miercuri, 20 februarie 2013

Televiziunea prin satelit învinge televiziunea prin cablu în Germania

Televiziunea prin satelit au continuat să își crească numarul de abonati, devenind liderul modalităților de recepție în Germania.

Peste 18 milioane de gospodării recepționau televiziune direct prin satelit la sfârșitul anului 2012, conform datelor furnizate de către operatorul SES.

Creșterea cu peste o jumatate de milion de gospodării care aveau de antene satelit montate si functionale, la sfârșitul anului 2011 ( mai ales in urma incetării emisiilor analogice prin satelit în aprilie 2012 ) a fost determinată și de oferta mai variată de canale tv, în special transmise în format HD.

Televiziunea prin satelit și-a cosolidat în Germania poziția ca infrastructură pentru recepție TV, oferind televiziune pentru 47% din totalul gospodăriilor.

Televiziunea prin cablu a ajuns la o pondere de doar 44%, un declin de 570.000 gospodării față de anul precedent, fiind folosită de 16,7 milioane de abonați.

Recepția digitală terestră a înregistrat o creștere, după un declin în 2011, ajungând la peste 2 milioane de gospodării, la sfârșitul anului 2012 ( un plus 220.000 de utilizatori).

Succesul televiziunea tv prin protocol IP a rămas practic nemodificat, modalitatea de receptie tv prin protocol IP fiind folosită de 1.260.000 gospodării (un plus de doar 10.000 de abonați).

Televiziunile HD a continuat să fie principalul motor de crestere al numărului abonatiilor la servicii de televiziune.

44% (7,9 milioane de abonati) din totalul gospodăriilor cu televiziune prin satelit vizionau programe HD la sfârșitul anului 2102, aproape cu doua milioane mai mult decât în anul 2011.

Operatorii de televiziune prin cablu au crescut aria de comercializare a pachetelor HD cu peste 2 milioane de abonati dintre cei existenti, noii beneficiari ai programelor HD reprezentand 27% din toate gospodăriile deja cablate.

În total, numărul de gospodării care receptioneaza programe de televiziune HD în Germania a crescut la 13,1 milioane (de la 10,0 milioane în 2011).

Numărul de canale HD transmise prin satelit a fost de 63 la sfârșitul anului 2012, cu o creștere de peste 20 de noi canale HD, față de anul precedent.

In concluzie, televiziunea prin satelit s-a extins în Germania și are poziția de lider ca infrastructura pentru recepția tv, mai ales datorita ofertei HD.

Consumatorii au înțeles că satelitul este modul de recepție cel mai atractiv ca infrastructura de televiziune în Germania.

Cei peste 1,4 milioane de abonați mai mulți la televiziunea prin satelit față de cei care au optat pentru televiziunea prin cablu provoacă cele mai optimiste previziuni.

Noile oferte ( cu conținut de înaltă calitate ) ale televiziunii premium au determinat de asemenea disponibilitatea consumatorilor de a plăti pentru servicii suplimentare.

Când în România se va intelege că există cerere de transmisii HD prin satelit ( de calitate si bogată ca număr de programe), iar acestei cereri i se va răspunde cu oferte serioase, de abia atunci va crește si numărul abonatilor la televiziune prin satelit DTH în țara noastră.


Niciun comentariu despre subiectul „Televiziunea prin satelit învinge televiziunea prin cablu în Germania”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile