vineri, 12 septembrie 2014

Vodafone: o posibilă achiziție a Liberty Global, compania care deține UPC, demnă de luat în considerare

CEO Vodafone Group, Vittorio Colao a declarat pentru Bloomberg News ca o posibilă achizitie a Liberty Global ( nr: compania care detine si UPC Romania si Focus Sat ) este demnă de luat în considerare, dar cu un "preț corect".

Presedintele Vodafone a facut aceste comentarii intr-un scurt interviu cu Bloomberg News, după ce o prezentare pentru investitori, la o conferință organizată de Goldman Sachs Group Inc în New York.

Vodafone, al doilea cel mai mare operator de telefonie mobila din lume ( ca numar de abonați ) a achizitionat in ultimii doi ani furnizori de cablu și de internet din Germania și Spania, pentru a contracara diminuarea veniturilor obtinute din servicii wireless. Aceste achizitii au pus presiune asupra Liberty Global, care detine active de cablu pe piețele europene in care activeaza si Vodafone, inclusiv in Germania, Marea Britanie și Olanda.

Liberty Global are o valoare de piață de 33.2 miliarde dolari. Daca se calculeaza si debitele, valoarea companiei ar fi de aproape 74 miliarde dolari, potrivit datelor compilate de Bloomberg.

Vodafone, conform aceleasi surse, ar valora 87,5 miliarde dolari.

Ca multi consumatori descărca și vizioneaza clipuri video pe smartphone-uri și tablete, fenomen care pune presiune pe rețelele operatorilor, Vodafone va investi in tehnologie și internet în bandă largă un total de 19 miliarde de lire sterline, până in martie 2016, într-un plan de imbunatatire a retelei. Investiția este finanțată cu fonduri provenite din vanzarea participatiei sale la Verizon Wireless, pentru suma de 130 miliarde dolari.

Liberty și Vodafone au concurat pentru activele de cablu din Europa. Vodafone a învins Liberty cu o ofertă 10,5 miliarde de euro in achizitia de anul trecut a Kabel Deutschland Holding AG din Germania. Vodafone a continuat ofensiva si a cumparat compania spaniolă de internet Grupo Corporativo Ono SA in martie, pentru 7,2 miliarde de euro.

Liberty a fost de acord sa cumpere operatorul de cablu olandez Ziggo NV, pentru 4,9 miliarde euro, in ianuarie 2014, precum si o participatie la ITV Plc, cel mai mare post comercial de televiziune din Marea Britanie, în luna iulie.

UPDATE 28 septembrie 2015: Vodafone a confirmat că a renuntat la discuțiile cu Liberty Global cu privire la un posibil schimb de active intre cele două companii. Detalii gasiti AICI.


8 comentarii despre subiectul „Vodafone: o posibilă achiziție a Liberty Global, compania care deține UPC, demnă de luat în considerare”:
Anonim

Ar fi intrarea perfecta pentru Vodafone pe piata TV din Romania, mai ales ca cei 2 rivali Orange si Cosmote deja furniezeaza sau sunt asociate acestor servicii.

Anonim

Vodafone ar vrea sa cumpere, corect. Dar Liberty vrea sa vanda ? Nu prea cred. Sau mai stii... Sau poate a aruncat Vodafone o momeala, poate se prinde.

Anonim

Fiți serioși copii. Ținta sunt piețele mari din Anglia, Spania, Germania, Franța, nu România cu 1 milion de abonați din care probabil jumate au doar cablu analogic la 27lei.

Anonim

Si urmatorul pas va fi sa le dea cu flit la RCS-RDS. Nu mai au nevoie de fibra optica a lor ca o preiau pe cea a UPC pentru net. Si RCS-RDS ramane fara acoperire.

Anonim

Si sa-i vezi atunci pe cei care umbla dupa ieftineli ce vor ramane cu buza umflata!

Goos

Vodafone mai degraba pleaca din Romanica decat sa mai cumpere ceva. Miza lor sunt tarile dezvoltate, cu preturi de 10 ori mai mari decat cele din Romanica, pastrate jos din cauza RDS-ului.
Daca ar fi sa cumpere ceva in Romanica, ar cumpara RDS-ul, ca sa poate creste preturile in tandem cu Orange si telekom.

Anonim

Presedintele Vodafone s-a referit ca ar fi interesat Vodafone sa cumpere tot Liberty Global, nu doar operatiuni din Germania, Franta ori Romania. Vrea sa cumpere intreaga firma, tot Liberty Global engros, cu UPC cu tot in toate tarile. Adica o tranzactie in toate pietele Liberty Global.

Deci Vodafone ar vrea sa cumpere tot Liberty Global, cu toate operațiunile sale din toate tarile, intreaga companie. Este o intentie la nivel international, de acaparare sau mai realizabil, de fuziune. Numai ca de la a vrea Vodafone sa cumpere pana la a mai vrea Liberty Global sa vanda e cale lunga.

Asta daca nu cumva e o declaratie de marketing, de genul Vodafone e mai tare ca Liberty Global, ca îi pot cumpara cu totul, daca se vand la pretul pe care il vor ei.

Anonim

Un fragment dintru-un articol: Aţi discutat o preluare a RCS&RDS sau UPC România?, îl întrebăm pe şeful Voda­fone. „Nu îmi împărtăşesc niciodată agen­da de întâlniri cu jurnaliştii, dar de data aceasta voi face o excepţie, pentru dum­nea­voastră“, răspunde Colao, adăugând, înainte de a izbucni în râs: „Mă credeţi?“.

Urmează însă şi răspunsul la întrebare, în li­mitele în care poate vorbi şeful unui grup listat la bursă, cu o capitalizare de peste 46 de mi­liarde de lire sterline. „Haideţi să fim oneşti. Sigur că am avut discuţii cu toţi jucă­torii im­por­tanţi de pe piaţă. Echipa locală are mi­siu­nea de a găsi soluţia potrivită legată de viitorul nos­tru în România, iar soluţia va fi să facem ceva: fie că va fi o cooperare cu un alt ju­cător, o achiziţie sau să construim singuri o infra­struc­tură fixă. Va fi probabil o com­bi­na­ţie în­tre aceste soluţii, aşa cum s-a întâmplat pâ­nă acum în toate ţările, întotdeauna este o com­bi­naţie, nu există o singură soluţie. Ro­mâ­nia este o ţară în care există provocări din acest punct de vedere pentru că are o po­pu­la­ţie ur­ba­nă densă şi o zonă non-urbană re­lativ nu foar­te populată, în care reţelele 4G ar fi o so­lu­ţie fantastică. În mediul urban avem ne­voie de mai mult decât 4G şi vom obţine acest lucru.“

Mesaj către rivali

Are în plan Vodafone să ofere peste tot în România servicii fixe? Nu, spune şeful Vodafone. „Cred că în zonele urbane - cum este Bucureşti - unde suntem foarte puternici, în zona de sud-est unde avem o poziţie puternică, ne veţi vedea intrând şi pe segmentul de comunicaţii fixe. Aşa cum am spus şi în alte ocazii: dacă avem acces (la reţeaua fixă a unei alte companii de pe pia­ţă - n. red.) suntem nişte parteneri foarte buni, dacă nu avem acces, suntem nişte com­pe­ti­tori foarte buni. Repet: dacă primim acces sun­tem nişte parteneri foarte buni, dacă nu primim acces, vom fi, sper, nişte competitori foarte buni.“

Însă dincolo de discuţia despre infra­struc­tu­ra fixă, Vodafone va continua să investească pu­ter­nic în reţeaua sa mobilă 4G, mai ales în con­diţiile în care aceasta este soluţia potrivită pentru a livra servicii în mediul rural, spre exemplu. „România este un pic diferită faţă de alte pieţe, astfel că vom investi semnificativ în 4G. Reţelele 4G pot juca un rol mai mare în România din cauza structurii şi densităţii populaţiei. Dacă ne gândim la faptul că România are aproximativ 80% din suprafaţa Italiei, dar numai 35% din populaţie, rezultă în mod clar că este vorba de o piaţă 4G mai mult decât Italia sau alte ţări“

http://www.zf.ro/zf-24/interviu-eveniment-cu-seful-global-al-vodafone-care-are-pe-mana-afaceri-de-aproape-60-de-miliarde-de-euro-13402640

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile