joi, 19 februarie 2015

SES anunță noi programe de investiții în 3 sateliți, ce vor fi lansați în anul 2017

SES S.A. (NYSE Bursa de Valori Euronext Paris si Luxemburg: SESG) anunta achizitionarea a trei noi sateliti SES-14, SES-15 si SES-16/GovSat, ca etapa a strategiei de dezvoltare a flotei de sateliti. Cei trei sateliti vor fi lansati in 2017, anunță compania într-un comunicat remis HD Satelit.

Conform anuntului facut la inceputul acestei saptamani, SES a comandat trei noi sateliti de ultima generatie, SES-14, SES-15 si SES-16/GovSat, ultimul dintre acestia impreuna cu guvernul luxemburghez, printr-o noua societate comuna, LuxGovSat.

Pentru construirea satelitilor sunt utilizate cele mai noi tehnologii spatiale, care permit atingerea de performante optime si un nivel ridicat de eficienta. In acest fel SES va putea raspunde nevoilor tot mai pregnante de pe pietele cu o dezvoltare rapida. Satelitii vor fi fabricati de Airbus Space and Defence, Boeing si respectiv Orbital AKT. Odata cu aceste trei comenzi, numarul satelitilor aflati in productie pentru SES se ridica la sapte, dintre care sase vor oferi extindere sporita a capacitatii de transmisie.

„Noile echipamente ne vor sustine cresterea si vor extinde semnificativ capacitatea tuturor celor patru piloni cheie ai SES – video, date, mobilitate si servicii guvernamentale” a declarat Karim Michel Sabbagh, Presedinte si CEO al SES. „Aceste investitii in flota – toate inscriindu-se in cheltuielile de capital prevazute de SES – duc la promovarea unor oferte variate pe pietele tinta si pun bazele unei cresteri continue. Investitiile ne permit sa beneficiem de potentialul semnificativ existent in diferite regiuni si segmente de piata aflate in plina dezvoltare, inclusiv Direct-to-Home (DTH) in America de Sud, promovand mobilitatea in sectorul aeronautic si maritim de pe intreg continentul american si din regiunea Atlanticului de Nord, precum si puternice solutii complete pentru guverne si domeniile apararii si securitatii.”

Atat SES-14 cat si SES-15 sunt sateliti hibrizi puternici, care utilizeaza banda Ku-, Ka- si – in cazul SES-14 – banda C cu fascicul larg, tehnologie cu randament superior (HTS) si un sistem de propulsie exclusiv electric care creste in mod semnificativ eficienta economica a satelitilor datorita capacitatii aditionale de transmisie ca urmare a reducerii la nivelul volumului de combustibil necesar.

Satelitul SES-16/GovSat este un satelit de ultima generatie pentru misiuni multiple cu fascicule puternice si complet dirijabile folosit pentru misiuni guvernamentale. Satelitul va fi detinut si controlat de LuxGovSat, o noua societate comerciala comuna infiintata de SES si guvernul luxemburghez.

„Aceste investitii in flota ne cresc capacitatea de a raspunde cererii ridicate de conectivitate in cateva regiuni si segmente cheie” a continuat Karim Michel Sabbagh. „Astfel, putem lansa o gama larga de oferte atractive pentru distributie si platforme video, pentru servicii de date, mobilitate si servicii guvernamentale, plasand accentul pe principalii clienti SES, companii lider la nivel mondial in sectorul aeronautic si in cel maritim. Investitiile sunt marturia increderii pe care o avem in cererea ridicata si potentialul de crestere care exista atat pe pietele emergente, cat si pe cele mature, reprezentand baza necesara crearii unei combinatii cu adevarat unice intre flota noastra geostationara (GEO) si flota aflata pe orbita terestra medie (MEO) a celor de la O3b, unde avem o participatie de 45%.”


Despre SES

SES este operatorul de sateliti de talie mondiala cu o flota de peste 50 de sateliti geostationari. Compania ofera servicii de comunicatii prin satelit radiodifuzorilor, furnizorilor de continut si servicii de internet, operatorilor de retele mobile si fixe, precum si organizatiilor comerciale si guvernamentale din intreaga lume.

SES inseamna relatii de afaceri de lunga durata, servicii de inalta calitate si excelenta in industria de radiodifuziune. SES dispune de echipe regionale multiculturale in intreaga lume care colaboreaza strans cu clientii astfel incat sa poata raspunde cerintelor lor specifice privind serviciile si latimea de banda a satelitilor.

SES (NYSE Euronext Paris si Bursa de Valori din Luxemburg: SESG) detine participatii in Ciel din Canada si QuetzSat din Mexic, precum si o participatie strategica in compania de infrastructura pentru sateliti O3b Networks, recent infiintata. Pentru mai multe informatii, accesati: www.ses.com.


Comunicat remis prin intermediul Grayling Romania.


Niciun comentariu despre subiectul „SES anunță noi programe de investiții în 3 sateliți, ce vor fi lansați în anul 2017”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile