miercuri, 30 iulie 2014

Anual se vând receivere tv în valoare totală de 20 miliarde dolari

In anul 2013, livrarile mondiale de receivere ( Set Top Box sau STB, pentru receptia satelit, cablu tv digital, tv prin protocol IP, terestră etc ) au rămas relativ stabile, în ciuda concurenței altor dispozitive, cum ar fi de exemplu televizoare smart, conform celor mai recente statisitici ale Futuresource Consulting.

"În 2013, valoarea tranzactiilor pe piața receiverelor a totalizat 20 miliarde dolari, cu un preț mediu de vânzare de 74 dolari, in general preturile pornind de la mai puțin de 30 dolari până la peste 300 de dolari", a declarat Jack Wetherill, analist senior de piață la Futuresource Consulting.

Pietele economiilor in curs de dezvoltare au acaparat aproximativ 70% din cererea mondială de receptoare, piața Asia-Pacific reprezentand 44% din această cerere la nivel mondial.

Valoarea piețelor in dezvoltare a reprezentat aproape 60%, cu toate că multe dintre aceste țări au preț de vanzare relativ scazut pentru receivere.

"Receiverele HD au reprezentat 53% din livrarile la nivel mondial, în anul 2013, și vor reprezenta peste 95% din livrarile la nivel mondial, în anul 2018", mai precizează Wetherill.

Cu toate acestea, există o mare diferență între regiuni în adoptarea tehnologiei HD. Receiverele HD reprezintă deja 95% din livrarile către America de Nord, în timp ce în America Latină și MEA vanzarile de receptoare HD sunt la 28%, respectiv 35%.

Receiverele cu functie de inregistrare (PVR) au reprezentat 16% din totalul livrărilor din 2013, dar care asimileaza 40% din valoarea vânzarilor. Vanzarile de receptoare PVR vor atinge punctul culminant în 2015. In America de Nord și Europa de Vest s-au vândut 69% din totalul receptoarelor PVR comercializate la nivel mondial.

Chipset-urile cu codec HEVC vor apărea în receptoarele vândute incepand cu anul 2015, care vor acapara până în anul 2018 peste 60% din piața mondială. HEVC oferă o eficiență îmbunătățită a lățimii de bandă, permitand inclusiv transmiterea mai multor canale HD cu aceleasi costuri pentru operatori. Cu toate acestea, receptoarele HEVC nu vor fi utilizate pentru receptia televiziunilor Ultra HD 4K, ci vor rămână de nișă mai mulți ani, din cauza lipsei unui model de afaceri clar.

Privind în perspectivă pâna in anul 2018, livrarile de receivere vor ramâne relativ stabile la nivel mondial, cu o creștere în țările în curs de dezvoltare, care va compensa în mare măsură declinul vanzarilor de receptoare în America de Nord și Europa de Vest.


3 comentarii despre subiectul „Anual se vând receivere tv în valoare totală de 20 miliarde dolari”:
Anonim

Traiasca cele pe "baza" de linux!!:))))))))))))) Sunt cele mai bune,ma refer la durabilitate...:)))

Anonim

Stiu u ce sti vrajitorule;))

Anonim

Pinguinilor!!!!!!!! haaaa haaaaa!!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile