marți, 15 iulie 2014

România Tv retransmite televiziunea OTV sau numele emisiunii este OTV Live ?

Pagina de Media a publicat un interviu cu Dan Diaconescu, in care moderatorul explică difuzarea emisiunii "Dan Diaconescu in direct" pe Romania Tv, incepand din aceasta seară, când invitat va fi Florin Călinescu.

Realizatorul emisiunii a explicat că este vorba de un barter. Noua emisiune nu este produsa de către România Tv, ci produsa de către OTV pentru România Tv, intre orele 23:00 - 6:00, intreaga săptămână. În dreapta sus, pe ecran, va fi sigla România TV, iar în stânga jos va apărea scris OTV Live. In schimb, OTV Italia va difuza zilnic 7 ore de program al Romania Tv ( între orele 12.00 și 19.00 ).

Diaconescu a mai mentionat că a făcut aceeasi propunerea si televiziunilor B1 TV și Realitatea TV, insă „dintre posturile de știri, România TV se apropie cel mai mult de modelul OTV”, după cu explică moderatorul relansatei emisiuni, care a mai precizat ca Romania Tv a luat cel mai mult din publicul OTV: „Dacă ne uităm și la celelalte posturi, în general, multe s-au luat după OTV. Ții minte când spuneam că voi oteviza televiziunile din România? Cred că am otevizat România mai repede decât mi-am imaginat”, a mai spus Dan Diaconescu, care a specificat ca propunerea de colaborare a venit din partea Romania Tv.

Mai exact, emisiunea este realizata în Bulevardul Preciziei, unde OTV Italia are un studio teritorial. Semnalul pleacă de la București la Roma, se ridică pe satelit ( UPDATE: detalii AICI ) și este apoi preluat de România TV.

Contractul este incheiat pe 6 luni, pana la sfarsitul anul 2014. Nu exista nicio parte financiară a intelegerii, in afară de barterul pentru schimburi de programe.

Dan Diaconescu mai aminteste ca se apropie alegerile, că va candida și speră să câștige, iar atunci OTV o să fie o televiziune prezidențială. De asemenea, a precizat ca nu e un troc politic cu PSD, ci doar o coincidenta si ca nu va fi nicio restricție politică in discutii. "Poate că Florin Călinescu spune ceva care îl atacă pe Ponta. Sau pe Băsescu. Și Băsescu vreau să fie invitat. Și Elena Udrea și președintele CNA Laura Georgescu. Invitații vor vorbi ce vor vrea în emisiune, indiferent că sunt lucruri împotriva lui Traian Băsescu sau împotriva lui Victor Ponta"", a exemplificat Dan Diaconescu, care a continuat: "Cazul Laura Georgescu nu a prea fost dezbătut pe România Tv. Eu aș vrea să îl abordez. Să o invit în studio, să povestească ea cum e cu înregistrările. Nu am văzut-o să se apere undeva. Îi lansez invitația să vină la mine în emisiune. Apropo de CNA: Vreau să spun că dacă vreodată se va închide un post de televiziune, eu îi voi da găzduire acelui canal la OTV. Este și interesul meu, că astfel atrag publicul acelui canal. Cred că asta a fost de interes și pentru România TV, dar nu numai asta."

Intrebat de catre Pagina de Media cum se simte să fie la un post care a imitat stilul OTV, Dan Diaconescu a spus: "Ce pot să comentez? Acesta este destinul meu. Este o situație specială prin care trec acum. Unii ziariști de acolo recunosc că au luat ceva de la OTV. Ei spun că părțile bune. Dintre posturile de știri, România TV se apropie cel mai mult de modelul OTV. Dacă ne uităm și la celelalte posturi, Antena Stars s-a luat după OTV. Vedeți ce se întâmplă la Acces Direct, la Capatos sau la Măruță. Ții minte când spuneam că voi oteviza televiziunile din România? Cred că am otevizat România mai repede decât mi-am imaginat."

Interviul complet il gasiti pe Pagina de Media, dand click AICI. Promo-ul emisiunii poate fi vizionat AICI.

Presedintele CNA, Laura Georgescu, a declarat marti pentru HotNews.ro ca, pana la aceasta ora, Romania TV nu a transmis nicio instiintare sau cerere la forul audiovizual.

"Dan Diaconescu poate sa declare ce vrea, conform legii noi avem relatie cu radiodifuzorul (care transmite emisiunea). Potrivit legii, noi nu ne putem pronunta decat dupa difuzarea unei emisiuni. Suntem pregatiti sa monitorizam. Exista posibilitatea ca Romania TV sa se incadreze in procentele lor (in structura de programe a postului, ce face parte din licenta audiovizuala - n.red.), dar potrivit documentelor depuse ei nu au voie sa preia si sa retransmita alte posturi - au 70% productie proprie, 30% productii ale altor producatori, 0% la programe retransmise. Am luat masurile sa monitorizam, monitorizam dublu. Daca se intampla ceva, se discuta cu celeritate, in prima sedinta", a spus Laura Georgescu pentru HotNews.ro.

Teoretic, este nevoie de instiintarea CNA si in cazul unei simple modificari de grila (schimbarea unor emisiuni, fara sa fie modificata structura de programe), dar in acest caz noua emisiune ar fi a postului care o difuzeaza, nu ar fi retransmisa cu sigla altui post. In cazul modificarilor de grila, reglementarile sunt laxe, iar CNA ia, de obicei, doar nota de ele, mai precizeaza Hotnews.

Pana marti la pranz, potrivit informatiilor HotNews.ro, la CNA nu fusese inregistrata vreo cerere de modificare a structurii de programe in cazul Romania TV, legata de retransmiterea OTV Italia. Pana la publicarea acestui material, sefa CNA, Laura Georgescu, nu raspunsese intrebarilor transmise de HotNews.ro.

Update 15 iulie 2014, ora 23:12 - A început retransmisia ( emisiunii ? ) OTV la televiziunea România Tv. Logo OTV apare în intro ( denumire emisiune ca OTV ? ) si în partea stânga-jos a imaginii, ca Live OTV.

Este posibil ca Romania Tv să considere schimbat numele emisiunii din "Dan Diaconescu in direct" in "Live OTV", iar astfel sa nu fie considerata o retransmisie a OTV, ci o productie difuzata pe Romania Tv, dar realizată in alta locatie decat studiourile RTV.

Update 15 iulie 2014, ora 23:40 - Publicitatea difuzată este cea a televiziunii Romania Tv. Peste imaginea retransmisă a OTV, exista grafică si informatii ale Romania Tv. Transmisia este in direct, comparată cu cea de pe websiteul otv.com.ro.


Update 16 iulie 2014, ora 00:00 - Retransmisia ( emisiunii ? ) Live OTV este intrerupta de jurnale de stiri România Tv.

Update 16 iulie 2014, ora 10:00 - OTV emite din nou prin satelit, pe vechea frecvență. Detalii AICI.

Update 16 iulie 2014, ora 15:40 - După ce Laura Georgescu, preşedinte CNA, a declarat miercuri dimineaţă că la postul România TV "este încălcată legea" prin retransmisia emisiunii realizate de Dan Diaconescu la OTV-ul italian, postul de televiziune a emis un comunicat în care precizează că în cazul acestei emisiuni sunt respectate cu stricteţe legea audiovizualului şi reglementările impuse de legislaţia în vigoare. "Dan Diaconescu realizează o emisiune pentru România TV", anunţă postul TV într-un comunicat citat de către EVZ. "Emisiunea domnului Dan Diaconescu se numeşte OTV live şi a început să fie produsă din dată de 15.07.2014. Eventualele abateri din emisiunea lui Dan Diaconescu pe care CNA le va sesiza vor fi preluate de reprezentantul România TV de la CNA şi vor fi rezolvate conform legii."

Update 17 iulie 2014, ora 14:15 - Lui Dan Diaconescu i s-ar părea „culmea” ca şi emisiunea transmisă pe România TV să fie interzisă, citat de Romania Liberă: „Încă nu există, deşi mă aştept să apară, o lege prin care să fie interzis ca Dan Diaconescu să apară la televizor, chiar şi în Constituţie. E o glumă, nu este nimic ilegal, e doar o emisiune la România TV,” a explicat realizatorul pentru România liberă.

Acesta a menţionat că emisiunea se numeşte „OTV” şi de aici ar surveni confuzia că ar fi vorba de sigla vechiului post, închis în România din ianuarie 2013. Dan Diaconescu nu îşi face griji despre viitorul noii sale vechi emisiuni: „Chiar astăzi (n.r. miercuri) am vorbit cu dânsa (n.r. Laura Georgescu, şefa CNA). A zis că a văzut emisiunea, i-a plăcut, m-a felicitat, mi-a spus că sunt unul dintre cei mai buni moderatori, nu mai ştiu exact cum s-a exprimat. A zis că membrii familiei ei sunt fani, erau spectatori ai OTV înainte să se închidă. Am vorbit să vină în emisiune, a acceptat, o să fie la noi în emisiune în zilele următoare.” Laura Georgescu nu a putut fi contactată pentru a confirma afirmaţiile prezentatorului TV, în ciuda insistenţelor României libere.


7 comentarii despre subiectul „România Tv retransmite televiziunea OTV sau numele emisiunii este OTV Live ?”:
Anonim

Romania tv este in insolventa.Dan Diaconescu poate o cumpara.Oricum a ramas fara obiectul muncii !

Anonim

Dan Diaconescu ar fi trebuit sa apara la ora 23:00 fix ieri noapte dar de la ce ora a intrat in direct la romania tv

Anonim

A intarziat inceperea emisiei OTV, ca era jurnal 12 minute ( incepand cu ora 23:00 ) la Romania Tv. La ore fixe sunt intreruperi de jurnale. Deci a intrat cam pe la 23:10.

Anonim

normal ca a intarziat

Anonim

Ideea cu numele emisiunii "OTV live" sa se "scoata" cred ca de aici au luat-o :))

Anonim

RomaniaTV transmite "OTV LIVE" de la ora 00:10 - 06:00.

Anonim

Da, acum se stie, dar nu se stia acum o luna si jumatate, cand a fost pusa stirea asta.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile