miercuri, 7 martie 2018

Satelitul Hispasat 30W-6 a fost lansat cu succes

SpaceX a lansat un nou satelit spaniol de telecomunicații denumit Hispasat 30W-6, folosind racheta purtătoare Falcon 9. Satelitul este planificat sa fie amplasat la poziție orbitala 30° Vest, pentru a înlocui Hispasat 30W-4 (fostul Hispasat 1D ), care se află la sfârșitul duratei de exploatare comercială. Racheta Falcon 9 a decolat de la Cape Canaveral din Florida pe 6 martie 2018, la ora 06:34 CET.

Noul satelit va extinde capacitatea de transmisie în banda Ku pentru statele andine și Brazilia. În plus, satelitul va extinde capacitatea transatlantică a operatorului, pentru conectivitate Europa-America și invers. În banda C va fi oferită acoperire în America. Se va asigura și o acoperire în banda Ka a Europei, pentru extinderea în continuare a serviciilor de bandă largă în regiune.

Noul satelit Hispasat 30W-6 va fi utilizat pentru distribuirea de programe spaniole și portugheze, pentru distribuirea serviciilor de tip DTH și a programelor de înaltă definiție (HDTV), precum si pentru servicii de internet bandă largă, dar și pentru alte servicii destinate autorităților, corporațiilor și operatorilor de telecomunicații din America, Europa și Africa de Nord.

Hispasat 30W-6 este bazat pe o platforma 1300 de la Space System Loral. Durata de viață estimată a satelitului este de peste 15 ani.

Noul satelit este echipat cu 40 de transpondere în banda Ku, 10 transpondere în banda C și 7 transpondere în banda Ka. Lățimea de bandă a transponderelor va fi de 36 până la 72 MHz în banda Ku și C și de 225 MHz în banda Ka.

Transponderele în banda Ku pot acoperi două zone diferite. Se poate oferi semnal pentru Europa și Africa de Nord, cu acoperire pentru Peninsula Iberică, Insulele Baleare, Insulele Canare, Azore, Capul Verde și Madeira, Mauritius, Maroc, țările din jurul Mediteranei și o mare parte a Europei, în cazul în care poziția de la 30° vest este vizibilă. A doua variantă de acoperire poate să ofere semnal pentru America, cu acoperire din Canada pănă în Patagonia, fără Brazilia.

6 fascicule în banda Ka vor oferi acoperirea cu semnal a Peninsulei Iberice, Baleare și Insulelor Canare, a Africii de Nord-Vest și Sud-Est și a Europei Centrale. Un transponder din banda Ka BSS va acoperi Peninsula Iberică. Zece transpondere în bandă C vor fi folosite în America de Sud, Caraibe și America de Sud.


3 comentarii despre subiectul „Satelitul Hispasat 30W-6 a fost lansat cu succes”:
Anonim

Sper sa aiba semnal mai bun, e un satelit de generatie mai noua si am asteptari mari.

Anonim

vedem cand se pune in exploatare comerciala, probabil acum va urma pozitionarea la 30 vest si apoi diverse teste

Giony

Pe satelitul Hispasat 30W-5 un nou canal 4K - LOOP 4K LA LIGA .Simt o dezamagire cand vad ca se lanseaza noi canale 4K , dar CODATE ca si acesta.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile