marți, 29 aprilie 2014

Satelitul Thor 7 va oferi și capacități de transmisie date, pe lângă transmisiile digitale de televiziune

Telenor Satellite Broadcasting a anunțat că lansarea noului său satelit Thor 7 va fi însoțită de o schimbare în operațiunile companiei, mai precis de orientarea și către servicii de date pentru alte aplicații ( inclusiv maritime ).

Noua orientare pare să indice o abatere de la operatiunile dedicate preponderent transmisiilor de televiziune, pe care compania le-a dezvoltat cu succes in ultimii ani pentru Europa Centrala si de Est.

Satelitul Thor 7 va avea astfel doar 11 transpondere in banda Ku, dedicate transmisiilor tv pentru regiunile geografice amintite, dar și transpondere de backup pentru flota de sateliti Thor de la 1 grad Vest .

"Noul satelit Thor 7 va dezvolta capacitatea de transmisie pentru clienții noștri de lungă durată, din sectorul maritim sau din alte industrii, care în prezent utilizeaza transponderele noastre în bandă Ku. Aplicații suplimentare, inclusiv servicii terestre și SNG, vor fi operate astfel prin capacitatile transponderelor in banda Ka ale satelitului Thor 7. De asemenea, vom avea posibilitatea de a intra în sectoarele aeronautice și guvernamentale", au delarat reprezentantii Telenor.

În 2013, Telenor si-a asigurat o serie de noi contracte pentru serviciile sale dedicate zonei maritimă.

De asemenea, a pre-vândut o capacitate de transmisie către Norsk Romsenter. Contractul de închiriere este incheiat pe toată durata de viață a satelitului Thor 7 și va oferi stației de cercetare norvegiene Troll din Antarctica o capacitate crescută de transmisie a datelor, care sa fie redistribuite astfel către alte statii meteorologice din aria de acoperire a satelitului.

Satelitul Thor 7 este programat pentru lansare cu o racheta Ariane 5, de la Centrul Spațial din Guyana Franceză, în ultimul trimestru al anului 2014. Fabricantul satelitului este Space Systems/Loral.

Transponderle in banda Ku ( pentru televiziune ) vor avea acoperire pentru Europa Centrala si de Est, iar cele in banda Ka vor asigura semnal pentru Marea Nordului, Marea Roșie, regiunea baltică, Golful Persic și Marea Mediterană.

Capacități actuale de transmisie ale satelitilor de la pozitia 0,8 grade est sunt utilizate in prezent și de către DTH-urile românești Digi Tv si Focus Sat.

UPDATE 23 iulie 2014: Lansarea satelitului Thor 7 a fost amânată pentru anul 2015. Detalii AICI.

UPDATE 14 aprilie 2015: Lansarea satelitului Thor 7 a fost din nou amânată. Detalii găsiți AICI.

UPDATE 18 aprilie 2015: Noutăți despre satelitul Thor 7 găsiți AICI.

UPDATE 24 aprilie 2014: Lansarea satelitului Thor 7 a fost amânată a treia oară. Detalii găsiți AICI.

UPDATE 26 aprilie 2015: Lansarea satelitului Thor, de la ora 22:37 ( ora României  ). Detalii găsiti AICI.


UPDATE 8 mai 2015: Conform unui comunicat de presă de pe websiteul oficial Telenor,  Thor 7 a intrat dupa lansare in teste si va fi pregătit să ofere servicii DTH in 6 saptamani ( nr: de la lansare, in prima jumatate a lunii iunie 2015 ). Teste suplimentare vor fi efectuate pentru serviciile in banda Ka, cu servicii comerciale complete gata sa fie oferite din trimestrul 4 al anului 2015.

UPDATE 22 iunie 2015: Satelitul Thor 7 a fost lansat comercial. Detalii găsiți AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „Satelitul Thor 7 va oferi și capacități de transmisie date, pe lângă transmisiile digitale de televiziune”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile