vineri, 16 ianuarie 2015

Realitatea Plus a fost lansată prin satelitul Eutelsat 16A de la 16 grade Est

Televiziunea româneasca Realitatea Plus a fost lansata, probabil în teste, prin satelitul Eutelsat 16A de la 16 grade Est, pe frecventa 12738, polarizare orizontala, DVB-S QPSK, SR 4878, FEC 3/4, necriptată.

Este aceeasi frecventa prin care emite si Realitatea Tv si Money Channel. Programele sunt diferite faţă de cele difuzate in acest moment pe Realitatea Tv. La momentul scrierii articolului, pe Realitatea Plus erau difuzate diverse stiri, inclusiv internationale, fara crainic ( cu voice-over ).

Realitatea Plus a primit licenta de la CNA pe 17 ianuarie 2013. La momentul obtinerii licentei, Realitatea Plus a fost prezentat ca un post international. Cum termenul legal de punere în funcţiune de 12 luni ar fi expirat pe 17 ianuarie 2014, pe 9 ianuarie 2014 reprezentanţii societăţii Geopol International au solicitat prelungirea cu 6 luni a termenului de intrare în emisie, pe motive tehnice privind procurarea unor echipamente, motive organizatorice şi de achiziţionare de conţinut. In iulie 2014 a fost aprobata inca o prelungire de 6 luni. Consiliul poate acorda două prelungiri succesive de câte şase luni în situaţii justificate. Maine se implinea 1 an de prelungire si nu mai putea fi solicitată o alta prelungire a datei intrarii in emisie.

UPDATE 19 februarie 2015: Introducerea pe ordinea de zi a sedintei CNA din 17 februarie 2015 a solicitarii S.C. Geopol International SRL de acordare a deciziei de autorizare pentru Realitatea Plus, cu Informări ale Biroului Licențe Autorizări și Direcției Control Digitalizare, a fost propusa de către Monica Gubernat, insă solicitarea nu a întrunit numărul legal de voturi pentru analiză. Au votat pentru, următorii membri: Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu. Solicitarea de acordare a deciziei de autorizare pentru Realitatea Plus se va pune pe o ordine de zi viitoare.


UPDATE 5 martie 2015: Solicitarea S.C. GEOPOL INTERNATIONAL SRL de acordare a deciziei de autorizare audiovizuală pentru serviciul de programe Realitatea Plus (cu rapoarte de monitorizare - perioadele 22-28.01.2015 şi 29.01-04.02.2015) a fost aprobata in unanimitate. Consiliul a hotărât cu 6 voturi pentru, următorii membri: Florin Gabrea, Valentin Alexandru Jucan, Viorel Vasile Buda, Dorina Rusu, Răsvan Popescu, Radu Călin Cristea - amânare și rediscutare peste o săptămână a solicitării - cu raport de monitorizare întocmit de Direcția Monitorizare.


4 comentarii despre subiectul „Realitatea Plus a fost lansată prin satelitul Eutelsat 16A de la 16 grade Est”:
ROmanul

Realitatea Plus ??? = Love.
Dar realitatea minus pe cand?
Apropo pentru cine nu stie exista si site-ul irealitatea net.

Acum pe bune, vor o televiziune pentru dispora sau cum? Un fel de PRO-TV / TVR International?
Si de ce plus? De obicei denumirea cu Plus inseamna ca trebuie platit ceva in PLUS...
Realitatea Plus fantezia jurnalistilor, sau ce trebuie sa intelegem prin Plus?
E ceva realitate plus ceva fictiune... ca si asa au ei o emisiune ce se cheama fabrica... probabil de stiri. Daca nu sunt le fabrica ei...

Sorry, e tarziu si... n-am gasit alta rima... (cine nu stie sa caute pe net n-am gasit alta rima)...

George

Realitatea Plus o sa apara TELEKOM.

DTH Fan

Am verificat practic si intradevar emite acolo. Productia este profesionala. Ii lipseste, probabil deocamdata, prezentatoarea sau prezentatorul. Sau poate asa vor sa aiba programele. Stirile se cam repeta dupa vreo ora.

Anonim

Cind Realitatea emite aiureala aia de teleshopping sau reclame poti trece pe Realitatea+, e la un buton de telecomanda distanta :) ... Si da, acum au si crainic.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile