luni, 3 aprilie 2017

SES-10 lansat cu succes la bordul rachetei Falcon 9 reutilizată de SpaceX

SES anunță lansarea cu succes a satelitului SES-10, la bordul unei rachete SpaceX Falcon 9 - deja utilizată pentru alte zboruri – la orele 18:27 EST, Centrul Spațial Kennedy, Florida. SES-10 este primul satelit comercial geostaționar lansat la primul etaj al unei rachete purtătoare reutilizate, precizează compania într-un comunicat remis către HD Satelit.

Cu o încărcătură în bandă Ku egală cu echivalentul a 55 de transpondere de 36 MHz, dintre care 27 sunt incrementale, satelitul multi-misiuni este primul satelit SES dedicat în totalitate serviciilor furnizate pentru America Latină. Fasciculele de mare putere ale satelitului SES-10 vor extinde capacitățile SES în regiune, prin furnizarea de servicii direct-to-home, precum și servicii entreprise și de mobilitate.

SES-10 va înlocui capacitatea furnizată în prezent de alți sateliți SES la 67 grade vest, și va livra capacitate suplimentară pentru Mexic, America Centrală, America de Sud și Insulele Caraibe.

Pe baza unui contract încheiat cu Comunitatea Andină (Bolivia, Columbia, Ecuador și Peru), satelitul va funcționa sub denumirea de Simón Bolivar 2 și va furniza capacitate satelitară pentru fiecare stat membru al Comunității Andine. Proiectul satelitar andin s-a născut din interesul comun al statelor membre de a avea o rețea satelitară care să exploateze resursele de spectru andine la 67 grade vest.

“Lansarea cu succes a SES-10 în prima misiune SpaceX cu o rachetă reutilizată deschide calea către o nouă epocă a zborurilor spațiale. Suntem mândri de parteneriatul cu SpaceX în acest periplu al inovațiilor și al rachetelor cu utilizare multiplă, care va face zborurile spațiale mai eficiente din punct de vedere al costurilor și al gestionării," a declarat Martin Halliwell, SES Chief Technology Officer. “Capacitatea suplimentară oferită de SES-10 este ideală pentru furnizarea de servicii TV, cu o calitate superioară a imaginii și servicii în bandă largă mai rapide – de care se vor bucura milioane de oameni din America Latină și Insulele Caraibe.”

“Suntem încântați de lansarea cu succes a rachetei reutilizate Falcon 9. Acesta este un moment istoric pe drumul către reutilizarea completă și rapidă a rachetelor,” a declarat Gwynne Shotwell, Președinte și COO, SpaceX “Ne bucurăm de această reușită alături de SES, o compania care, de-a lungul anilor, a susținut SpaceX și soluțiilor sale inovatoare.”

SES-10 este construit de Airbus Defence and Space, pe baza platformei Eurostar E3000. Satelitul va avea un sistem electric de propulsie cu plasmă pentru manevrele în orbită și un sistem chimic pentru plasarea inițială pe orbită și anumite manevre în orbită.


Despre SES

SES este liderul mondial al transmisiunilor prin satelit și este primul operator care oferă servicii diferențiate și scalabile de tip GEO-MEO (orbită georsaționară și orbită medie) cu peste 50 de sateliți georstaționari și 12 sateliți de orbită medie. SES se concentrează pe valoare adăugată, soluții end-to-end pentru patru verticale (Video, Companii, Mobilitate și Soluții Guvernamentale). Oferă soluții de comunicații prin satelit pentru radiodifuzori, producători de conținut și operatori de telecomunicații, guverne și instituții și pentru afaceri la nivel mondial. Portofoliul SES include sistemul de sateliți ASTRA, care are cea mai mare rețea de distribuție DTH din Europa și O3b Networks, un operator de servicii de comunicații electronice. O altă componentă a SES, MX1, este lider în oferirea de servicii media care oferă o suită completa de servicii inovative digitale.

Mai multe informații la www.ses.com

Despre Comunitatea Andină

Comunitatea Andină este o integrare multinațională fondată în anul 1969 sub Acordul de la Cartagina. Comunitatea este formată din patru state membre: Bolivia, Columbia, Ecuador și Peru. Comunitatea Andină are mai multe instituții care au ca obiectiv întărirea integrării statelor membre și atingerea unui nivel solid al dezvoltării socio-economice. Dezvoltarea sectorului telecomunicațiilor este o prioritate pentru Comunitatea Andină și este considerată a fi un reper în dezvoltarea procesului de integrare. Pentru Comunitate aceasta lansare reprezintă un moment significant pentru îndeplinirea obiectivelor Acordului de la Cartagina și, în particular, a integrării regionale.


Niciun comentariu despre subiectul „SES-10 lansat cu succes la bordul rachetei Falcon 9 reutilizată de SpaceX”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile