marți, 6 februarie 2018

Ziua Siguranței pe Internet: Cele mai noi soluții pentru securitate de la Google

Astăzi (6 februarie 2018) întreg internetul sărbătorește Ziua Siguranței pe Internet, ocazie cu care se recomandă ca orice persoană sau entitate care se intersectează cu mediul online să se concentreze asupra securității și siguranței în mediul online. Pentru cei care dețin un cont Google, există câțiva pași simpli pe care este recomandat să-i facă pentru a-și asigura siguranța contului și datelor personale: verificarea gradului de securitate. Acum acest lucru este mai simplu și beneficiază de o platformă îmbunătățită și ușor de utilizat. O altă noutate în materie de siguranță a datelor din cont și securitate este Programul avansat de protecție” al Google, pentru cei care au nevoie de un nivel suplimentar de protecție, se arată într-un comunicat remis către HD Satelit.


Noua platformă pentru verificarea securității contului Google

Noua versiune a aplicației Verificarea Securității oferă îndrumări personalizate fiecărui utilizator pentru a-l ajuta în îmbunătățirea securității contului Google. În locul aceleiași liste de verificare pentru fiecare utilizator, Verificarea Securității este acum un ghid personalizat pentru securizarea datelor.

Atunci când face verificarea, utilizatorul va vedea automat starea securității: o imagine cu o bifă verde înseamnă că totul este în regulă, în timp o imagine cu un semn de exclamare în culorile galben sau roșu arată că există cel puțin o problemă care afectează securitatea și care trebuie rezolvată.
Orice deținător de cont Google își poate verifica securitatea contului la adresa: https://myaccount.google.com/security-checkup.

Toate detaliile care țin de siguranța contului, control și setări personalizate sunt disponibile prin platforma „Contul meu”.

Siguranță sporită, pentru cei care au nevoie

Spre finalul anului trecut, Google a lansat un „Program avansat de protecție”, oferind cea mai puternică securitate pentru Google, conceput pentru cei care prezintă un risc crescut de atac și sunt dispuși să renunțe la puțin confort pentru o protecție suplimentară a contului Google.

În acest caz vorbim, de exemplu, despre membri în echipele de campanie electorală, jurnaliști care trebuie să asigure confidențialitatea surselor sau persoane aflate în relații abuzive și care doresc să fie în siguranță. Câteodată chiar și utilizatorii cei mai prudenți și atenți la securitate pot fi victimele unor atacuri de phishing, în special dacă acesteai sunt proiectate special pentru utilizatorul respectiv.

Programul se concentrează pe 3 „linii de apărare”:
  • Apărare împotriva phishingului: Protecție avansată presupune utilizarea unor Chei de Securitate pentru autentificarea în cont. Acestea sunt niște mici dispozitive USB sau wireless, utilizate pentru autentificare în 2 pași, cel mai bun sistem de protecție împotriva phishingului. Un atacator care nu are cheia personală de securitate (un obiect fizic, aflat la utilizator) va fi automat blocat, chiar dacă va avea parola contului.
  • Protecție a datelor sensibile împotriva distribuirii accidentale: Câteodată oamenii oferă, din neatenție, acces la contul lor Google unor aplicații rău intenționate. Soluția de protecție avansată împiedică acest lucru limitând în mod automat accesul la contul de Gmail sau Drive doar către anumite aplicații. În acest moment pe listă sunt doar aplicații de la Google, însă în viitor lista se va extinde.
  • Blocarea accesului fraudulos: Un alt mod în care atacatorii accesează un cont este luând identitatea utilizatorului și prefăcându-se că nu mai pot accesa contul. „Programul de protecție avansată” introduce anumiți pași suplimentari pentru a preveni astfel de atacuri: informații suplimentare despre cum a fost pierdut accesul către cont.

Orice se poate înscrie în Programul avansat de protecție al Google, la această adresă: https://landing.google.com/advancedprotection/. Până în acest moment doar utilizatorii browserului Chrome pot beneficia de această soluție, însă alte browsere vor fi adăugate în curând. De asemenea, Programul este disponibil doar conturilor personale Google.


Niciun comentariu despre subiectul „Ziua Siguranței pe Internet: Cele mai noi soluții pentru securitate de la Google”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile