duminică, 3 noiembrie 2013

Plata facturilor Digi Tv nu se mai poate efectua prin Poșta Română ?

Aproximativ de prin 2007, facturile Digi Tv RCS-RDS se puteau plăti și prin oficiile Postei Romane, prin prezentarea fizică a facturii emise de catre RCS-RDS, indiferent daca oficiul avea sau nu posibilitatea scanării codului de bare.

Modalitatea de plată era una utilă mai ales în mediul rural, care de fapt reprezintă probabil baza principală de clienți ai serviciului DTH al RCS-RDS.

Însă un client al RCS-RDS ne-a informat că a primit luna aceasta răspuns negativ de la oficiul poștal în privința acceptării plății facturii Digi Tv, angajatul Poștei Române precizându-i că nu mai exista o colaborare cu operatorul respectiv în această privință. Același cititor ne-a transmis că a apelat ulterior telefonic serviciul de relații clienți al RCS-RDS, care i-a confirmat că a încetat colaborarea cu Posța Română, începând cu 10 octombrie 2013, în privința plății facturilor Digi Tv.

Dacă informația se confirmă, acesti abonati ai serviciului Digi Tv vor avea posibilitatea să platească factura prin alte modalități, cum ar fi prin internet ( direct de pe site-ul RCS-RDS, prin card Visa sau Mastercard, din contul de client Digicare) sau prin plata în oricare dintre punctele de prezența RCS-RDS.

Însă aceste modalități probabil nu sunt preferate de respectivi abonați, din cauza complexității operațiunii de plată online pentru cei nefamiliarizați cu procedura sau din cauza distanței mari dintre zonele rurale și cea mai apropiată casierie RCS-RDS.

Însă e posibil ca în mediul rural plata să se poată efectua, în unele locații, prin sistemele de plata PayPoint, în cele aproximativ 7300 magazine de pe teritoriul țării.

Dacă există în zona clientului un astfel de magazin dotat cu teminal Paypont ( de multe ori acestea sunt prezente lângă casă de marcat a magazinului ), clientul trebuie sa prezinte factura Digi, iar vânzatorul scanează codul de bare de pe factură. Apoi clientul plătește si primește o chitanta de plată.

Dacă sunteți clienți Digi Tv și ați efectuat până acum plata facturilor prin Poșta Română, așteptăm la comentarii eventuale confirmări sau infirmări ale acestei informații privind încetarea posibilității de a plati facturilor prin Poșta Româna.


6 comentarii despre subiectul „Plata facturilor Digi Tv nu se mai poate efectua prin Poșta Română ?”:
Anonim

Asa e, probabil era nemultumit rcs ca ajungeau banii cu intarziere in conturi,

Anonim

ajungeau bani cu intarziere dura si 10 zile dar mai sunt si incasatori de teren cei care impart facturile aia incaseaza si digi tv se poate plati la ei si ei dau chitanta

Anonim

Nu stiu daca se incaseaza pe teren dar 100% facturile nu se mai pot plati la Posta Romana. In schimb s-a introdus plata la Paypoint si mai nou se poate plati chiar si fara facture, doar cu codul de client si nume prenume.

Anonim

se incaseaza pe teren 100%

Anonim

scuze de cei care sunt in zona ta de acoperire ms

Anonim

Confirm si eu. La Braila e afis la posta ca nu se mai incaseaza facturi RCS-RDS. Eu nu mai am dar am vazut afisul.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile