joi, 15 decembrie 2016

21st Century Fox, acord prealabil de achiziție completă a Sky

21st Century Fox a anunțat astăzi că a ajuns la un acord cu Sky plc ( "Sky") pentru o ofertă de numerar (denumita "proiect de achiziție") pentru cota din Sky pe care 21 Century Fox și filialele sale nu o detine deja. In conformitate cu termenii achiziției, acționarii Sky vor avea dreptul să primească pentru fiecare acțiune Sky 10,75 lire sterline în numerar.

21 Century Fox anticipează că achiziția se va finaliza înainte de sfârșitul anului 2017. Daca tranzactia nu se finalizeaza înainte de 31 decembrie 2017, acționarii Sky au dreptul de a primi un dividend special de 10 pence pe actiune Sky, care se plătește în anul 2018. In total tranzactia va avea o valoare de aproximativ 11,7 miliarde £ (excluzând acțiunile Sky deja deținute de 21 Century Fox și filialele sale).

Referindu-se la achizitie, 21 Century Fox a precizat: "În calitate de acționari fondatori ai Sky, suntem mândri că am participat la dezvoltarea acestei companii. Raționamentul strategic pentru această achizitie este clar: se creează un lider mondial în productia și distributia de conținut, va fi imbunatatit continul de sport și de divertisment și se vor oferi consumatorului capacitati si tehnologii unice. Puterea brandului Sky se adauga portofoliul nostru, inclusiv televiziunilor Fox, National Geographic si marcilor Star. Sky este un creator de continut si un distribuitor care oferă propriile productii către clienți, pe toate platformele. Sky este operatorul de televiziune cu plata numarul 1 în toate piețele sale cheie. Vom obtine un echilibru mai bun între pretul abonamentelor, taxa de afiliere, publicitate și veniturile din conținut."

Achiziția este supusă unui număr de condiții prealabile, în conformitate cu legea britanică privind preluările și fuziunile, dar si aprobărilor de reglementare și votului acționarilor Sky.

21 Century Fox este un furnizor de top la nivel mondial, oferind servicii de televiziune prin cablu, distributie si productie film. Are active in industria de satelit si acoperă șase continente din întreaga lume, ajungând la peste 1,8 miliarde de abonați, în aproximativ 50 de limbi. 21 Century Fox are un portofoliu global de rețele și operatiuni de tv cablu și de distributie a televiziunilor sale ( inclusiv FOX, FX, FXX, FXM, FS1, Fox News Channel, Fox Business Network, FOX Sports, Fox Sports Network, National Geographic, STAR India, 28 de posturi de televiziune locale din SUA și peste 300 de canale internaționale). Compania detine studioul de filme Twentieth Century Foxs si studiourile de producție de televiziune Twentieth Century Fox Television. De asemenea, compania detine deja aproximativ 39,1% din acțiunile emise de Sky, care deservește 22 de milioane de clienți în 5 țări ( Italia, Germania, Austria, Marea Britanie și Irlanda).

Sky are venituri anuale de aproximativ 12 miliarde £ si este principalul investitor din Europa în conținut de televiziune ( buget dedicat de peste 5 miliarde £). Sky are peste 30.000 de angajati si sprijină 130.000 de locuri de muncă în toată Europa.

Majoritatea veniturilor Sky provin din vânzarea cu amănuntul a serviciilor de televiziune cu plată, fixe si mobile. In Marea Britanie si Irlanda, Sky oferă clienților internet în bandă largă și produse de telefonie ( inclusiv internet prin DSL, fibra optică și WiFi). Sky vinde de asemenea servicii de televiziune pentru clienții comerciali și se ocupă de afaceri adiacente, care includ comerț cu canale Sky către alți furnizori și vânzarea de publicitate pe canalele Sky și pe canale partenere. Sky vinde de asemenea pe plan internațional, prin "Sky Vision", programele sale de televiziune sau programe provenite de la terțe părți.


Niciun comentariu despre subiectul „21st Century Fox, acord prealabil de achiziție completă a Sky”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile