vineri, 17 octombrie 2014

Vodafone a confirmat că dorește să ofere servicii de televiziune în România

Vodafone, o companie care se orientează către serviciile Triple Play, inclusiv televiziune și internet fix, analizează posibilitatea de a intra pe piața TV din România, conform lui Vittorio Colao, CEO-ul companiei. Într-un interviu amplu în Ziarul Financiar, el a adăugat că grupul are în vedere toate opțiunile sale, inclusiv o achiziție sau fuziune, și că este nevoie de o mai bună reglementare pe piața românească.

Colao a relevat faptul că Vodafone a purtat discuții cu toți jucătorii majori de pe piață si că este momentul ca Vodafone să înceapă să ofere servicii fixe şi către segmentul de consumatori, inclusiv de televiziune.

Seful Vodafone a mai aratat că în România sunt necesare reglementări mai bune, deoarce țara noastră este singura in care compania sa nu are acces la reţelele fixe, desi accesul la reţelele mobile este reglementat. Colao consideră ca inechitabilă situatia în care operatorii mobili sunt obligaţi să încheie acorduri de wholesale cu operatorii de reţele fixe, în timp ce în sens invers nu există ace­eaşi obligaţie, precizand ca fenomenul trebuie să se schimbe. In acest sens, Colao ar fi dat instrucţiuni echipei sale să fie "mai insistentă, mai revendicativă, iar în cele din urmă şi mai agresivă'', sperand totusi ca primele două etape să fie suficiente pentru a obţine rezultate.

Seful Vodafone a precizat că în discuţie ar trebui să intre toţi jucătorii cu putere semnificativă pe piaţa din Ro­mâ­nia, indiferent de tehnologia utilizată si că de fapt se cere practic ANCOM-ului să emită reguli care să îi permită companiei sale să ajungă la un tarif reglementat de instituţie.


19 comentarii despre subiectul „Vodafone a confirmat că dorește să ofere servicii de televiziune în România”:
Andrei

Din ce stiu de la un prieten ce locuieste in Germania acolo Vodafone are servici de foarte buna calitate pe toate segmentele. Sper doar ca daca vin in Romania sa nu aiba preturi mari altfel nu prea au sanse mari sa faca ceva.

Anonim

"precizand ca fenomenul trebuie să se schimbe. In acest sens, Colao ar fi dat instrucţiuni echipei sale să fie "mai insistentă, mai revendicativă, iar în cele din urmă şi mai agresivă'', sperand totusi ca primele două etape să fie suficiente pentru a obţine rezultate."

Adica sa dea spaga sau ce sa inteleg prin insistenta? Sa faca lobby si sa dea mita unor oficiali?
Pai vor retea fixa atunci sa-si faca. Unii au investit foarte multi bani si ei vor moaca?

Anonim

Asta intelegi tu. Insistent insemna sa insiste, nu inseamna sa dea spaga. Nu stiu cum ai dedus tu asta. Ce solicita Vodafone e legiferat deja in alte tari.

Anonim

Daca se va adeveri va aparea concurenta pe piata de cablu TV iar RCS-RDS va fi nevoit sa renute la monopol si sa faca investii pentru a veni cu posturi noi in grila de programe. Altfel RCS&RDS nu va putea intra in competitie directa cu concurenta si va pierde clienti. Sa vezi atunci oferte dar sa fie adaptate la puterea economica din Romania nu preturi ca in Germania, Italia.

Anonim

vodafone ofera rcsului roaming national, deci sa dea e legiferat, dar sa primeasca si ei in schimb ceva, cum ar fi accces la retele fixe, nu e legiferat, asta vrea mai exact sa zica

GABI

nu mai aberati ca o sa dea faliment RCS&RDS sau ca o sa piarda clienti, la ce infrastructura au si la cati bani s-au bagat in ea n-au astia banii lu' Tzesari ca sa aibe macar reteaua lui la juma din performanta RDs-ului, nici macar pozitia de monopol n-o s-o piarda,
Tzesari cand a facut reteaua a gandit-o ca performanta pe ani de zile, drept dovada fiind treaba cu netu, upcul se batea in piept ca are 200mpbs iat Tzesari "ia de aici 1gbps" disponibili oriunde in reteaua lor nu cum face UPC-ul momentan in anumite orase,
restu operatorilor se gandesc doar la profit si la cum sa prosteasca clientu cu tot felu de oferte de 2 lei cu care RCS&RDS nici macar nu-si bate capu
Ca sa piarda RCS&RDS monopolu pe Romania trebuiesc bagati bani in retea, lucru care n-o sa-l vedeti atata timp cat nu se urmareste performanta ci doar profitul

Anonim

GABI mai citeste ce am scris! Am spus ca RCS-RDS va fi nevoit sa renunte la monopol ca pierde clientii pe piata TV! Ce legatura are internetul de 1Gbps?

ortodox

RDS%RCS va fi cumparat de VODAFON la pret corect

GABI

ce clienti sa piarda? niste retarzi care se uita la meciuri de curte scolii si unii la niste documentare vechi ??? aia sunt clienti? sa fim seriosi... vrei calitate la servicii ramai la DIGI nu-ti convine du-te la alte firme de profil. Referitor la Vodafone s-ar putea sa fie invers, costa prea mult compania sa-si piermita Vodafone sa cumpere RCS&RDS, ca sa nu mai spun ca sefii lor, baieti cu cap, leaga datoriile in banca una dupa alta ca-n caz sa fie ceva "imprevizibil" firma sa para datoare :))

SA FIM SERIOSI, RCS&RDS N-O SA PICE SI N-O SA FIE CUMPARATA DE NIMENI NICIODATA, stiti cum este comparativ politic... cum este Rusia (RCS&RDS) cu UE (UPC, TELEKOM, s.a.)

Undeva il doare pe Tzesari de ciobanii cu fotbalu si tzaranii cu documentare vechi , a "plans" Tzesari si era sa dea faliment RCS&RDS ca au scos Discovery si nu transmit Liga1, au vazut ca sunt programe de 2 lei si... afara cu ele pana nu-si baga mintea in cap si nu ofera CALITATE

Anonim

Gabi mai citeste.RCS nu este in totalitate a lui Z.T,aproape 60% !
"Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Cable Communications Systems Olanda deţine 88,54% din acţiunile RCS&RDS, iar un pachet de 7,83% este deţinut chiar de companie. Cable Communications Systems este controlată de RCS Management, unde Zoltan Teszari deţine aproape 60% din capital".
RCS & RDS are datorii de 884 milioane de euro.A lansat obligatiuni in valoare de 350 milioane de euro pentru a-si plati datoriile.Inclusiv sediul din dr.N.Staicovici este cesionat la banca pentru 17 milioane de euro.Vor sa ia din nou un credit in valoare de 800 milioane pentru a supravietui.Dar din pacate cei ce le-au acordat credit in 2011(ING Bank NV, Unicredit Bank Austria AG, Raiffeisen Bank International AG, Royal Bank of Scotland NV şi BRD- Groupe Société Générale, în calitate de aranjori mandatari principali, respectiv ING Bank NV în calitate de agent de credit şi co-ordonator şi agent pentru garanţii) au spus "pas".
Deci lucrurile nu stau chiar "roz" pentru companie !
Norocul lor este cash flow-ul zilnic.Altfel ar fi intrat demult in incapacitate de plata !
Inca ceva:Invata ce inseamna notiunea "respect".Nu mai face referire la clientii sistemelor tv ,ca si cand ar fi persoane inferioare .Nu toti au gusturile tale la documentare.Unii poate isi plimba curu' in S klasse din 2014,au o educatie solida,sunt oameni de afaceri ,dar se uita la discovery turbo extra si la meciuri pe un tv Pioneer ce valoreaza cat casa in care locuiesc multi infatuati.
Orice are RCS ,dar nu calitate !Are viteza la internet.ATAT.Nimic mai mult.Calitate nu are,modemurile ZTE made in china,se blocheaza frecvent !
Televiziunea,telefonia sunt execrabile cu un continut extrem de neinteligent.
Aaa inca ceva ! Discovery Communications a achizitionat Eurosport.La expirarea contractului cu RCS probabil nici Eurosport nu va mai fi oferit clientilor,deoarece programele unui trust media se cumpara "la pachet".

Anonim

Gabi, ai macar cine este Vodafone? De vorbesti ca nu are bani sa cumoere RDS? Cat despre calitate, las-o mai usor, din toti operatorii, RDS sta cel mai rau si la calitate si la grila oferita. Iti da net de 1Gbps? Unde? In reteaua lor? Ca in internet ai viteza la fel ca la ceilalti operatori.

Anonim

Frate uitate pe Nudevista nu o sa-ti lipseasca Look tv.

Anonim

Nudevista Fantasti'cc acolo sa vezi sport adevarat.

GABI

Mesaj editat de catre moderator: eliminat limbaj licentios.

Nu stiu ce sunteti asa disperati ca o sa dea faliment RCS&RDS, cand ajungi la un anumit nivel in afaceri trebuie sa fii "nebun" ca toate actiunile sa fie ale tale si mai grav pe o singura societate, Vodafone si Orange si mai nou Telekom nici n-au crezut in viata lor ca "gasesc fraieri" in Romania, ofera niste servicii slab calitativ ca-n restul Europei si la preturi care pe alocuri intrec preturile de acolo, romanul ghiolban din fire, a auzit de 4G, wow tare, nu stie fraierul ca plateste 3G la pret de 4G, acoperirea in unele zone este mediocra iar de telefoane nu mai zic, s-a dat normativa europeana de aprox 1an sa nu mai firmware-iasca telefoanele cu softurile lor si la noi, exact asta fac

Daca RCS&RDS pica, sanse 1%, asteptativa la serviii cu 30-40% mai scump si la calitate mult mai slaba. Parteneriatul cu Vodafone s-a facut pentru ca ei emit numai in 3G si mai sunt persoane care vor sa se aboneze la ei cu teluri bunicele in 2G si ca abonat daca n-ai 3G te trece automat in roamning national ca sa ai serviciile lor in 2G, este data lege ca "se poate inchiria infrastructura unei retele" iar ei exact asta au facut cu Vodafone ca au deja 2G, asa ca nu stiu cine v-a mintit pe voi ca Vodafone o sa cumpere RCS&RDS, cand de fapt e invers, alora le pica bani din afacerile astora ca n-au infrastructura de 2 G

Anonim

Gabi, te rog eu frumos sa nu te mai enervezi , cei de la DIGI iti vor incasa plata abonamentului pana
dincolo de adinci batrineti - asa ca pana atunci, fiind inca tinar si nelinistit hai la o cafea, sa te calmezi

GABI

:)) tare faza :D dau si o bere :)) daca Digi va fi luat de Vodafone, automat reziliez contractul, asa cum am facut si cu Cosmote de cand i-a preluat Telekom, daca este sa dau un ban barem sa incurajez investitiile romanesti nu ale celor din afara care una scriu in contract ca-ti ofera si platesti si altceva-ti ofera

Anonim

Dar de UPC nu zice nimeni nimic? Ar fi mult mai ieftin pentru Vodafone sa cumpere UPC-ul si o sa aiba in portofoliu si servicii de televiziune.

Laurentiu

Se discuta deja despre aceasta presupunere la alt topic:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2014/09/vodafone-o-posibila-achizitie-liberty.html

Anonim

In schimbul Roamingului National Vodafone a primit bucata de spectru neburuiata de catre reteaua CDMA din ucraina. Deci nu o sa primeasca acces la reteaua Rcs&Rds.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile