În 1997, bucătarul britanic și vedeta TV Hugh Fearnley-Whittingstall (53 de ani) s-a mutat la o fermă din Dorset (River Cottage, unde mergea în vacanță pe vremuri) și s-a apucat de agricultură și creșterea animalelor, integrându-se în comunitatea locală. Eforturile sale au fost surprinse într-o primă emisiune TV („Escape to River Cottage”, 1999), care a fost urmată de alte 14, sub aceeași egidă. Acum, brand-ul River Cottage se mută pe alt continent și sosește la TV Paprika, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit.
Din 20 aprilie, Hugh călătorește pe continentul australian, în adaptarea locală a francizei „River Cottage”: „River Cottage în Australia” (2013 – 2016, 4 sezoane). Noul show culinar începe astăzi, de la ora 21:00, și va fi difuzat de luni până vineri. În emisiune, Hugh predă ștafeta aventurii sale organice chef-ului tasmanian Paul West, pe care îl ajută să își construiască propria gospodărie sustenabilă, în apropierea pitorescului sat istoric Central Tilba (New South Wales). West se mută acolo alături de cățelul lui (Digger) și petrece 4 ani plantând, cultivând, construind, gătind și învățând. În emisiune nu apar inițial și logodnica lui (Alicia Cordia) și primul lor copil (Otto) – acum mai au băițel (Bowie) – care au locuit cu el acolo de la început; aceștia au fost filmați abia în sezonul 4.
„Vreau ca oamenii să știe că pot avea parte de această experiență incredibilă la ei acasă și în propriile comunități. Multă lume care se uită la emisiune trăiește la oraș și vreau să le arăt tuturor că ce am făcut eu la River Cottage pot face și ei în curtea din spatele casei sau pe balcon”, a povestit West, pentru sbs.com. Pasiunea pentru gătit i-a ieșit în cale lui Paul cu peste 10 ani în urmă, când călătorea prin Australia, la picior, lucrând voluntar la diverse ferme organice. L-a cucerit ce a reușit să facă Giles, un tâmplar francez, în Tasmania: bătrânul de 65 de ani crease pe 8 hectare un colț desprins din Provența, unde creștea animale, legume și fructe, cu o pasiune nestăvilită.
Paul s-a „contaminat” și a petrecut 2 ani în bucătăria unui bistro celebru din Melbourne, învățând să gătească feluri franțuzești cu legume locale. Dar a lucra 16 ore/zi, pentru oameni pe care nu-i vedea nu era pentru el, așa că a preferat să se mute în Tasmania: s-a angajat la alt restaurant și acasă a început să crească găini și a plantat pomi fructiferi și legume. S-a înscris în castingul pentru emisiunea „River Cottage în Australia” în ultima clipă și restul e... istorie TV!
luni, 16 aprilie 2018
Emisiunea culinară "River Cottage în Australia", la TV Paprika
Top 5 articole în ultimele 7 zile
-
SC Dogan Media International SA București a notificat Consiliul National al Audiovizualei din România privind furnizarea serviciului media a...
-
Un nou raport independent, comandat de EBU de la Oxford Economics, a calculat că transmisiile gratuite de sport ale serviciilor publice de r...
-
Eurosport a prezentat recent primele cadre ale studiourilor de la Paris, de unde se va transmite în direct ediția din 2024 a Jocurilor Olimp...
-
Netflix a înregistrat un număr impresionant de noi abonați în primul trimestru al anului 2024, adăugând 9,3 milioane de noi utilizatori și a...
-
De la sfârșitul lunii aprilie, Orange Tv Go va fi disponibil și pentru abonații Orange Romania Communications, se anunță într-un mesaj trimi...
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.