marți, 26 august 2014

Facebook penalizează postările momeală, cu titluri neclare

Facebook a anuntat că va aduce unele îmbunătățiri in mecanismele fluxului de postari afisate utilizatorilor, pentru a-i ajuta să găsească link-uri mai interesante si mai relevante și să elimine astfel stirile inselatoare, raportate adesea ca spam sau ca unele pe care utilizatorii nu doresc sa le vadă în News Feed.

Facebook va efectua de fapt două actualizări. Prima va reduce afisarea postarilor momeală ( denumite "Click-baiting"), iar a doua va ajuta utilizatorii sa vada in cel mai bun format, cu poza si textul de inceput al articolului, link-urile partajate pe Facebook.

Actualizarea 1: Penalizarea postărilor momeală, cu titlu neclar

Postările momeala sunt cele prin care un editor ce postează mesaje cu link alege un titlu neclar, care încurajează oamenii să dea clic pentru a afla mai multe, fara sa ofere informații concludente despre ceea ce vor afla in articolul din respectivul link. Mesajele de acest gen au tendința de a obține o mulțime de clicuri, ceea ce înseamnă că respectivele postari sunt afisate mai multor persoane în News Feed, fara a fi cu adevarat valoroase. In timp, stirile momeala pot sufoca adevaratul conținut, provenit de la prieteni și de la pagini care îi intereseaza cu adevarat pe utilizatorii Facebook.

Atunci cand Facebook a realizat un studiu, in care a intrebat utilizatori pe ce tip de conținut au preferat să dea click în fluxul de știri, 80% din oameni au spus ca titlul a fost factorul dominant care i-a determinat să se decidă dacă doresc să citească articolul complet.

Dar cum poate Facebook determina care postari sunt momeala si care sunt utile si cu titluri corecte si informative ?

O modalitate este sa verifice daca utilizatorii petrec mai mult timp citind un articol al carui link a fost postat pe Facebook. Dacă oamenii dau clic pe un link și stau mai mult timp citindu-l pe siteul recomandat, inseamna ca respectivul articol este valoros. În cazul în care dau clic pentru a ajunge pe un link și apoi se intorc imediat la Facebook, se considera că nu au gasit ce doreau, ca articolul nu corespunde cu prezentarea de pe Facebook, iar aceasta postare este o momeală pentru a obtine trafic pentru websiteul recomandat.

Un altă modalitate de a afisa mai putine postari momeala va fi raportul dintre clickurile pe respectiva stire si numarul de discutii si partajări cu prietenii, pentru aceeasi psotare. În cazul în care foarte multe persoane dau clic pe link, dar relativ mult mai puțini oameni dau Like, Share sau posteaza comentarii la stire, atunci când se întorc pe Facebook, aceasta va sugera că nu au dat clic pe un link catre o stire valoroasa.

Actualizarea 2: Postarea directă a linkului catre articol va fi preferată

Al doilea update al Facebook se refera la partajarea de link-uri in mesaje. Compania arata ca oamenii prefera de multe ori să dea clic pe link-uri care sunt afișate cu poza si inceputul textului articolului, asa cum sunt preluate automat cand dati copy-paste la un link de pe un site, ca postare pe Facebook, mai degrabă decât pe link-uri care sunt postate ca legendă la o fotografie. Formatul implicit Facebook de preluare a unui link afiseaza automat unele informații suplimentare asociate cu link-ul, cum ar fi începutul articolului, ceea ce ajuta utilizatorii să decidă mai corect dacă doresc să dea clic pe acesta. Formatul face mai facila posibilitatea de a da clic prin intermediul dispozitivelor mobile, care au un ecran mai mic.

Asadar, Facebook va prioritiza link-urile postate direct catre articol și va afisa in Nees Feed mai putine postari cu linkuri partajate în legende sau actualizări de stare, metoda cum este cea de mai jos si care nu mai este recomandată.

Astfel, cel mai bun mod de a partaja un link, după aceste noi actualizări, este chiar de a posta direct linkul catre articol. In studiile Facebook, aceste postari au primit de doua ori mai multe click-uri, comparativ cu link-uri încorporate în legende foto.

Cum vor afecta actualizările Facebook paginile utilizatorilor?

Un mic grup de editori, care postează frecvent legături cu titluri click-momeală, vor observa în următoarele câteva luni o scadere drastică a distributiei postarilor. Cei care vor posta titluri elocvente si de bună-credinta nu vor fi afectati negativ.


Niciun comentariu despre subiectul „Facebook penalizează postările momeală, cu titluri neclare”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile