marți, 25 noiembrie 2014

Liberty Global încurajează compania Vodafone să-i cumpere afacerea de tv cablu din Germania ?

Charles Bracken, șef financiar la Liberty Global ( companie care detine si UPC si Focus Sat in Romania ), a declarat că este destul e probabil ca autoritățile de reglementare sa isi dea acordul in cazul in care Vodafone va dori sa achizitioneze operatiunile Liberty Global din Germania.

"Cred că ar aproba. Dacă Vodafone ar face o ofertă, ar trebui ca John Malone ( nr: președintele miliardar al Liberty Global ) să decidă dacă vrea să vândă. Afacerea merge bine, credem ca o putem administra cum trebuie. Deci nu există nici un motiv să abandonăm nava, insa decizia apartine in final lui John", a declarat ieri Bracken, citat de Bloomberg,  unui mic grup de participanti, după o prezentare în Barcelona.

Vodafone și Liberty Global dețin cei mai mari doi operatori de cablu din Germania. Vodafone are 8,3 milioane de abonati la tv cablu in Germania, iar Liberty Global are in acelasi segment, prin filiala Unitymedia Kabel BW, un numar de 7,1 milioane abonati.

Vodafone a investit in industria televiziunii prin cablu, achizitionand în ultimii doi ani Kabel Deutschland ( cel mai mare operator cablu tv din Germania), dar si Grupo Corporativo Ono din Spaniei, pentru aproximativ 15 miliarde euro. Vittorio Colao ( CEO Vodafone ) a fost întrebat în luna septembrie dacă Liberty Global ar fi o țintă de achizitionat, iar acesta a răspuns că ia în considerare o astfel de achizitie "pentru prețul corect."

Liberty Global are o valoare de piata de aproximativ 35 miliarde dolari, comparativ cu valoarea actuala de 95 miliarde dolari a Vodafone, conform sursei citate.

Ben Padovan, purtător de cuvânt al Vodafone, a refuzat sa confirme interesul companiei pentru activele Liberty Global din Germania. Marcus Smith, purtator de cuvant al Liberty Global, a refuzat de asemenea sa ofere alte informatii decat cele prezentate de Bracken.

UPDATE 28 septembrie 2015: Vodafone a confirmat că a renuntat la discuțiile cu Liberty Global cu privire la un posibil schimb de active intre cele două companii. Detalii gasiti AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „Liberty Global încurajează compania Vodafone să-i cumpere afacerea de tv cablu din Germania ?”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile