joi, 12 iunie 2014

Satelitul Turksat 4A a ajuns la poziția orbitală 42 grade Est

Operatorul Turksat a mutat cel mai nou satelit de telecomunicații al său, Turksat 4A, la poziția orbitală finală 42° Est, unde va prelua frecventele de la Turksat 2A.

Turksat 4A a fost lansat cu o rachetă purtătoare Proton, de la cosmodromul Baikonur din Kazahstan, pe 14 februarie 2014. Primele teste tehnice ale noului satelit a avut loc într-o poziție temporară, la 50° Est.

Turksat 4A a fost fabricat de catre compania japoneza Mitsubishi Electric Corporation (MELCO), fiind bazat pe platforma DS2000.

Satelitul este conceput pentru a oferi servicii de radiodifuziune și de televiziune, precum si internet in bandă largă în Turcia, Europa, Asia Centrală, Orientul Mijlociu și Africa. Durata de utilizare preconizată pentru acest satelit este de 15 ani.

Satelitul este echipat cu un total de 28 de transpondere in banda Ku și 2 transpondere in banda Ka, având o lățime totală de bandă de 1750 MHz.

Dupa cum se observa din imaginile de mai jos, cu exceptia fasciculului pentru Africa, receptia va fi foarte buna in Romania, cu antene de maxim 60 cm.


Satelitul are și un număr nedivulgat de transpondere în bandă C.

Utilizarea benzii Ka va permite comunicarea cu o lățime de bandă mai mare, iar semnalul va ajunge în regiunile de sud ale Saharei din Africa, posibilitate care nu a existat la foștii sateliți Turksat. Turksat 4A va permite reducerea costului pentru accesul la internet în unele dintre regiunile mentionate.

De asemenea, satelitul va fi disponibil pentru transmisii în scop militar.

Este de asteptat ca Turksat 4A să crească de trei ori capacitatea de comunicare a Turciei.


Niciun comentariu despre subiectul „Satelitul Turksat 4A a ajuns la poziția orbitală 42 grade Est”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile