miercuri, 16 octombrie 2013

SES dezvoltă o platformă complet electrică de propulsie a sateliților

SES (Bursa de valori NYSE Euronext Paris şi Luxemburg: SESG) a anunţat un parteneriat public-privat cu Agenţia Spaţială Europeană (ESA) în vederea dezvoltării unei platforme de satelit inovatoare cu propulsie complet electrică.

Contractele aferente au fost semnate la sediul SES din Luxemburg în prezenţa directorului general al ESA, Jean-Jacques Dordain, a ministrului luxemburghez pentru învăţământ superior şi cercetare, Martine Hansen, precum şi a ministrului pentru comunicaţii şi media, Luc Frieden.

Parteneriatul public-privat dintre SES şi ESA face parte din programul denumit ELECTRA al cărui obiectiv este dezvoltarea unei platforme de satelit electrice inovatoare de dimensiuni mici şi mijlocii, fabricată în Europa. SES este principalul contractor al ESA pentru prima etapă a programului şi colaborează cu OHB System AG din Bremen, subcontractat pentru proiectul de fabricaţie a platformei. ELECTRA este unul din principalele proiecte spaţiale europene la care a aderat şi Marele Ducat al Luxemburgului în cadrul Conferinţei Ministeriale ESA din Napoli, 2012.

Proiectul ELECTRA îşi propune să dezvolte o platformă inovatoare de sateliţi geostaţionari care înlocuieşte propulsia chimică tradiţională cu propulsia electrică utilizată la transferul sateliţilor pe orbita geostaţionară, precum şi la păstrarea acestora pe orbită. Astfel, platforma de satelit poate folosi vehicule de lansare de dimensiuni mai mici sau capacităţi duale de lansare, oferind totodată capacităţi de sarcină utilă echivalente cu cele ale actualilor sateliţi de dimensiuni medii în ceea ce priveşte consumul energetic şi numărul de transpondere active.

„ELECTRA este dovada angajamentului SES de a susţine şi promova inovaţia pe segmentul spaţial şi al tehnologiei sateliţilor”, a declarat Romain Bausch, Preşedinte şi CEO al SES. „Cu ESA ca partener instituţional şi OHB ca partener tehnologic, obţinem formula perfectă care ne permite să dezvoltăm o nouă platformă de satelit, competitivă la nivel comercial în Europa. Pentru SES, posibilitatea de a utiliza sateliţi electrici, precum şi servicii de lansare inovatoare capătă o importanţă strategică majoră în administrarea investiţiilor de capital intensive necesare pentru susţinerea dezvoltării activităţii noastre de bază. Prin urmare, sateliţii electrici fac parte din principalul plan de inovaţii stabilit de SES.”

Jean-Jacques Dordain, directorul general al ESA, care a participat la semnarea contractului la sediul SES din Luxemburg, a remarcat: „Electra reprezintă trei parteneriate într-unul singur: între SES şi OHB, pentru dezvoltarea celei mai bune soluţii pentru SES şi nevoile viitoare ale altor operatori de satelit; între SES şi ESA, care oferă cea mai bună validare pe orbită a noii tehnologii şi între ESA şi DLR pentru a valorifica investiţiile anterioare. Aceste trei parteneriate reprezintă cea mai bună modalitate de optimizare a utilizării fondurilor publice şi private în vederea creşterii competitivităţii sectorului la nivel european.”


Urmăriţi SES pe:
Twitter: https://twitter.com/SES_Satellites
Facebook: https://www.facebook.com/SES.YourSatelliteCompany
YouTube: http://www.youtube.com/SESVideoChannel
Blog: http://en.ses.com/4243715/blog

Despre SES
SES este un important operator de sateliţi de talie mondială cu o flotă de 54 de sateliţi geostaţionari. Compania oferă servicii de comunicaţii prin satelit radiodifuzorilor, furnizorilor de conţinut şi servicii de internet, operatorilor de reţele mobile şi fixe, precum şi organizaţiilor comerciale şi guvernamentale din întreaga lume.

SES înseamnă relaţii de afaceri de lungă durată, servicii de înaltă calitate şi excelenţă în industria de radiodifuziune. SES dispune de echipe regionale multiculturale în întreaga lume care colaborează strâns cu clienţii astfel încât să poată răspunde cerinţelor lor specifice privind serviciile şi lăţimea de bandă a sateliţilor.

SES (NYSE Bursa de valori Euronext Paris şi Luxemburg: SESG) deţine participaţii în Ciel din Canada şi QuetzSat din Mexic, precum şi o participaţie strategică în compania de infrastructură pentru sateliţi O3b Networks, recent înfiinţată. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.ses.com

Pentru mai multe detalii, website-ul SES poate fi accesat AICI, iar site-ul ESA dând click AICI.

Articol pus la dispozitie prin amabilitatea Grayling România.


Niciun comentariu despre subiectul „SES dezvoltă o platformă complet electrică de propulsie a sateliților”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile