miercuri, 7 mai 2014

UPC a pierdut din abonații Focus Sat, dar a crescut pe segmentul de internet și telefonie

Liberty Global a anuntat că, în primul trimestru al anului 2014, a scazut numarul de abonați DTH în trei din cele patru dintre pietele pe care operează în Europa de Est si Centrală.

Astfel, in luna martie, in Romania existau 329200 abonati la Focus Sat, cu 11800 mai puțin față de 1 ianuarie 2014.

Numarul total de abonati din Republica Cehă și Slovacia ( Freesat UPC ) a fost de 103000 si 65800, cu 3800, respectiv 700 mai puțini față de inceputul anului.

Crestere a existat doar in Ungaria, serviciile UPC Direct ajungand astfel la 266800 anonati, mai mult cu 2.200 raportat la inceputul anului.


Cumulat, UPC a pierdut in cele patru tari mentionate un total de 14,100 de abonați DTH.

In alte segmente, in ceea ce priveste țara noastră, UPC Romania a avut urmatoarele modificări ale statisticilor:

- a crescut cu 8600 numarul caselor noi, care pot fi conectate la UPC ( nu este inclus in calcul sistemul prin satelit DTH ), fără a fi necesare lucrări de extindere a rețelei, precum si cu 16600 numarul caselor care se pot conecta acum la furnizarea de servicii în ambele sensuri, inclusiv servicii video, internet și telefonie, toate acestea fiind urmare a extinderilor de rețele UPC

- a scazut cu 8800 numarul abonamentelor cu doar un abonament video, de internet sau de telefonie, ceea ce poate insemna că există cu 8800 persoane cu mai mult de un serviciu platit

- a crescut cu 19300 numarul abonatilor care platesc unul sau mai multe servicii ( RGU )

- a scazut cu 13700 numarul abonatilor la televiziune analogică cu plata prin cablu, dar a crescut cu 15400 numărul abonatilor la televiziune digitala prin cablu. Asadar, UPC continua tendința de digitalizare a retelei, prezentă si in alte piete in care operează ( vezi cazul UPC Elveția, unde compania renunța complet la televiziunea analogică prin cablu )

- numarul total de abonati la serviciile video a scazut cu 10100

- numarul total de abonati la serviciile de internet a crescut 14000, mai ales ca urmare a extinderii ofertei de internet de 200 Mbps in punctele cu acoperire UPC din țara

- a crescut cu 15400 numarul de abonati la serviciile de telefonie.

De asemenea, UPC Romania este foarte interesată de achizitia unor operatori locali, care sa le completeze operatiunile din țara noastră, mai ales că in ultimele 6 luni compania nu a incheiat nicio tranzactie de acest tip.


2 comentarii despre subiectul „UPC a pierdut din abonații Focus Sat, dar a crescut pe segmentul de internet și telefonie”:
Anonim

Se pare ca le merge chiar foarte bine ! Bravo lor !

Anonim

Ce le merge foarte bine? Ca nu inteleg... In orice caz, nu Focus Sat, ci poate internetul, tv cablul si telefonia.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile