vineri, 2 septembrie 2016

Satelitul Amos 6, ce urma să fie utilizat și de Facebook la 4 grade Vest, a fost distrus în explozia rachetei purtătoare

În timpul testelor rachetei purtatoare a companiei SpaceX a avut loc o explozie masivă la Cape Canaveral. Testele erau pentru lansarea de sâmbătă, ce urma sa plaseze pe orbita un nou satelit de telecomunicații, denumit Amos 6.

Compania a confirmat faptul că o anomalie a cauzat explozia, iar racheta purtatoare si satelitul Amos 6 au fost distruse cu 8 minute inainte de lansare. Primele verificări dupa incident indică o anomalie localizată in zona etajului superior al rezervorului cu oxigen lichid.

Racheta Falcon 9 trebuia sa transporte pe orbită Amos 6, un satelit cu o greutate 5.500 kg si care a costat peste 95 milioane dolari, ce urma sa ajunga la poziția de 4° Vest pentru a înlocui mai vechiul satelit Amos 2, ce urma sa fie retras in acest an si care oferă servicii de Europa de Vest, Centrală și de Est, Africa și Orientul Mijlociu. Satelitul Amos 6 avea 36 transpondere in banda Ku ( pentru televiziune ) si 43 transpondere in banda Ka ( pentru internet ).

O importanta capacitate in banda Ka urma sa fie utilizata de Facebook pentru a oferi acces la Internet în bandă largă în Africa sub-sahariana.


Niciun comentariu despre subiectul „Satelitul Amos 6, ce urma să fie utilizat și de Facebook la 4 grade Vest, a fost distrus în explozia rachetei purtătoare”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile