luni, 9 noiembrie 2015

Melodii vechi de peste 100 de ani, înregistrate pe cilindri din ceară

Înainte de CD-uri, înainte chiar si de discurile de vinil, a exista un alt format audio comercial cunoscut sub numele de cilindrul din ceară Edison.

Această invenție de sfârșitul al XIX-lea avea capacitatea să înregistreze până la 3 minute de sunet de pe un cilindru din ceară. In cele din urmă a fost înlocuit de către popularul fonograf. Durata comerciala a fost intre anii 1877 - 1929.

Universitatea din California a digitalizat înregistrări pe ceară și a publicat mii de melodii pe un website, pentru oricine doreste sa le asculte sau sa le descarce.

Cei mai vechi cilindri de ceară se putea reda doar de cateva zeci de ori inainte de a se deteriora, insa materialul maleabil a permis utilizatorilor sa efectueze propriile lor inregistrari audio. Insa din cauza acestei uzuri fizice, digitalizarea este foarte dificila.

Universitatea a anunțat că încă 2000 de cilindri vor fi digitalizati. Diverse genuri de muzica, de la opera la diverse instrumente se gasesc acum in biblioteca digitala.

Melodiile pot sa fie descarcate sau redate de AICI.


Un comentariu despre subiectul „Melodii vechi de peste 100 de ani, înregistrate pe cilindri din ceară”:
Anonim

nici nu stiam ca a exista asa ceva... am ascultat cateva melodii, destul de inedite, un fel de calatorie in timp in istoria muzicii...

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile