sâmbătă, 25 februarie 2017

Eclipsă solară în direct, inclusiv la 360 grade și Virtual Reality

Liberty Global a găsit o metodă inedită de promovare: duminică, 26 februarie 2017, compania ( care detine si UPC si Focus Sat in România ) transmite pentru oamenii din întreaga lume un flux video VR si la 360 grade ( dar si 2D ) in direct a unei eclipse totale de Soare, prin intermediul paginii sale de Facebook și a canalului său de YouTube.

Coyhaique este un oraș din sudul Chile si in acelasi timp unul dintre cele mai recomandate locații pentru a vedea acest fenomen. "Inelul de foc" va fi urmarit in intreaga lume datorită unei conexiuni prin fibră optică, special instalată pentru acest eveniment.

Fluxul in direct va începe emisia la ora Romaniei 14:30, iar o oră mai târziu Luna va acoperi "discul" Soarelui ( eclipsă totală ).

Mai mult decat atat, transmisia va fi disponibilă pentru vizionare la 360 grade, pe canalul de YouTube al Liberty Global, fiind pentru prima dată cand o astfel de eclipsă va fi transmisă in acest format. Cei care detin o cască de realitate virtuală ( cum ar fi Google Cardboard, Samsung Gear sau Oculus Rift ) se vor simti din punct de vedere vizual aproape ca si cum ar fi acolo, in Chile.

Vizitatorii fără căști virtuale vor fi în măsură să se bucure de experiența la 360​​ grade pe smartphone-uri sau tablete, prin miscarea dispozitivului, în timp ce pagina de Facebook a Liberty Global va difuza un flux 2D in direct, prin intermediul unui telescop instalat în piață.

Transmisia va fi realizata în parteneriat cu brandul chilian al Liberty Global ( VTR ), cel mai mare furnizor de internet in bandă largă și televiziune prin cablu din respectiva țară.



Niciun comentariu despre subiectul „Eclipsă solară în direct, inclusiv la 360 grade și Virtual Reality”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile