sâmbătă, 1 iulie 2017

Muzica pe discuri de vinil, vânzări de sute de milioane dolari anual

Încă există foarte mulți pasionați de muzică pe discuri de vinil, mai ales în Japonia, dacă Sony Music se pregătește să repornească producția după o pauză de aproape 30 de ani.

O fabrica Sony de lângă Tokyo va începe să producă discuri de vinil din martie 2018, după cum a anunțat publicația Nikkei Asia Review. Compania a instalat deja echipamente la un studio din Tokyo, care va realiza copiile master înainte de a fi trimise la fabrică pentru producția de masă.

Albumul ce va fi lansat inițial va conține în mare parte muzică japoneză mai veche, dar ar putea să includă și melodii recente, pe care tinerii japonezi le caută din ce în ce mai mult pe discuri de vinil, potrivit Sony.

"O mulțime de tineri cumpără melodii pe care le-au auzit prima data prin servicii de streaming", a precizat Michinori Mizuno ( directorul Sony Music ) pentru Nikkei.

Compania Sony caută ingineri pensionați pentru a primi sfaturi tehnice pentru noua inițiativă. Japonia are în prezent un singur producător de înregistrări pe vinil, care produce cantități limitate, dar de multe ori nu poate ține pasul cu cererea. Aproape 800.000 de discuri de vinil au fost vândute în Japonia anul trecut, a precizat Nikkei, reprezentând o creștere de opt ori față de anul 2010.

Situația este similară și în alte țări dezvoltate, inclusiv în Marea Britanie, unde veniturile din vânzările de discuri de vinil au depășit pentru o scurtă perioadă chiar și pe cele din descărcările de muzică digitală, în decembrie anul trecut.

În Statele Unite, veniturile din vânzările înregistrărilor pe discuri de vinil au crescut cu 32%, ajungând la 416 milioane dolari în 2015. Compania United Record Pressing, care a fabricat discuri de vinil încă din 1949, intenționează să își extindă operațiunile în Tennessee, dublând capacitatea de producție actuală. În plus față de înregistrările comerciale, United Record Pressing oferă clienților servicii personalizate de înregistrare pe discuri de vinil.


Niciun comentariu despre subiectul „Muzica pe discuri de vinil, vânzări de sute de milioane dolari anual”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile