marți, 19 septembrie 2017

SES Video prezintă la IBC Realitatea Virtuală (VR), precum și cele mai noi caracteristici UltraHD

SES Video a prezentat cele mai noi evoluții tehnologice la standul său 1.B51 din cadrul IBC 2017, Amsterdam, între 15 și 19 septembrie, anunță compania printr-un comunicat remis către HD Satelit.

Demonstrația, realizată împreună cu Fraunhfer HHI, le va permite vizitatorilor să se regăsească în orașul Luxemburg, cu ajutorul conținutului video panoramic 10K x 2K transmis în direct prin satelit. Cel mai nou model de camere video Omnicam-360 produse de Fraunhofer HHI va filma scene din centrul orașului Luxemburg, care vor fi apoi transmise în direct către standul SES, cu ajutorul satelitului ASTRA 2E aflat la 28,2 grade est. Vizitatorii vor putea urmării scenele în direct, cu ajutorul căștilor VR, și, deși se vor afla la standul SES IBC, vor simți că se află în centrul Luxemburgului. În plus, vizitatorii vor putea urmării imagini panoramice 360 grade pe un ecran gigant dotat cu o telecomandă cu funcții de zoom in și zoom out.

În cadrul celei de-a doua demonstrații, realizată împreună cu LG, ATEME, France Television și 4-Ever, SES va transmite conținut UltraHD High Frame Rate 100HZ cu ajutorul satelitului Astra 19,2 grade est. Vor fi transmise scene de acțiune pentru a demonstra avantajele transmisiei de 100 de cadre pe secundă, față de standardul actual în transmisiile TV în Europa, care este de 50 de cadre pe secundă. Conținutul va fi recepționat și redat pe ecranul LG OLED TV, cu HFR firmware prototip.

Cea de-a treia demonstrație, realizată împreună cu Samsung, va fi o premieră mondială: prima transmisie în direct UltraHD HDR10+ cu ajutorul sateliților. HDR10+ este noul standard deschis gratuit oferit de Samsung pentru High Dynamic Range (HDR), care utilizează metadate dinamice pentru a oferi cel mai bun efect HDR în fiecare cadru, prin reducerea gradației fluxului luminos și a saturației, față de standardul HDR convențional, care utilizează metadate statice cu un efect HDR constant.

”SES testează permanent noi tehnologii și colaborează cu clienții și cu partenerii săi din industrie pentru a îmbunătăți constant experiența TV”, a declarat Thomas Wrede, vicepreședinte, New Technology & Standards, SES Video. “Aștept cu nerăbdare să-i văd pe vizitatorii standului SES cum vor plonja direct în centrul orașului Luxemburg, cu ajutorul demonstrației noastre VR în direct, cum se vor bucura de scenele de acțiune redate la o viteză mare a cadrelor (High Frame Rate) și cum vor descoperi noile niveluri de luminozitate oferite de HDR10+.”


Despre SES
SES este operator de satelit de talie mondială și primul operator care are o ofertă scalabilă GEO-MEO la nivel mondial, cu peste 50 de sateliți pe Orbită Geostaționară (GEO) și 12 pentru Orbită Medie (MEO). SES pune accent pe soluții cu valoare adăugată, end-to-end pe două verticale de business: SES Video și SES Networks. Compania oferă servicii de comunicații radiodifuzorilor, producătorilor de conținut, furnizorilor de internet, operatorilor de rețele fixe și mobile, guvernelor și instituțiilor guvernamentale. Portofoliul SES include ASTRA, O3b și MX1, lider mondial care oferă o suită integrată de servicii digitale media și video. SES este companie listată la bursele Euronext Paris și Luxembourg Stock Exchange (simbol bursier: SESG). Mai multe informații sunt disponibile la ses.com.


Niciun comentariu despre subiectul „SES Video prezintă la IBC Realitatea Virtuală (VR), precum și cele mai noi caracteristici UltraHD”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile