sâmbătă, 31 mai 2014

Discovery Communications a anunțat că a finalizat preluarea controlului asupra Eurosport International

Discovery Communications a finalizat preluarea controlului asupra Eurosport, procentul actiunilor deținute crescând de la 20% la 51% și devenind astfel acționar majoritar, ca parte a unui parteneriat strategic cu TF1 Group, care a început în decembrie 2012. Achizitia actiunilor si preluarea formală a controlului a început în luna ianuarie 2014.

Adaugând in portofoliu cele șase televiziuni (Eurosport, Eurosport HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport Asia-Pacific si Eurosportnews) , Discovery Communications operează acum in peste 210 rețele importante de televiziune din întreaga lume, ajungând în total la 2,7 miliarde de abonați.

"Astăzi este o zi deosebită pentru Discovery Communications, care câștigă astfel poziția de lider mondial in distributia de programe tv cu plată. Eurosport va ajuta strategic la creșterea cotei noastre de piață, consolidând relațiilor cu agenții de publicitate și afiliații și aducând conținut nou telespectatorilor pasionați din întreaga lume. Combinand difuzarea de sporturi populare in programele Eurosport, brandul de nivel mondial Discovery si experiența locală, vom continua să profităm de succesul internațional a televiziunii Eurosport și să obținem profit pe termen lung pentru acționarii noștri", a declarat David Zaslav, presedinte si CEO al Discovery Communications.

Discovery Communications a anunțat că intenționează să ia decizii strategice pe termen lung și să facă investiții specifice, pentru a consolida și extinde grila de programe și să maximizeze astfel audiența Eurosport. Ca parte a acestui efort, Discovery va colabora cu managementul Eurosport și ceilalti angajați ai acestor televizuni, ca parte a unui plan de afaceri pe termen lung, care optimizează complet canalele Eurosport, acum incluse în suita de televiziuni din rețeaua globala Discovery.

Discovery Communications nu a oferit mai multe detalii, dar observatorii din industrie speculează că noul și puternicul actionar majoritar ar putea urmări o strategie de cumpărare a drepturilor de televizare a competitiilor cu audiență mare, cum ar fi de exemplu Cursele de Formula 1, pentru a crește atractivitatea televiziunilor Eurosport, pentru spectatori, pentru operatori de platforme tv și pentru agenții de publicitate.

"Împreună, Discovery și Eurosport sunt, fără îndoială, mai puternice. Discovery a construit cea mai de succes afacere internațională de televiziune cu plată si suntem încântați să utilizăm această experiență pentru a consolida în continuare programele platformei Eurosport. Dorim să mulțumim lui TF1 pentru pozitia de lider a Eurosport International și pentru că ne-a oferit astfel o ocazie minunata de a extinde parteneriatul nostru", a declarat Jean-Briac Perrette, presedinte al Discovery Networks International.

"Eurosport este pregatit pentru următoarea etapă de evoluție și nu mă pot gândi la nici un alt partener mai bun decât Discovery, pentru ca viziunea nostră sa devină realitate. Discovery are un palmares strategic de investiții pe termen lung, din care vor avea de câștigat atât agenții de publicitate și afiliații, cât și publicul din întreaga lume", a declarat Nonce Paolini, președinte și CEO al TF1.

Prețul achizitiei pentru Eurosport International a fost de 902 milioane euro si a fost stabilit după o evaluare medie, care parțial corespunde evaluării inițiale și parțial unei evaluari mai de ansamblu, legată si de preluarea controlului companiei. Din acest grup de evaluari, valoarea Eurosport Franța ( 85 de milioane euro ) a fost dedusă .

TF1 păstrează controlul asupra 80% din Eurosport Franța, cel puțin până la 1 ianuarie 2015. De asemenea, finalizarea achizitiei nu are impact asupra celorlalte două elemente ale acordului inițial, când Discovery a dobândit 20% din actiunile televiziunilor TV Breizh, Histoire, Ushuaia TV și Stylía și nici asupra acordului de producție cu TF1 Group. TF1 va păstra capacitatea de a exercita o opțiune de vânzare pentru 49% din actiunile Eurosport International, ceea ce ar putea determina creșterea actiunilor Discovery la Eurosport la 100%, dacă va dori să le achizitioneze.


2 comentarii despre subiectul „Discovery Communications a anunțat că a finalizat preluarea controlului asupra Eurosport International”:
Anonim

Hmm, oare ramane rds fara eurosport, sau plateste "mult, extra" si asta e baga si pachetul discovery. Interesanta miscare :))))

Anonim

RCS a incheiat deja contract pentru urmatorii ani cu Eurosport. Contractul ramane valabil, nu mai trebuie sa incheie altul, chiar daca a preluat Discovery canalele Eurosport in procent de 51%.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile