joi, 5 iunie 2014

Satelitul Hellas Sat 3 va fi realizat în colaborare cu Inmarsat

Inmarsat și Hellas Sat au semnat un acord pentru a lansa împreună un satelit la pozitia orbitală 39 de grade est, prin care emite și DTH-ul românesc al Romtelecom.

Satelitul va avea două misiuni: o sarcina utilă in banda S ( denumită generic " EuropaSat "), reprezentănd angajamentul Inmarsat de a implementa o rețea de telecomunicații integrate care să ofere aviației servicii de conectivitate pentru pasageri, precum și o sarcină utilă de 44 de transpondere in banda Ku, denumită generic Hellas Sat 3, pentru compania Hellas Sat, o filiala detinuta in majoritate de Arabsat. Aceasta va înlocui capacitatea satelitului existent Hellas Sat 2 și va oferi mai multe psoibilități de transmisie pentru clienții din Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Satelitul va fi fabricat de către Thales Alenia Space, iar constructia sa va începe imediat, pentru a putea fi lansat în anul 2016.

"Hellas Sat 3 reprezintă respectarea angajamentului luat față de clienții și partenerii noștri de afaceri de a transforma pozitia orbitală de la 39 de grade Est intr-una dintre cele mai importante pentru DTH-urile din Europa. Acesta este primul contract din programul nostru, care va cuprinde patru sateliți. Negocierile cu Inmarsat a început în noiembrie anul trecut și a fost încheiate recent", a spus Khalid Balkheyour, președinte Arabsat, dar si al consiliului de administrație al Hellas Sat.

"Hellas Sat va continua să se dezvolte pozitia orbitală de la 39 grade est, pentru a deveni operator principal pentru DTH-urile din Europa. Hellas Sat 3 va oferi capacități și servicii suplimentare pentru canale de televiziune HD si SD, criptate sau la liber, care vor permite ca baza noastra de clienti existenți să crească. Hellas Sat va avea la 39 de grade Est înca un coechipier, prin următoarea lansare a satelitul Hellas-Sat 4, cu acoperire largă și transpondere in banda Ku pentru din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, asigurând capacitati de transmisie pentru diferite tipuri de servicii de radiodifuziune și de telecomunicații, precum si capacitati in banda Ka, pentru rețele de internet în bandă largă", a adăugat Christodoulos Protopapas, CEO al Hellas Sat.


Un comentariu despre subiectul „Satelitul Hellas Sat 3 va fi realizat în colaborare cu Inmarsat”:
Anonim

Au întârziat ceva timp, dar în final satelitul Hellas Sat 3 este programat pentru lansare pe 28 iunie 2017.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile