miercuri, 24 decembrie 2014

Peste 200 jocuri PS3 vor fi disponibile prin streaming pe unele televizoare Samsung, fără a mai fi necesară consolă de jocuri

Sony nu se teme să aibă parteneri concurenții, anuntand ca este in discutii avansate cu Samsung pentru a aduce jocurile de Playstation 3 pe unele dintre televizoarele smart ale gigantului producator rival de electronice, începând de anul viitor.

Sony a precizat că peste 200 de jocuri PlayStation 3 vor fi disponibile prin streaming pe respectivele televizoare și că serviciul va oferi funcționalitate completă, inclusiv trofee, multiplayer online și salvarea in cloud a progresului in joc. Va fi necesar ca posesorii respectivelor televizoare compatibile cu serviciul Sony, care se numeste Playstation Now, sa cumpere un gamepad DualShock 4 si probabil să inchirieze pentru diverse perioade, respectiv 4 ore ( 2-4 dolari ), 7 zile ( 5-8 dolari ), 1 luna ( 8-12 dolari), 3 luni ( 15 - 30 dolari;  sunt sume exemplificative, pot diferi de la un joc la altul, dar cam aceasta e plaja de preturi ), unul sau mai multe jocuri, la pachet. Exista zvonuri despre un abonament lunar de 20 dolari, denumit Playstation Now Unlimited. Sony a adaugat ca un alt avantaj al cloud-gamingului va fi că abonații vor juca întotdeauna cele mai noi versiuni ale jocurilor.

Televizoarele Samsung devin astfel primele dispozitive electronice ce nu sunt produse de Sony si prin care va fi disponibil serviciul Playstation Now. Samsung nu produce propria consola dedicata pentru jocuri.

Cei care au testat serviciul au observat că are unele limitări: "Exista un decalaj, intradevar foarte puțin perceptibil, între apăsările pe butoane și reacția corespunzătoare afișată pe ecran, dar acesta foarte mic decalaj depinde si de viteza conexiunii la internet". Alții au observat că imaginile nu erau la fel de clare ca si cum ar fi fost provenite nativ de pe un PS3, dar ca sunt destul de multumitoare. Insa grafica oferita prin Playstation Now depaseste de zeci si sute de ori performantele care ar fi fost obtinute prin rularea de jocuri renderizate 3D direct de televizoare.

Playstation Now este bazat pe tehnologia dezvoltată de Gaikai, un serviciu de cloud gaming pe care firma japoneză Sony l-a achiziționat pentru suma de 380 milioane dolari, in anul 2012 .


Niciun comentariu despre subiectul „Peste 200 jocuri PS3 vor fi disponibile prin streaming pe unele televizoare Samsung, fără a mai fi necesară consolă de jocuri”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile