miercuri, 11 februarie 2015

Record: aproape 7 miliarde euro pentru drepturile de televizare a meciurilor din Premier League

Operatorul Sky a păstrat cea mai mare parte transmisiilor in direct de fotbal din Premier League, dar a crescut cheltuielile sale, suma totala din licitația din Marea Britanie pentru drepturile tv atingând un record de 5,14 miliarde lire sterline ( 6,95 miliarde euro ) pentru trei sezoane. Sky și BT vor continua să difuzeze meciuri live din sezoanele 2016-2017, 2016-2017 si 2018-2019, Sky asigurandu-si cinci din cele șapte pachete, iar BT celelalte două.

Sky va plăti 1,39 miliarde lire sterline pe an pentru drepturile tv, ajungand la un total de 4,2 miliarde de lire sterline pentru trei ani, ceea ce marchează o creștere de 83% față de costul contractului existent. Sky va fi difuza mai multe meciuri decat în prezent, asigurandu-si pentru prima dată drepturile pentru vineri seara.

BT va plăti 320 de milioane de lire sterline pe sezon, un total de 960 de milioane de lire sterline pentru trei sezoane, costul contractului său fiind in creștere cu un total de 30%. Si BT va putea difuza in plus un meci in direct din Premier League, cel de sâmbătă seara.

Suma de 5,14 miliarde lire sterline plătite in total de către radiodifuzori a marcat o creștere de 71%, ceea ce depășește previziunile majoritatii analiștilor.

Sky a declarat că prețul plătit pe an este de aproximativ cu 330 de milioane de lire sterline mai mult decat previziunile si că are un "set clare de planuri pentru a finanța investitia", precizand că se va munci din greu pentru a minimiza impactul costurilor aferente drepturilor tv asupra clienților.

"Acesta este un rezultat bun și confirmă că Sky este alegerea de neegalat pentru iubitorii de sport. Ne-am dus în licitația Premier League cu un obiectiv clar și suntem încântați că am obtinut drepturile tv care ne-au interesat ", a declarat CEO-ul Sky, Jeremy Darroch.

Cu toate acestea, Joshua Raymond, analist senior de piață, a precizat că Sky a fost "obligat să plătească peste cotele normale, pentru a-si asigura pachetele de maxima audienta, inclusiv meciurile de duminica, de la prânz."


Niciun comentariu despre subiectul „Record: aproape 7 miliarde euro pentru drepturile de televizare a meciurilor din Premier League”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile