sâmbătă, 26 noiembrie 2016

VLC 360 redă videoclipuri la 360 grade

Cunoscutul player video VLC are acum suport pentru imagini si videoclipuri redate la 360 grade.

Este necear un update la versiunea "tehnical preview", care se poate descarca de AICI pentru Windows 7 ( sau mai recent ) si de AICI pentru MAC OS 10.10 ( sau mai recent ). Sunt puse la dispozitie si doua videoclipuri la 360 grade, care pot sa fie descarcate de AICI si de AICI, precum si o imagine panoramica ( download de AICI ).

Acest update nu ar fi fost posibil fără ajutorul Giroptic, care a furnizat videoclipuri, camere video, software și expertiză cu privire la aceste caracteristici.

"VLC este unul dintre playerele video cele mai utilizate în lume. Suntem foarte mandri sa contribuim cu tehnologia 360° la acest player open source. Acest update va permite milioanelor de utilizatori VLC să se bucure pe deplin de o tehnologie nouă și promițătoare", a precizat Richard Ollier, co-fondator si CEO al Giroptic.

Versiunile viitoare ale VLC cu redare la 360 grade vor fi disponibile pentru Android, iOS și Xbox One. Versiunile mobile vor utiliza senzorii telefonului pentru vizualizare clipurilor video la 360 grade.

VLC 360 va fi utilizabil probabil si pentru seturi de căști VR, precum Vive, Daydream, Oculus sau OSVR, din 2017.

VLC 360 va permite de asemenea redare audio 3D, inclusiv pentru căști audio ce au capacitatea de a urmăriri miscările capului.

Sursa si download: AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „VLC 360 redă videoclipuri la 360 grade”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile