. În plus, este producător consultant al talk-show-ului AMC „Talking Dead” (a doua cea mai urmărită producție e pe posturile de cablu duminica, după „The Walking Dead”).

Compania ei, Valhalla Entertainment, are un contract cu Universal Cable Productions, pentru dezvoltarea de noi producții TV şi digitale. Hurd este și producător executiv al serialului dramatic „Falling Water” (USA Network). Cel mai nou serial al ei este „Lore” (bazat pe podcastul lui Aaron Mahnke cu același titlu, difuxst de Amazon și prelungit recent cu sezonul 2).

Pe lângă munca TV, Hurd a adunat cu succes bani pentru documentarul ei despre amerindieni, „Mankiller”, care urmărește viața extraordinară a primei femei care a devenit șef de trib printre indienii Cherokee. Sprijinit de Vision Maker Media, „Mankiller” este difuzat la festivaluri de film din întreaga lume și a rulat pe PBS în martie 2018.

Hurd a deţinut numeroase poziţii de conducere în cadrul Academiei Americane de Film (care acordă Oscarurile): a făcut parte din Consiliul de Administraţie, a prezidat Bursa Nicholl Screenwriting, a făcut parte din Comisia de Investiţii și din Comitetul Executiv al Producătorilor. Hurd deţine momentan o funcţie în cadrul comitetului Investiţiilor şi Burselor pentru Festivaluri şi este administrator al Producers Guild of America.

În 2015, Hurd a primit prestigiosul Premiu David O. Selznick din partea Producers Guild of America, pentru realizările ei cinematografice, alăturându-se asstfel unor nume ca Steven Spielberg, Clint Eastwood și Kathleen Kennedy. Mai are în CV Premiul Jaeger-LeCoultre Glory 2015, acordat la cea de-a 21-a ediţie anuală a Festivalului de Film de la Los Angeles. A fost onorată și de către National Women’s History Museum, în cadrul galei anuale „Women Making History” din 2015, alături de oscarizata Viola Davis. Hurd face parte din International Women’s Forum Hall of Fame din 2014, alături de nume ca Rosa Parks, Ruth Bader Ginsburg și Audrey Hepburn. În 2013, Hurd a acceptat Premiul Cartier, în cadrul Festivalului de Film Deauville American, alături de Cate Blanchett şi Nicolas Cage, iar în 2013 a primit un DiGamma Kappa Award din partea Grady College al Universităţii din Georgia, locul de baștină al Premiilor Peabody.

În 2012, a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame.


DAVID ALPERT, Producător executiv

David Alpert este un prolific producător de televiziune şi film. Pe lângă serialele „The Walking Dead” și „Fear the Walking Dead”, a mai produs şi „Outcast” (creat de Robert Kirkman), „Five Year”, „Dirk Gently’s Holistic Detective Agency” și seria-documentar „Robert Kirkman’s Secret History of Comics”. A produs filmele „Air” (cu Norman Reedus și Djimon Hounsou), „American Ultra” (cu Jesse Eisenberg și Kristen Stewart) și „Spare Parts”.

Pe alte platforme, Alpert a produs primul serial VR, „Gone” (Samsung Milk), dar și seria VR „Delusion: Lies Within” și scurtmetrajul VR „Dinner Party”.

Alpert este, de asemenea, CEO al Skybound Entertainment, fondat împreună cu vechiul său colaborator, Robert Kirkman (creatorul „The Walking Dead”). Viziunea lor a fost crearea unei companii care să ofere conținut pentru platforme multiple, creat de oameni pasionați. În calitate de CEO, Alpert supraveghează operaţiunile şi dezvoltarea proprietăţilor multiplatformă în cadrul Skybound.

Alpert a absolvit cu onoruri Universitatea Harvard şi Facultatea de Drept a Universităţii New York.


GREG NICOTERO, Producător executiv/ Supreveghetor efecte speciale (machiaj)

Având în CV peste 30 de ani în industria filmului, Greg Nicotero își aduce și acum aminte de începuturile când a lucrat cu Tom Savini și George A. Romero la „Day of the Dead”. Datorită acestui proiect, Nicotero a fost atras de lumea efectelor speciale de make-up necesare pentru poveștile horror/fantastice, unde și-a transformat pasiunea pentru monștri într-o carieră de o viață. Carieră din care fac parte și momente memorabile din istoria cinematografică: o vânătoare epică în „Dances with Wolves”, „Pulp Fiction” și morții-vii din „The Walking Dead”.

În timpul unei călătorii din Pennsylvania la Los Angeles, pasiunea lui Nicotero pentru filmele de gen (ca „Alien”, „The Thing” și „Dawn of the Dead”) l-a inspirat masiv și ulterior a studiat munca unor nume ca Dick Smith, Rick Baker și Rob Bottin, devenind pasionat de crearea de monștri cinematografici.

În 1988, după ce a fost freelancer pe platourile „Evil Dead 2” și „Aliens”, Nicotero și-a încurajat prietenii să deschidă alături de el un studio de efecte speciale – și așa a luat naștere KNB EFX Group. În următorii 2 ani, a ajuns în diverse locaţii, ocupându-se de realizarea şi supravegherea efectelor speciale ale unor filme semnate de cei care l-au inspirat: John Landis, Sam Raimi și Wes Craven. Nicotero a ajutat KNB să-și dezvolte capacităţile lor de a crea cadavre suprarealiste, imitaţii de capete şi animale realistice pentru peste 800 de filme și seriale TV.

În 2003, a început să și regizeze, colaborând la câteva filme, ca „Land of The Dead”, „The Faculty” și „The Mist”. Până în prezent, Nicotero a regizat 25 de episoade din „The Walking Dead”, inclusiv episodul 100 (primul din seria a opta) și ultimele episoade ale ultimelor 5 sezoane, ocupându-se în paralel de producția și supravegherea serialului laureat cu Emmy (pentru efecte speciale de make-up), care se filmează în Atlanta (Georgia).

Pe lângă rolul dublu în cadrul producției serialului „Fear the Walking Dead”, Nicotero își continuă colaborarea cu AMC la „Preacher” și este producător executiv a serialului „Better Call Saul”. În pauza de filmări de la „The Walking Dead”, Nicotero s-a ocupat de efectele speciale ale filmelor „Alita: Battle Angel” (de Robert Rodriguez/James Cameron) și „Captive State”.


Niciun comentariu despre subiectul „Sezonul 4 al serialului "Fear the Walking Dead", din 16 aprilie 2018 la AMC”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile