miercuri, 9 aprilie 2014

Noi surse de conținut video 4K: Netflix și canalul tv interactiv MadScreenBox

Furnizorul de servicii de streaming a anunțat în decembrie 2013 planurile sale, dezvăluit că va oferi continut 4K in prima jumatate a anului 2014.

Netflix a confirmat că a început să ofere prin streaming 4K versiunile Ultra HD a nominalizatului său serial la premiile Emmy, mai exact seria originală House of Cards, precum și documentare despre natura.

Abonatii Netflix pot viziona streaming video 4K doar pe televizoare Ultra HD dotate cu un decodor încorporat H.265/HEVC. Daca sunt suficient de norocos să dețină un astfel de televizor, totusi s-ar putea să vadă efectele compresiei, din cauză că fluxurile video sunt compresate la doar aproximativ 15.6Mbps, ceea ce e putin pentru continut video 4K.

De asemenea, furnizorul de filme si programe de televiziune SPI International a lansat ceea ce se pretinde că este primul canal din lume cu jocuri live interactive in rezolutie 4K UltraHD.

Noul canal tv MAD SCREEN BOX permite copiilor să se joace impreună prin intermediul dispozitivelor, în timpul unei emisiuni animate în direct, canalul putând fii accesat pe plan internațional sau la nivel local.

Televiziunea va fi disponibilă atât in variante  pentru platformele Android și iOS, cât si pe DTH, tv prin protocol IP si Smart TV, gratie distributiei canalului tv în trei formate diferite: SD, HD si 4K/UltraHD.

În plus față de jocuri, utilizatorii vor avea de asemenea șansa de a se bucura de "15 secunde de faimă la televizor": avatarele jucatorilor de top vor fi afisate pe ecran și pot de asemenea lasa mesaje sau discuta prin chat în timp real.

Copiii pot vedea emisiunile animate care rulează pe televizor, în timp ce jocul poate fi afisat pe un al doilea ecran.

În timpul unui joc, la fiecare zece secunde, scorul jucătorului este raportat la serverul canalului, pentru a actualiza lista de top zece utilizatori, care este apoi afișat in direct pe ecran.

"MADSCREENBOX este un produs revoluționar, deoarece creează o punte tehnologică care conectează televizoare, calculatoare, dispozitive mobile și angajează milioane de oameni din intreaga lume, pentru a interacționa și se bucura de jocuri în format 4K, pe o platforma de divertisment la nivel mondial", a declarat Loni Farhi, presedinte al SPI International.


Niciun comentariu despre subiectul „Noi surse de conținut video 4K: Netflix și canalul tv interactiv MadScreenBox”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile