luni, 15 decembrie 2014

Cehii și slovacii au lansat o televiziune test 4K Ultra HD prin satelitul Astra 3B

SES S.A. (NYSE Euronext Paris şi Bursa de Valori Luxemburg: SESG), Ceska Televize (CT), RTVS şi Ceske Radiokomunikace au anunţat astăzi începerea testării transmisiei de conținut Ultra HD prin satelitul ASTRA 3B al SES, la poziţia orbitală 23,5 grade est.

CT, compania de televiziune publică din Republica Cehă, postul public de televiziune slovac - RTVS şi furnizorul ceh de infrastructură digitală Ceske Radiokomunikace efectuează primul test de transmisie Ultra HD prin satelit, cele două companii de televiziune urmând să îşi difuzeze conţinutul Ultra HD prin ASTRA la 23,5 grade est.

CE, RTVS, Ceske Radiokomunikace și alte companii lider în domeniul radiocomunicațiilor din Cehia și Slovacia sunt parte a Forumului Ultra HD TV. Forumul a luat ființă în octombrie 2013 și are ca obiectiv principal susținerea producției și distribuției de conținut Ultra HD în cele două țări. SES Astra a devenit recent membru al acestei asociații.

“SES ASTRA este lider în domeniul noilor tehnologii de radiodifuziune de aproape 20 de ani, de la apariţia tehnologiei DHT digitale în Europa în 1996 şi HDTV în 2005. Dorim să lucrăm îndeaproape cu parteneri din industrie pentru a dezvolta ecosistemul Ultra HD și suntem deosebit de încântați de faptul că televiziunile publice din Cehia și Slovacia sunt hotărâte să ofere o exepriență unică de vizionare, prin intermediul satelitului, propriillor telespectator.”, a declarat Martin Ornass-Kubacki, Vice președinte și Director Regional al SES Astra, Europa Centrală și de Est.

“Televiziunea publică din Cehia crede că adopția tehnologiei Ultra HD va fi mai rapidă, comparativ cu cea HD și dorește să o aducă mai repede în Cehia. Ne bucură colaborarea cu SES pentru realizarea testelor de transmisie Ultra HD și așteptăm să lucrăm cât mai des odată ce au devenit membri ai Forumului Ultra HD TV.”, a declarat Ivo Ferkl, Chief Technical Officer at Ceska Televize

“După ce am produs și difuzat toate emisiunile noastre în format HD, ne dorim să rămânem în continuare formatori de tendinţe în domeniul transmisiilor Ultra HD şi să ne asigurăm că Radioteleviziunea Slovacă rămâne lider de piaţă în ceea ce priveşte inovaţiile tehnice. Ca prim pas, vom oferi conținutul nostru Ultra HD pe satelitul ASTRA împreună cu partenerii nosștri din acest proiect.”, a spus Václav Mika, Director General al Radioteleviziunii Slovace (RTVS).

“Ceske Radiokomunikace se bucură de colaborarea cu parteneri strategici din industrie -- televiziunile publice din Cehia şi Slovacia şi SES – pentru a dezvolta ecosistemul Ultra HD şi pentru a juca un rol cheie în viitorul peisaj TV” a declarat Martin Gebauer, CEO, Ceske Radiokomunikace.

Ultra HD, cea mai bună calitate a transmisiilor TV existentă în prezent, oferă o rezoluţie de patru ori mai bună decât HDTV, ceea ce înseamnă evenimente sportive mai spectaculoase şi o mai mare atractivitate în cazul filmelor şi documentarelor premium. SES a prezentat pentru prima dată o transmisie Ultra HD la IBC 2012 şi, în aprilie 2013, a demonstrat utilizarea comercială a tehnologiei Ultra HD, cu standardul HEVC.

Parametrii tehnici de distributie prin satelit permit receptia la liber ( FTA ):

Satelit Astra 3B la pozitia orbitala 23,5 Est
Frecventa 11778
Polarizare verticală
SR 27500
FEC 9/10
DVB-S2 QPSK
ID Serviciu: 5390
Nume serviciu: Test UHD Forum

Semnalul pe acest transponder este foarte bun in Romania, chiar cu antene de 80 cm. Receptia este posibila conectand LNB-ul de la o antena de satelit ( orientata pe Astra 3B) la tunerul DVB-S2 al unui televizor 4K, al unei placi DVB-S2 de PC sau al unui receptor 4K Ultra HD.

Mai jos gasiti două imagini capturate la rezolutia originala si comprimate JPEG. Dati click stânga pe imagini pentru descarcare, apoi le vizualitati in PC la rezolutia originala.


Despre SES

SES este un operator de sateliţi de talie mondială, cu o flotă de peste 50 de sateliţi geostaţionari. Compania oferă servicii de comunicaţii prin satelit radiodifuzorilor, furnizorilor de conţinut şi servicii de internet, operatorilor de reţele mobile şi fixe, precum şi organizaţiilor comerciale şi guvernamentale din întreaga lume.

SES înseamnă relaţii de afaceri de lungă durată, servicii de înaltă calitate şi excelenţă în industria de radiodifuziune. SES dispune de echipe regionale multiculturale în întreaga lume care colaborează strâns cu clienţii astfel încât să poată răspunde cerinţelor lor specifice privind serviciile şi lăţimea de bandă a sateliţilor.

SES (NYSE Euronext Paris şi Bursa de Valori din Luxemburg: SESG) deţine participaţii în Ciel din Canada şi QuetzSat din Mexic, precum şi o participaţie strategică în compania de infrastructură pentru sateliţi O3b Networks, recent înfiinţată. Pentru mai multe informaţii, accesaţi: www.ses.com


Despre Televiziunea Publică din Cehia - Ceska Televize

Televiziunea Cehă a fost înfiinţată în 1992, prin lege, ca fiind singurul radiodifuzor public din Republica Cehă.
În prezent, Televiziunea Cehă are şase canale cu acoperire naţională şi este urmărită zilnic de aproximativ 30% dintre telespectatori.
Având în vedere numărul de ore de conţinut produse pe an, Televiziunea Cehă se numără printre liderii din domeniul producătorilor de conţinut TV original din Europa.


Despre Radioteleviziunea Slovacă

Radioteleviziunea Slovacă sau RTVS este o organizaţie publică de radiodifuziune de stat, cu acoperire naţională, cu sediul în Bratislava şi condusă de Directorul General Václav Mika. Organizaţia a fost creată în 2011, prin fuzionarea dintre Slovenská televízia (Televiziunea Slovacă) şi Slovenský rozhlas (Radio Slovacia). Organizaţia este finanţată pe baza taxelor lunare percepute de la majoritatea persoanelor care au încheiat un contract pentru furnizarea de energie electrică, majoritatea firmelor cu peste 3 angajaţi, precum şi venituri din publicitate şi fonduri de stat. Ca şi cele două entităţi din care s-a format, RTVS este membră cu drepturi depline a Uniunii Europene de Radio şi Televiziune. În calitate de companie mass media publică din Slovacia, RTVS produce 50% conţinut TV unic şi 80% conţinut radio, mai mult decât orice alt concurent de pe piaţa mass media.


Despre Ceske Radiokomunikace

České Radiokomunikace a.s. (CRa) este principalul furnizor de infrastructură digitală. Pe lângă serviciile de radiodifuziune, compania facilitează interconectarea dintre televiziune, radio şi internet. Compania are propriile centre de date şi oferă clienților săi o capacitate digitală excelentă, deţinând propria structură optică de bază şi o infrastructură de radiodifuziune avansată, care îi permit să ofere clienţilor săi soluţii wireless excelente şi conectarea locaţiilor apropiate cu ajutorul fibrei optice.

Informatii oferite prin bunăvointa Grayling Romania.


Niciun comentariu despre subiectul „Cehii și slovacii au lansat o televiziune test 4K Ultra HD prin satelitul Astra 3B”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile