vineri, 9 mai 2014

Cum extinzi memoria internă a telefoanelor și tabletelor cu Android

Cu siguranta foarte multi dintre posesorii de telefoane si tablete cu Android, mai ales cei care nu au telefoane high-end, au o problema cu memoria interna, care se ocupa foarte repede, dupa instalarea câtorva aplicatii.

In tutorialul de mai jos ( pasii de urmat dureaza maxim 15-30 minute ), va prezentam o metoda binecunoscuta de extindere a memoriei interne a telefonului, cu ajutorul unei partitii speciale de pe cardul SD.

Prin aceasta metoda, puteti sa eliberati semnificativ memoria interna, dar si si sa o cresteti cu 1 GB, 2 GB, 4 GB etc, avand astfel posibilitatea sa instalati cate aplicatii doriti, chair daca memoria interna este redusă.

Metoda se foloseste de mutarea automata sau manuala ( pe o partitie speciala de pe card ) a fisierelor aplicatiilor instalate in memoria telefonului sau tabletei si crearea unor legaturi ( linkuri ), prin care telefonul sa stie de unde sa gaseasca pe acesta noua partitie fisierele aplicatiilor.

Am testat procedura de mai jos pe un telefon Samsung Y Duos S6102, care oferea doar cativa zeci de MB liberi in memoria interna, chiar fara nicio aplicatie instalata, iar dupa aplicarea acestui tutorial, am mai eliberat inca vreo cativa zeci de MB, dar am si instalat alte zeci de aplicatii, fara sa mai fie ocupata memoria interna.

Atentie: La telefon îi realizasem anterior ROOT (aproape sigur nu functioneaza fara acest root ). Procedura de ROOT dureaza cateva minute, este foatre simplă, dar nu face parte din prezentul tutorial si este diferita pentru diverse tipuri de telefoane. Uneori este riscantă dacă e realizată de incepatori. Din aceasta cauza nu vom dezbate aici astfel de proceduri si explicatii despre cum se face ROOT. Pentru a realiza ROOT, căutati pe Google procedura specifica telefonului dvs ( cautati in Google dupa cuvintele ROOT si modelul telefonului dvs) si o efectuati pe riscul dvs. Nu vă vom oferi proceduri specifice de ROOT in acest articol, nu acesta este scopul prezentului tutorial.

Sa incepem tutorialul:

1. În primul rând trebuie să descărcați si sa instalati in PC-ul dvs. cu sistem de operare Windows utilitarul MiniTool Partition Wizard Home Edition, care il puteti downlaoda de AICI.

2. Scoateti cardul SD din telefon si introduceti-l intr-un cititor de carduri de pe respectivul PC cu Windows ( nu deschideti cardul SD prin conectare prin cablu USB, deci nu lasati in telefon, e posibil sa nu functioneze patitionarea cu cardul SD direct in telefon ).

3. Faceti ( daca doriti ) o copie de rezervă a tuturor fișierele de pe cardul SD, daca mai aveti nevoie de acestea, deoarece partiționarea va șterge toate datele dumneavoastră de pe card ( fotografii, filme etc ).

4. Deschideti utilitarul MiniTool Partition Wizard Home Edition, instalat la punctul 1. Localizați cardul SD ( fiti atenți în alegerea dvs. și asigurați-vă că nu alegeti din greseala un harddisk din PC !)

5. Dupa ce utilitarul s-a deschis si ati gasit cardul SD, faceți clic dreapta  ( in utilitar ) pe cardul SD și selectați Ștergere.

6.  Faceți clic dreapta din nou pe cardul SD și alegeți Create New. Creati o partitie" FAT32 " ( acesta este partitia unde veti copia pe card fotografii, filme etc, exact cum foloseati cardul SD, anterior acestei proceduri . Creati paritita cu o dimensiune mai mare decat partitia a doua, cea speciala: de exemplu, eu am avut un card SD de 8 GB si am ales partitia FAT32 de 6,5GB.

7. Selectați " Create ca : PRIMARY "

8. Apoi creați din spatiul nealocat de pe cardul SD o partiție ext2, ext3 sau ext4 ( va sugerez sa incercati pentru inceput cu ext2, pentru că funcționează mai pe toate ROM-urile telefoanelor ). Daca nu functioneaza cu EXT2, incercati si EXT3 si apoi cu EXT4. In cazul meu, aceasta partitie speciala EXT2 a fost de 1,5 GB. Cu 1,5 GB am ales deci sa extind deci memoria interna a telefonului.

9. Selectați " Create Ca : PRIMARY " ( asigurați-vă neaparat că este setată partitia ca Primary, deoarece nu va fi recunoscută de telefon dacă nu este setată astfel ).  Utilitarul MiniTool Partition Wizard Home Edition vă va avertiza ca respectiva partitie EXT2, EXT3 sau EXT4 nu va fi recunoscuta de Windows. Alegeti ca sunteti de acord cu aceasta.

10. Faceți clic pe butonul " Apply" pe colțul din stânga sus și așteptați pentru a termina procesul.

11. Inchideti utilitarul MiniTool Partition Wizard Home Edition, scoate-ti cardul din cititorul de carduri de pe PC si introduceti cardul SD în telefon. Porniti telefonul.

12. Descărcați și instalați Link2SD de pe Google Play Store ( link de download AICI ). Nota: Aceasta aplicatie este gratuita. Exista si varianta premium, denumita Link2SD Plus, care poate muta inclusiv libraria aplicatiei pe cardul SD. Eu am folosit varianta gratuita, imi este suficienta, desi mult mai e eficienta in eliberarea memeoriei interne este varianta premium.

13 . Deschideti Link2SD . Vi se va solicita să aleageti între ext2 , ext3 , Ext4 și FAT32 . Selectați unul dintre acestea ( de preferință în această ordine ext4 > ext3 > ext2 > fat32/16 )
Nu toate pot fi compatibile cu nucleul sistemului dvs. de operare, deci trebuie sa le incercati câte una pe rand, în ordinea de mai sus si sa fie utilizata prima care functioneaza, din aceasta ordine. Eu nu am facut aceasta, am ales direct ext2, care sigur este compatibil cu toate telefoanele Android.

14. Aplicatia vă va anunta că a fost creat automat un script de montare a partitie speciale.  Reporniți telefonul, din butonul afisat in aplicatie.

15. Dupa repornire, deschideti din nou aplicatia Link2SD și daca nu va mai fi afisat din nou acest mesaj, inseamna că ati reusit intreaga procedura de până acum.

16. In aplicatia Link2SD, accesati Settings si bifati ca activă functia de autolegare ( autolink ). Aceasta bifare va muta automat noile aplicatii ( pe care le veti instala ulterior dvs ) din memoria interna a telefonului in partitia speciala EXT2. Atentie: e posibil sa vi se solicite activarea USB Debuging ( pe care o gasiti in Settings->Develop Option sau Setari->Optiuni dezvoltător ). Activati aceasta optiune, pentur a functiona corect autolink ( autolegarea ) sau linkingul ( legarea ) manuala

17. Dacă aveți deja unele aplicații instalate sau doriti sa mutati alte aplicatii din telefon, selectați "Create Link" ( asigurați-vă că sunt bifate cele trei tipuri de fișiere : app , dalvic-cache și fișierele de bibliotecă ). Evitati sa mutati fisierele marcate ca aplicatii de sistem. Eu am mutat totusi aplicatia de sistem Youtube :).

18. Pentru a verifica memoria, selectați " Info Storage". Acest lucru vă va arăta starea actuală atât a memoriei interne, cât si a paritiei FAT32 sau a partiției speciale ext2 .

19. Acum ați terminat intreaga procedura și puteti incepe sa instalati sute de aplicatii in telefonul dvs. chiar daca inainte nu aveati loc, din cauza memoriei interne reduse.

20. Succes ! :)


70 de comentarii despre subiectul „Cum extinzi memoria internă a telefoanelor și tabletelor cu Android”:
Alexyss

Trebuie rootat telefonul o cere Link2SD la instalare, am urmat exact pasii cu exceptia ca, am folosit cardul direct in telefon pentru partitionare si a mers fara probleme, totul a iesit perfect pe allview A5 duo un tutorial de nota 10+

nycku

pentru tablete cu android ,se poate face

Anonim

Da, se poate face la fel si pentru tablete...

Alexyss

Tableta sau telefon cu android tot un drac.

argint laurentui

salut la mine nu merge imi scrie eroare scipt de montare (scriptul de montare nu poate fi creat) am dat pe toate adica ext2 ext3 ext4 si asa mai departe am telefon samnsung mini 2 gt-s6500d versiune android 2.3.6 cum fac? multumesc

Alexyss

Trebui sa ai telefonul rootat!

Goos

Majoritatea aplicatiilor se pot muta pe cardul SD fara a face nici o partitie suplimentara. Se intra pe aplicatia respectiva (din Settings - Applications) si se da click pe "Move to SD". Nu trebuie sa fie nici rootat telefonul sau tableta.

Anonim

Goos, din pacate nu este asa... Se muta pe card doar anumite date la anumite aplicatii, dar ramane baza aplicatiei si librariile in memoria telefonului, iar la telefoanele cu memorie interna mai mica se umple imediat memoria. Metoda asta muta toata aplicatia, inclusiv baza si librariile, din memoria interna pe card, eliberand cu adevarat spatiul . Am deja peste 200 de aplicatii si jocuri instalate folosind metoda asta, iar inainte nu puteam instala mai mult de 30. Si am in continuare memoria interna libera !

argint laurentui

Datimi va rog tetali sa fac si eu va multumes

Anonim

Ce detalii doresti in plus ? Pentru mine au fost suficiente cele din articol.

argint laurentui

salut la mine nu merge imi scrie eroare scipt de montare (scriptul de montare nu poate fi creat) am dat pe toate adica ext2 ext3 ext4 si asa mai departe am telefon samnsung mini 2 gt-s6500d versiune android 2.3.6 cum fac

Anonim

Pai i-ai facut ROOT la telefon ?

argint laurentui

Nu am facut root cum se face te rog mersi

Anonim

Pai trebuie sa faci ROOT. uite ce scrie in articol:

"Atentie: La telefon îi realizasem anterior ROOT (aproape sigur nu functioneaza fara acest root ). Procedura de ROOT dureaza cateva minute, este foare simplă, dar nu face parte din prezentul tutorial si este diferita pentru diverse tipuri de telefoane. Pentru a realiza ROOT, căutati pe Google procedura specifica telefonului dvs ( cautati in Google dupa cuvintele ROOT si modelul telefonului dvs)."

Deci cauti pe Google si tu cum se face ROOT, ca metoda difera de la un telefon la altul, sunt deci mii de metode de root pentru mii de telefoane... Sau roaga pe cineva sa iti faca root, daca nu te pricepi, poate strici telefonul. Uite am scris pe Google si am si gasit o metoda pentru modelu tau de telefonul, intr-un articol de pe net:

http://blog.tutorialevideo.info/cum-se-rooteaza-samsung-galaxy-mini-2-gt-s6500d-cu-android-2-3-6-gingerbread.html

Alexyss

Tutorialul este mai mult decat perfect, practic mura-n gura, daca nu cititi TOT si nu urmati pasii cu atentie normal ca, nu va merge mai ales daca NU AVETI telefonul ROOTAT!

Anonim

Tutorialul este excelent dar xt-ul meu 320 are o mica problema: in Stocare si nici in celelalte locuri unde se afiseaza memoria disponibila, nu imi apare partitia ext2 creata cu Magic ci doar cele doua Fat 32! Repet, am urmat pasii din tutorial, inclusiv crearea scriptului pentru ext2 de catre Link2SD! Multumesc, Mircea.

albastru_1979

nu pot sa cred ca m-am chinuit o zi fara sa reusesc,am rootat telefonul,am instalat 2 aplicatii de verificare root,ambele imi spun ca am root...si totusi imi spune ca nu poate face scriptul.....

Anonim

Nu imi dau seama de ce nu iti merge, mie in functioneaza perfect si am facut totul in maxim 2 ore... Alta e problema, se consuma mai repede bateria, probabil functioneaza acel script incontinuu. In rest merge perfect. Chiar daca nu sunt multumit ca imi consuma bateria mai repede, in rest totul e ok, trebuie sa pastrez aceasta solutie activa, alta solutie nu am gasit sa imi maresc memoria interna la telefon.

Bogdan

Salut, multumesc pentru tutorial, a mers foarte bine, Dar trebuie facuta o precizare care poate scuti de ceva batai de cap. Eu am urmat toti pasii cu success. Primul lucru apoi a fost sa inceerc sa instalez o noua aplicatie sa vad daca o trimite direct in partitia exp2 de pe SD-card. Surpriza: apare mesaj de memorie insuficenta... Pentru a evita acest lucru, intai se muta toate aplicatiile posibile deja instalate de pe memoria interna pe SD card prin intermediul LINK2SD si apoi abia se incearca instalarea unei noi aplicatii, care, by the way, se va instala automat pe SD card. O zi faina

Anonim

Merge perfect !
Trebuie sa root-ati telefonul inainte de a incepe sa urmati pasii din acest tutorial.
Pentru root cautati pe youtube : ex: root samsung galaxy s5830i (a fost cazul meu)...e imposibil sa nu gasiti.
Daca urmati exact pasii veti reusi!
Multumesc mult pentru acest tutorial !

Unknown

un telefon P6 Life Allview aveti ideie cum se roteaza ???? pls

Anonim

Ca orice telefon, se rooteaza cu un program dedicat. Cauta si tu pe net dupa "P6 Life Allview root" si vei gasi zeci de modalitati si tutoriale si programul dedicat pentru modelul tau. Dar daca nu te pricepi, mai bine mergi la un service, pentru 10-20 lei nu are rost sa te obosesti. Oricum, stirea asta e despre cu totul altceva, nu despre cum sa rootezi un telefon, ci pentru cei care le au deja rootate. Dupa ce rootezi, revii si testezi tutorialul.

Anonim

Salut, am un p6 life, am urmat toti pasii, dar cand bag cardul sd in telefon imi zice ca e deteriorat si nuu mi-l citeste. Pls help

Anonim

Reia procedura cu exactitate 100%, iar daca nu merge, formateaza-l Fat 32 pentru al folosi pentru altceva si incearca cu alt card SD. Nu toate cardurile sunt de calitate, nu toate cititoarele de carduri isi fac treaba cum trebuie.... De fapt, majoritatea cardurilor SD nu sunt de calitate, sunt tot felul de chinezarii fabricate sub licenta. Sau se mai defecteaza...

Unknown

Buna,
M.am chinut si eu ceva.
Dar daca va da eroare de script.
Inlocuiti cardul si va functiona.

Unknown

Salut. Merge și pe android 4.4.2 kitkat?

Anonim

Teoretic ar trebui sa functioneze, daca ai telefonul sau tableta rotate.

Unknown

la mine a mers doar facand o partitie ext4 si una linux swap! deci nu merge la toate telefoanele doar ext2....precizez ca am un allview a5smiley cu android 4.4.2

Anonim

Important ca ti-a mers cu ext4, deci metoda e ok, ca eram si eu curios daca merge cu android 4.4.2. Ms de confirmare !

Unknown

salut. am urmat toti pasii tai si cand vreau sa mut ceva sau sa instalez in partitia a doua sd card imi da o eroare link2sd package invalid. niste sfaturi. multumesc!

Anonim

Nu stiu de ce iti apare erore aceea, dar iti pot oferi ceva sugestii:

1. AI root corect la telefon/ tableta? Ai verificat corectitudinea root-arii cu mai multe programe de verificat root ?
2. Ai instalat cumva aplicatia Link2SD Plus, adica versiunea cu bani ? Ca daca ai instalat-o pe aceea, uneori nu merge pana nu o cumperi. Incearca in acest caz versiunea Link2SD gratuita.
3. Ai permis aplicatiei Link2SD sa iti acceseze root la telefon ?
4. Ai incercat cu alt card SD ?

Unknown

nu merge deloc pe allview p 6 quad.... apare mesajul spatiu insuficient .... am facut tot din tutoriale

Anonim

La mine a mers din prima.... Ai root pe telefon corect facut ? Ca daca e root partial nu merge. Verifica cu mai mult aplicatii dedicate daca ai Root corect 100%.

Unknown

la mine a mers sa fac toti pasi dar in momentul cand intru sa descarc o aplicatie din magazin play imi apare se descarca si sta asa la nesfarsit care sa fie cauza?

Anonim

1. Mai dai un restart, pare problema de la conexiunea de net, nu cred are legatura cu asta. Mi s-a intamplat si mie la un telefon si nu avea nici macar root si nici memoria extinsa, dar nu descarca aplicatii.

2. Daca nu merge asa, vezi daca ai data si ora setate corect.

3. Daca nici asta nu e problema, sterge cache si data la aplicatia Google Play:

Clear cache and data

Open your device's main Settings app.
Touch Apps or Application manager (depending on your device, this may be different).
Touch Google Play Store > Clear cache > Clear data.
Touch the back arrow Back arrow.
Select Download Manager > Clear cache > Clear data.

4. Daca nici asa nu merge, reinstaleaza Play Store updates

Open your device's main Settings app.
Touch Apps or Application manager (depending on your device, this may be different).
Touch Google Play Store > Uninstall updates.
When prompted to change the Play Store app back to the factory version, touch OK.
Open the Google Play Store app Google Play.
Go back to your device's home screen. As long as you have a strong Internet connection (Wi-Fi or mobile data), your Play Store app will update to the latest version within a few minutes.

5. Daca nici asa nu merge, vezi daca Download Manager este pornit

Open your device's main Settings app.
Touch Apps or Application manager (depending on your device, this may be different).
Near the top of your screen, you'll see several sections like "Downloaded," "Running," or "All." Swipe right until you see "All."
Touch Download Manager.
To turn Download Manager on, touch Enable. If you see Disable, you already have Download Manager turned on and don't need to make any changes.

6. Daca nici asa nu merge, vezi daca mai ai spatiu in memoria interna.

Check your device's available storage

Open your device's main Settings app.
Select Storage. If your "Available" space is running low (less than 1 GB), you may need to free up storage space by uninstalling other apps or deleting items like pictures or videos.
To uninstall apps:

Open your device's main Settings app.
Select Apps or Application Manager (depending on your device, this may be different).
Under "Downloaded," select an app.
Touch Uninstall.

Mai mult nu stiu sa te ajut, sper sa reusesti.

Unknown

am reinstalat androidul acum se descarca da degeaba am extins memoria conform tutoriarului si imi arata tot memorie plina.eu am avut 2 gb pentru aplicatii dar acum imi citeste memoria interna ca pe un card extern si memoria pentru aplicatii este doar de 157 de mb (allview p5 alldro)am facut custom rom de mai multe ori si la un momentdat sa intamplat chestia cu memria poate cunoasteti careva si puteti sa ma ajutati nu am gasit nici o rezolvare

Anonim

Pai daca ai reinstalat Android, trebuie sa refaci din nou tutorialul, s-a pierdut tot ce ai facut, trebuie sa reiei de la capat.
Aceeasi intrebare si pentru tine: Esti sigur ca ai root corect? Ai verificat daca e root complet ? Sunt aplicatii in Google Play pentu verificare, incearca cu toate sau macar cu 4-5 aplicatii, ca fara root complet nu functioneaza.
Si ai permis aplicatiei Link2SD sa iti acceseze root la telefon, atunci cand aplicatia Superuser te intreaba ? Ai aplicatia Superuser instalata ? Sigur tu ai facut ceva gresit sau ai omis cand ai rootat telefonul sau nu ai root corect la telefon ori nu ai dat din Superuser accept la Link2SD sa accezese rootul... Ai facut asta?

Unknown

nu pot sa instalez aproape nici o aplicatje din cauza memoriei prea mici am refacut tutorialul am dat accept cu supersu si am si mutat o aplicatie ca de cat atat m.a lasat am link2sd plus ....am incercat tot ce e posibil

Anonim

Asta e, nu imi dau seama de ce ție nu iti merge. Daca zici ca ai verificat si cu aplicatii de verificare root si acele aplicatii din Google Play iti arata ca ai facut root corect si total, chiar nu imi dau seama cum sa te ajut.

Cert e ca mie metoda asta imi functioneaza perfect, o am de doua telefoane si am mai facut si pentru un amic si ne functioneaza perfect. Si mai vad ca si la altii functioneaza. Nu stiu de ce la unii functioneaza, iar altii nu reusesc sa o faca sa functioneze.... Sper sa gasesti solutia pana la urma si sa ne spui care era problema. Ai incercat si cu EXT 4 ? Vezi ca a mai comentat cineva mai sus, Ovi_lord, cu Allview 5 Smiley cu Android 4.4.2 si a confirmat ca a functionat si cu telefon de la producator ca al tau. Il citez: "la mine a mers doar facand o partitie ext4 si una linux swap".

Anonim

Felicitari tutorialul este de nota 10 si pe intelesul tuturor.

florin

CONFIRM MERGE SI PE P6 LIFE CU ANDROID 4.4

Anonim

Dar daca nu am cititor de carduri

Anonim

Majoritatea laptopurilor au cititor de carduri inclus pe laterale... Daca nu ai, iti cumperi cititor de carduri, de exemplu pe USB. Costa 30 lei, de exemplu de AICI

Unknown

Pe un Allwiev p6Life am reusit cu EXT4 , insa unde vad dimensiunea cartelei ? Deocamdata vad ca se muta fisierele , am mutat doar youtube , am o erroare dar nu stiu de la ce e cred ca de la app dar o sa o rezolv , incerc acum sa instalez programele sa vedem ce si cum .
Acum voiam sa intreb si imi cer mii de scuze ca nu am dat un search pe google inainte sa intreb : Memoria interna se poate mari sau este doar optiunea din fabrica si atata ramane (sper sa nu fi intrebat vreo prostie)
Nota 10 pt tutorial

Anonim

La telefoanele sau tabletele care au doar memorie interna si card extern, se poate extinde memoria interna cu metoda asta, utilizand cardul extern.

Cred ca la cele care au memorie interna, dar si asa-zis-ul "card intern", care de fapt e tot o parte din memoria interna, plus card extern, e posibil sa se extinda "cardul intern" cu ajutorul acestei metode, utilizand spatiu de pe cardul extern...

Nu am testat aceasta a doua varianta, telefonul meu are doar memorie interna, nu si "card intern", ci doar extern, deci vorbesc teoretic.

otilia

eu nu am putut instala sau mai exact ce imi instala nu se vedea la aplicatii instalate desi era acolo.Am verificat dupa ce am sters partitia a doua si am revenit la una singura.

Anonim

Telefonul te-a anuntat că a fost creat automat un script de montare a partitiei speciale si apoi ai restartat telefonul? Ai bifat ca activă functia de autolegare ( autolink )? In plus, verifica daca ai facut root corect si complet la telefon.

Anonim

Va rog ,pt cei care au reusit pe un telefon Allview P6 life sa fie mai expliciti cu pasii ce i-au urmat in rezolvarea acestei situatii. eu am reusit pe un Galaxy Fit S5670,dar pe acest telefon imi este imposibil.Multumesc anticipat!

Anonim

Nu merge pe Cyanogenmod 13(Android 6.0.1)

Anonim

Cyanogenmod 13 este un Android foarte modificat, e posibil sa nu functioneze pe astfel de moduri, deoarece au diverse buguri. Dar e posibil si sa functioneze, daca ai root corect facut. Insa din cate stiu, pentru Android 6 nici nu mai este nevoie de aceasta procedura, are optiune directa de a formata cardul SD extern ca memorie interna.

Ai incercat procedura de mai jos ? Ar trebui sa iti apara aceste optiuni de formatare de mai jos, daca nu au fost sterse de catre dezvoltatorii Cyanogenmod 13:

How to turn external SD card into internal storage on Marshmallow

Go to device “Settings” > select “Storage”.
Select your SD Card > tap the three-dot menu on top-right corner > and select “Settings” from there.
Select “Format as internal” > and then “Erase & Format” on the next screen.
Your SD Card will now be formatted as internal storage.
Reboot phone.
└ This is very important, otherwise you may end up frustrated with issues like MTP not showing SD card, some apps not working properly, etc.

Anonim

Pe Serioux Symbiosis X4 rootat cu android 4.2.2. am creat cele doua partitii(FAT32 si ext2) cu mini tool partition direct in telefon prin cablu usb, functioneaza bine.

Anonim

Salutare ! Am o tableta Lenovo a 10, care din pacate imi lasa doar 1 gb pt aplicatii,jocuri,etc. Am urmat intocmai pasii,nu mi-a dat nici o eroare,imi vede partitiile, dar aplicatiile tot in memoria interna se instaleaza. De acolo le mut in card. Problema e ca memoria interna pt aplicatii ramane la fel (1 gb). Am rootat cu kingroot, am verificat root-area cu 3 programe diferite, am incercat toate ext , se instaleaza fara eroare, am facut partitie FAT 32 si nu numai......degeaba !!!! Ma dispera !!! Absolut toti pasii i-am urmat, nu imi da nici o eroare, dar nu vede decat 1 gb. Un sfat, va rog!!!Multumesc

Anonim

Pai nu ai cum sa maresti fizic memoria interna totala, asta e imposibil, nu ai inteles conceptul. Prin aceste etape poti muta aplicatiile din memoria interna, marind astfel memoria interna cu cantitatea de memorie virtuala oferita de card. Nu iti va arata in setarile telefonului ca e marita fizic si efectiv memoria interna, desi ea este marita, dar este marita doar virtual, nu si fizic. Cand iti arata marimea memoriei interne ( in setari sau unde o verifici tu ), telefonul sau tableta nu stie sa adauge la aceasta afisare si valoarea suplimentului virtual de memorie, ci afiseaza doar marimea fizica din fabrica, desi functionarea extinderii memoriei e OK. Adica practic daca inainte instalai 1 GB de aplicatii in memoria interna, aceasta se umplea si nu mai puteai instala nimic, ramanea memorie interna libera zero. Prin pasii de mai sus, poti muta pe card aplicatiile din memoria interna, cardul devinind astfel un fel de extindere virtuala a memoriei interne, adaugand spatiul de depozitare alocat de pe card, iar memoria interna fizica ramane mereu libera si marita cu adaosul de memorie virtuala a acestei partitii de pe card. Acesta e conceptul si e foarte util. Eu de exemplu pe telefonul meu aveam 200 de MB memorie interna fizica si atat, puteam instala doar cateva aplicatii, acum am tot 200 de MB memorie interna fizica, dar in plus 4 GB de memorie interna VIRTUALA si am deja sute de aplicatii instalate folosind acesti pasi si pot sa mai instalez alte sute de aplicatii daca doresc, mutand mereu aplicatiile ( la mine functioneaza automat, am setat sa le instaleze direct pe memoria interna virtuala adaugata de pe card, cu autolink ). Aceasta e utilitatea maririi sau extinderii memoriei interne cu ajutorul unei memorii interne VIRTUALE oferita de un card extern prin pasii de mai sus.

Anonim

Am inteles acum ideea dvs. Credeam ca si memoria interna este direct marita prin acest procedeu. Am urmarit cateva tutoriale convingatoare si am vazut ca este posibil, dar putin cam riscant pt mine. Mutarea aplicatiilor pe card(manual sau automat) stiam ca se poate. Credeti ca prin formatarea totala a spatiului tabletei (16gb), repartitionarea ei ( una de 4 gb si alta de 12 gb), apoi reinstalarea unei alte versiuni de android ar fi posibil sa maresc memoria interna? Evident la service. Teoretic cred ca ar merge. Este cam acelasi lucru ca la un hard disk. Problema o reprezinta androidul.

Anonim

Memoria interna nu o poti mari fizic, insa cred ca o poti repartitiona, daca ai suficenta si stii cum sa faci asta, daca spui ai vazut tutoriale care arata cum sa faci asta fara sa folosesti card extern.

Dar esti sigur ca la modelele mai noi memoria interna este partitionata in doua, adica memorie interna efectiva si un "card" virtual intern, care a fost creat de producator prin partitionare din memoria interna totala, iar tu sa realoci spatiu de la acest card intern catre memoria interna, de fapt fiind una si aceeasi memorie ?

La modelele mai vechi, asa cum e la telefonul meu, memoria totala interna este de doar 100-200 de MB de exemplu, nu ai ce sa mai repartitionezi, trebuie utilizat cardul extern ca memorie interna virtuala prin metoda de mai sus, pentru extindere. Cred ca tutorialul de mai sus pentru acest tip de dispozitive e util, nu si pentru cele care au deja multi GB de memorie fizica interna. Desigur, poate sa fie utilizat si pentru acestea, daca nu te derajeaza ideea in sine, deoarece rezultatele sunt tot cam aceleasi.

Daca reusesti repartitionarea si realocarea efectiva a memoriei interne totale ( ceea ce doresti tu ), nu cred ca e o problema la Android, deoarece cred dupa ce vei instala aceeasi versiune de Android, probabil ca va recunoaste memoria asa cum e repartitonata ulterior.

Anonim

Tutorialul prezentat de dvs este foarte util si reprezinta o solutie ieftina si la indemana oricui, fara riscuri (decat pierderea garantiei daca trebuie root, desi si acest proces se pare ca poate fi inversat). Am sunat la un service renumit, profesionist, si deocamdata nu se poate. Fizic, se pare ca este problema si nu se poate mari capacitatea memoriei interne pt aplicatii. Am inteles ca este diferita decat memoria flash. Deocamdata o las moarta, folosesc sfatul dvs de mai sus si astept sa apara pe viitor vreo solutie tehnica pt ce doresc. Va multumesc !!!

Unknown

Totul a mers la mine..desi e dezamăgitor ca din aplicatii mari ca MK X poți sa stocheze foarte putin..În orice caz..nu pricep de ce telefonul nu îmi citeste cardul.Adică am facut totul ca la carte si totusi îmi zice ca,cardul e deteriorat.Partea aia mai mare,normala...nu functioneaza...ajutor?

Anonim

Pai formateaza acea partitie mai mare ( sau spatiul ramas nefolosit ) in FAT32.

Anonim

am incercat pasii de mai sus pe un Allview Viper V1 i, dar nu am reusit. Am rootat, am impartit cardul de 7.4 gb (cred ca este de 8 dar atat vede) in doua partitii, una de 6 gb care este primary, FAT32 si a doua de 1.3699 Gb care este primary ext4. Am pornit sd2link si i-am spus sa recreeze scriptul de montare pe ext4. A repornit nici o problema. Am luat un joc si i-am spus lui sd2link sa-mi creeze o legatura (bifat toate cele 3 optiuni). Imi spune ca "fisierele aplicatiei au fost legate si mutate pe a doua partitie a cardului SD". Apo imi spune sa restartez dispozitivul; o fac din aplicatie. Reporneste telefonul, caut aplicatia... a disparut de tot. Spatiu in memoria interna este nemodificat. Aplicatia nu este pe nicaieri....nici in aplicatii legate. Ce idei imi dati?

Anonim

Mie nu imi cere restart dupa ce instalez diverse aplicatii. E ceva in neregula.
1. Ai permis aplicatiei Link2SD sa aiba acces la ROOT ?
2. Aplicatia e oficiala, descarcata din Google Play ?
3. Ai verificat cu mai multe aplicatii daca rootarea este efectuata complet si nu partial ?

Anonim

la intrebarea 1 ...da este alow by Kingo superuser
la intrebarea 2 ....da aplicatia sd2link este descarcata de pe google play
la intrebarea 3 .. am verificat cu 4 aplicati si toate mi-au spus ca este rootat
ciudatenie..... am tot incercat pe rand crearea pe aceeasi partitie SD a sistemelor ext2,3,4. Ciudat este ca de fiecare data acum imi spune, dupa crearea sistemul de fisiere (adica si inainte de apply din Minitool pariton si dupa ca 3% este ocupat. si mai ciudat este ca la introducerea cadului Sd si apoi la pornirea telefonului imi arat o aplicatie pe link pe Sd dar.. aplicatia sd2link imi spune apliatii legate ..zero. Ma uit la starea memorii si vad ca cardul Sd nu este montat..... ce imi mai suferati sa fac?

Anonim

salut de ce primesc mesajul"bad disc" atunci cand incerc sa creez partitia fat32 ?

Anonim

card defect...

Petre

totul a fost foarte bine dar dupa 1 luna a diparut ext4 link2sd nu o mai recunoaste in calulator o gasesc mai pot recupera ceva sau trebuie să o iau de la inceput

Anonim

Incearca sa refaci procedura incepand cu punctul 13. Daca nu isi revine, probabil trebuie sa reiei procedura de la inceput. Astfel de fenomene apar de obicei cand se pierde scriptul de montare a partitiei ( se poate intampla la o eroare pe card, la un update de firmware telefon, la o resetare a setarilor telefonului, la pierderea partiala a root-ului sau a permisiunilor de rulare, chiar si la o instalarea unei aplicatii sau in alte cazuri). Mie imi merge de peste un an foarte bine, dar mi s-a intamplat si mie o data, acum vreun an si ceva, cand am instalat o aplicatie ciudata de verificare root.

PS: Fara legatura directa cu subiectul si ca idee generala, dar utila in astfel de cazuri, ca sa nu pierzi de exemplu evolutia in jocuri, este bine sa sincronizezi salvarile si conturile jocurilor in cloudul Google ( cu Google Play ).

Petre

ok multumesc acum e perfect si am pus si link2sd premium

Badicam64

multumesc mult...miai fost de mare folos....succes in continuare

Unknown

Salut. Eu nu sunt sigur daca aceasta metoda a mers la mine, pentru ca partitia ext2 nu apare adaugata la memoria interna a tabletei ori in alta parte in tableta. Cu mini tool imi zice ca din spatiul total alocat ei o parte este utilizat, si link2sd zice ca a transferat fisierele. Partitia este de 3 GB. Unde o gasesc in tableta?

Anonim

Partiția nou creata nu se adaugă fizic la memoria interna, ci pe ea se muta / instalează fișierele aplicațiilor. In acest mod extinzi memoria interna, care astfel ramane mai libera pentru a putea instala si alte aplicatii. Deci partita noua nu se alipește la memoria interna, deci nu o mareste fizic ca o singura partitie. Doar economisesti spatiul din memoria interna, că ăsta e și scopul final. Trebuie sa ai si root corect si complet, nu partial. La mine a mers din prima.

Aurel

Salut. Mă interesează dacă pot face asta și la o navigație auto cu Android 4.4.4. Ea zice că are 16 GB memorie și 1 GB ram. Dar nu pot instala mai mult de trei aplicații pe ea. După care, memorie plină. Cine mă poate ajuta? Mulțumesc

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile