vineri, 6 martie 2015

TVR propune subvenționarea receptoarelor și amânarea până la sfârșitul anului 2016 a termenului de încetare a transmisiilor analogice terestre

TVR a propus ca termenul de incetare a transmisiei analogice terestre sa fie amânat până pe la sfarsitul anului 2016, iar aceasta sa functioneze in paralel cu emisia digitala terestră.

Propunerea va fi inaintata Guvernului Romaniei si are la baza si un acord cu Societatea Româna de Radiocomunicatii, dar si temerea ca 7% dintre gospodariile din țara noastră ( aproximativ o jumatate de milion ) nu vor mai putea receptiona canalele TVR, ce vor fi transmise din 16 iunie 2015 doar in sistem digital, potrivit Strategiei Naţionale de tranziţie de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră, aprobată de Guvernul României HG 403/2013.

Tot in acest sens, TVR si SNR vor inainta Guvernului un proiect de lege prin care sa fie acordat un ajutor financiar categoriilor defavorizate, pentru a-si cumpara echipamentul necesar, probabil receptoare digitale terestre, in ideea ca platitorilor taxei obligatorii de televiziune si radio trebuie sa li se garanteze accesul la programele de televiziune publica.

Acoperirea analogica din prezent, conform TVR, este de 93% din teritoriul Romaniei si 97% din populatie, prin rețelele SNR.


7 comentarii despre subiectul „TVR propune subvenționarea receptoarelor și amânarea până la sfârșitul anului 2016 a termenului de încetare a transmisiilor analogice terestre ”:
Anonim

Aceasta propunere de subventionare a receptoarelor ar trebui probabil sa fie prezentata cumva intr-o forma care sa respecte liniile de conduita ale Comisiei Europene, care spune ca trebuie sa se respecte principiile necesitatii si neutralitatii tehnologice, adica sa nu favorizeze un sistem de transmisie, in acest caz digital terestra, in defavoarea unor altor sisteme prin satelit sau cablu, vezi cazul de aici:

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-05-1394_en.htm?locale=en

sau regulile de conduita de aici:

http://www.southeast-europe.net/document.cmt?id=592

Altfel pot apare diverse reclamatii la UE de la furnizori, cum au fost mai multe cazuri, inclusiv in Italia, de la Sky:

http://dtg.org.uk/news/news.php?class=countries&subclass=0&id=857

Iar necesitatea cred ca se refera probabil la faptul ca vor fi oferite subventi doar celor care nu au alte modalitati de receptie , cum ar fi cei care nu au nici cablu, nici satelit.

Sunt curios daca se aproba vreuna dintre propuneri.

Anonim

Satelit cablu colegu in Romania multi culmea care si au un loc de munca nu au bani pentru lemne de foc pentru ei se adreseaza propunerea 200 de lei cat este un box ramane altfel inaccesibil.

Anonim

Altfel nu va puneti mari sperante in acest sistem receptia nu este de calitate tot se intrerupe' exemplu Mindig Tv Ungaria emitator 30 Km de Oradea de foarte mare putere, necesita antene pe acoperis cablu complet nou chiar si amplificator de antena degeaba nu garanteaza o receptie fara intreruperi, nu este o alternativa pentru cablu saubsatelit nici ca pret exista posibilitatea de a se abona cu cartele preplatite pret neactrativ fata de cablu sau satelit.

mradu

la brutarie cu conducerile srr si tvr!
multiplexul gratuit ar trebui sa emita din iunie 2015!!!
la mijloc sunt spagile cablistilor...dna-ul o sa ii purice si pe vinovati...

Anonim

Mi-o imaginez pe baba Floarea din satul Cotu Pisicii ca seduce sa-si cumpere decodor digital subventionat:))

Anonim

Le este frica de faptul ca oamenii vor face cereri sa se scoata de la taxa tv demonstrand foarte usor ca n-au receptor digital DVB-T2.
Ca la urma urmei mai bine le dadea la oameni antene de satelit receptoare digitale si tot aia era. Ce mi-e antena de satelit ce mi-e antena terestra... ca receptorul digital e aproape similar.

mradu

aveam un post unde eram combatut pe tema intarzierii digitalizarii snr...
iata si raspunsul de azi:
http://www.businessmagazin.ro/actualitate/directorul-general-al-radiocom-snr-revocat-din-functie-pentru-intarzierea-procesului-de-trecere-la-televiziunea-digitala-13961433

urmeaza si restul...la dna!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile