vineri, 12 iunie 2015

BT Sport Ultra HD, primul canal 4K de sport din Europa

BT din Marea Britanie ( furnizor de servicii de telecomunicatii si de televiziune cu plată ) a confirmat planurile de a lansa o televiziune de sport in Ultra High Definition (UHD), împreună cu un receptor 4k, in luna august a acestui an. Canalul va avea denumirea de BT Sport Ultra HD si va fi primul canal de sport 4K din Europa, difuzand meciuri de fotbal in direct din Liga Campionilor, Premier League, FA Cup si chiar de rugby.

Primul meci difuzat în 4K va fi unul de fotbal, Community Shield (fostul Charity Shield), disputat pe 2 august, un trofeu organizat de Asociația de Fotbal din Anglia, disputat între campioana din Premier League și câștigătoarea FA Cup. Este echivalenta super-cupelor organizate în multe alte state.

BT a explicat că telespectatorii interesați de oferta sa Ultra HD vor beneficia de un receptor 4K, cu până 1TB de spatiu de stocare.

Vestea a venit in acelasi timp cu anuntul BT privind un alt nou canal de sport, BT Sport Europe, descris ca "noua casa de top fotbalului european", care urmează să lanseze pe 1 august și care va difuza în direct toate meciurile din UEFA Champions League și Europa League.

Canalul se alătură pachetului de sport al BT, care contine de asemenea BT Sport 1, BT Sport 2 si ESPN pe BT Sport. Pachetul sport este gratuit pentru clienții care se abonează la BT TV și BT Broadband, în timp ce clienții BT Broadband fără BT TV pot obține pachetul sport pentru 5 lire pe lună.

BT a câștigat drepturile de televizare a Ligii Campionilor, ca parte a unui contract pe 3 ani in valoare de peste 1 miliard de euro, care a fost incheiat în 2013 și intră în vigoare din sezonul 2015-2016.

Drepturile de televizare ale meciurilor din Premier League le detine impreuna cu principalul său rival, Sky, care a păstrat cea mai mare parte a transmisiilor in direct, în cadrul unei licitații record de la inceputul acestui an, in valoare de aproape 7 miliarde de euro, pentru trei sezoane din 2016/2017.

Insa lansarea canalului de sport al BT in Ultra High Definition in luna august înseamnă ca "Sky pierde avantajul de inovator in televiziune, în fața celor de la BT, pentru prima dată în peste 20 de ani", potrivit analistilor media, care consideră că sutele de mii de cumparatori de televizoare 4K, in lipsa de continut Ultra HD, vor sări cu nerabdare in barca celor de la BT.


9 comentarii despre subiectul „BT Sport Ultra HD, primul canal 4K de sport din Europa”:
Anonim

la noi cand?

Anonim

^ niciodata, ce intrebare prosteasca

Anonim

Imi doresc foarte mult intrarea Sky Sports si la noi, mai ales la UPC.

Anonim

pai trebuie sa fii pregatit sa platesti si mai mult ptr sky, mult mai mult decat platesti acum
cu 30/40 lei pe luna e imposibil
in UK e £45/luna parca abonamentul

Anonim

Da, dar si grila Sky e de 10 ori mai calitativa decat a oricarui operator din Romania. Si vorbesc in cunostiinta de cauza, adica vad zilnic din canalele Sky, are abonament directoarea de la firma unde sunt sofer.

Anonim

asa e, calitatea programelor e incontestabila

Anonim

SKY SPORTS 1 si SKY ONE trebuiau sa intre la OLTENIA TV CABLE in CRAIOVA in anul 2004 in mod legal,se cerea 30 centi/abonat ,cam cat cere si EUROSPORT-ul.Pana la urma nu au mai intrat ,OLTENIA TV CABLE fiind cumparata de RDS-RCS.TOTUSI SKY SPORTS 1 si SKY SPORTS 2 au fost pe cablu la o firma din CONSTANTA ani buni ,nu stiu daca si legal.DECI s-ar putea ,dar ma indoiesc ca vor intra atat timp cat exista DIGI SPORT si DOLCE SPORT.

Anonim

Da, dar UPC n-are nimic, sa-l ea ei.

Anonim

Pretul la pachetul ce va include BT Sport Ultra HD va fi de 15 lire sterline lunar. In acelasi pret si in acelasi pachet "Entertainment Ultra HD" vor fi si canalele BT Sport, toate canalele Freeview, plus alte 47 canale, dar si access to serviciul de catch-up si bineinteles canalul BT Sport Ultra HD.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile