marți, 1 octombrie 2013

Arabsat a finalizat achiziția de la OTE a operatorului de sateliți Hellas Sat

Arabsat a finalizat achiziția operatorului de sateliți grec Hellas Sat, iar mai mulți directori Arabsat s-au alăturat consiliului de administrație al Hellas Sat.

Arabsat a declarat că a alocat un program de investiții de 700 milioane de dolari pentru doi noi sateliți HellasSat, despre care HD Satelit a anunțat în articolul de aici.

HellasSat a fost controlat de compania de telefonie elenă OTE, care a încercat timp de aproape doi ani sa vândă operatorul de sateliți, forțată fiind și de actuala situație economică a Greciei.

Tranzactia de 208 milioane dolari a fost anunțată în luna februarie 2013, compania Arabsat plătind 157 milioane dolari pentru HellasSat, plus 53.4 milioane dolari pentru rezervele de numerar deținute de HellasSat.


Cei 208 milioane dolari plătiți au oferit companiei Arabsat un procent de 99,05% din actiunile operatorului de sateliți Hellas Sat, iar 0.95% dintre acestea au rămas fondatorilor originali ai operațiunii.


Arabsat câștigă astfel acces la valoroasa pozitie orbitala 39 de grade Est, precum și la cele 30 de transpondere active ale satelitului HellasSat-2, construit de Astrium și lansat în 2003. Pe acest satelit emite si Romtelecom DTH ( fostul Dolce Tv ).

Satelitul Hellas Sat 2 are o durată de exploatare de 15 ani, ceea ce sugerează că va trebui să fie înlocuit în următorii 4-5 ani.

Oare vor exista consecințele pozitive sau negative asupra Romtelecom DTH, ca urmare ale preluării efective ( inclusiv ca factor de decizie administrativ ) a Hellas Sat de către arabi ?


3 comentarii despre subiectul „Arabsat a finalizat achiziția de la OTE a operatorului de sateliți Hellas Sat”:
Anonim

Poate le da un transponder in plus la Dolce Tv sa mai bage ceva programe? Sau le mai mareste putin chiria, ca ma gandesc ca inainte Romtelecom nu platea mai nimic, Dolce Tv fiind cam tot o afacere OTE, care detinea si Hellas Sat?

Anonim

Poate cumpara arabii si pe OTE si pe Romtelecom si se face cel mai tare DTH din Romania, ca au transpondere gârla apoi la dispozitie :)))) Si vedem si noi programele arabe de sport ! :)))))

Anonim

Sau poate se va muta romtelecom dth pe alt satelit

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile