miercuri, 9 aprilie 2014

Digi Mobil RCS-RDS va extinde aria de acoperire cu ajutorul Vodafone, prin roaming național

Serviciul de telefonie Digi Mobil îsi va extinde aria de acoperire a semnalului, cu ajutorul companiei Vodafone, cu care RCS-RDS a ajuns la o intelegere, ce va fi valabila 2 ani, perioadă in care RCS-RDS isi va pune la punct rețeaua. In schimb, Vodafone va primi câteva beneficii din partea RCS-RDS ( de exemplu, probabil un interval de frecvențe, câstigat la licitatia ANCOM de către RCS-RDS si/sau acces la infrastructura de fibra a RCS-RDS).

Pe perioada acestei tranziții, așa-numitul roaming national va functiona, in perioada initiala, doar pentru apelurile de voce ( traficul de date nu va putea fi activat prin aceasta metodă decat din iulie 2014 ).

1. Pentru verificarea activarii serviciului, abonatii Digi Mobil pot ( nu este obligatoriu ) sa acceseze contul Digi Care RCS-RDS si vadă dacă apare serviciul de "roaming national", pe care il vor gasi in sectiunea Servicii, submeniul Administrare servicii, butonul "Adrese instalare servicii", alegand apoi adresa de instalare dorită.

2. In caz ca nu exista acoperire Digi Mobil, trecerea în reteaua Vodafone ( e posibil sa aiba altă denumire, de exemplu DigiMobilR) va fi automată.

3. Revenirea la reteaua de telefonie mobila RCS-RDS, in situatia in care exista acoperire Digi Mobil, se va face tot automat.

De exemplu, in Bucuresti se conecteaza la reteaua Vodafone 2G si 3G, iar numele retelei in roaming este DigiMobilR.

Optiunea este activa momentan doar celor care au abonament.

De luni a inceput si extinderea retelei in banda 900 MHz. Asadar, roamingul national va fi utilizat de DigiMobil pentru o perioada temporara de 2 ani, până se va acoperi teritoriul tarii în banda 900/2100 MHz.

RCS-RDS anuntase inca din ianuarie 2014 ca va extinde aria de acoperire a serviciilor de Digi Mobil, incepand cu 6 aprilie 2014, dar nu precizase metoda folosita temporar, aceea de roaming national in colaborare cu altă companie.

Update 11 aprilie 2014: Zvonul a fost confirmat. Detalii AICI.

"Un acord de roaming naţional încheiat de compania RCS&RDS le permite de astăzi clienţilor DigiMobil să utilizeze reţeaua Vodafone în zonele cu semnal mai slab. Înţelegerea a fost parafată pentru doi ani, pe baza prevederilor noilor licenţe de frecvenţe radioelectrice, a informat compania vineri, într-o conferinţă de presă.

Acordul de roaming naţional permite aşadar extinderea ariei de acoperire a semnalului serviciilor de telefonie mobilă DigiMobil ale RCS&RDS, clienţii având posibilitatea să treacă de pe o reţea pe alta fără să facă vreo modificare în setările terminalelor.

Ei pot folosi telefonul mobil pentru efectuarea şi primirea de apeluri pe teritoriul României, chiar dacă se află în afara ariei de acoperire a reţelei la care sunt abonaţi.

Deocamdată serviciul este activ doar pentru apelurile de voce, urmând să se extindă şi la traficul de date din luna iulie. În prezent, reţeaua 3G DigiMobil acoperă 21 de localităţi din România.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii a fost informată asupra acestui acord.

„DigiMobil va fi astfel printre cele mai accesibile servicii. Sperăm că toţi abonaţii noştri se vor bucura de aceste noi facilităţi”, a spus Valentin Popovici, director de dezvoltare RCS&RDS, în cadrul unei conferinţe de presă. „Vrem să ne diferenţiem de ceilalţi operatori din România, oferind servicii accesibil şi rapid clienţilor noştri”, adaugă oficialul companiei."


42 de comentarii despre subiectul „Digi Mobil RCS-RDS va extinde aria de acoperire cu ajutorul Vodafone, prin roaming național”:
costy79ro

Si inca un amanunt , in roming poti folosi simul DigiMobil si intr.un telefon care stie doar 2G.

costy79ro

Posibil sa mai dureze pana vor veni cu un comunicat oficial, aseara am sunat la call center si am expus problema romingului national cu operatorul Vodafone si nu aveau informatii despre asa ceva. Am precizat ca deja este functionabil si nu au crezut, asa ca pana la un comunicat oficial mai avem de asteptat.

Anonim

Tare asta Costy. Am crezut ca e o gluma. Dar daca tu confirmi, inseamna ca zvonurile sunt adevarate. MS !!

Anonim

O fi in toata tara? Ar merita, ca eu unde stau n-am semnal Digi Mobil, dar am semnal maxim vodafone. In asa conditii poat imi iua abonament la Digi Mobil.

geo

Roaming national ? N-am mai auzit de asa ceva. Oare sunt taxe suplimentare fata de reteaua normala RCS, pe care sa le plateasca abonatul, daca foloseste reteaua Vodafone ?

Anonim

Este foarte adevarat am 2 contracte digi optim si cand nu am acoperire digi intra in roaming national este acoperire mai peste tot bravo rcs-rds

Anonim

Eu detin 3 abonamente Digi Optim,in Digi Care nu mi s-a activat optiunea de roaming national,dar am testat pe toate cele 3 aparate,din care unul este un ZTE oferit gratuit de catre Rcs si pe absolut toate s-a activat(manual)Vodafone Ro(DigiMobilR).Am efectuat si primit apeluri.Datele mobile nu sunt activate in aceasta situatie.Locatie,Bucuresti.

Anonim

pacat de date

Anonim

In sfarsit un pas pentru roaming intre operatorii din Romania. Din pacate procedura e cam complicata si mai ales trebuiesc facute anumite chestii manuale asa ca daca esti pe undeva in miscare si ai pierdut semnalul RCS-RDS si nu stii nu mai poti fi contactat ca telefonul nu se conecteaza automat la reteaua Vodafone in caz ca e disponibila.

Totusi sunt curios ce zice consiliul concurentei daca e in regula ce se intampla legat de colaborarea cam stransa intre operatori. Mie mi se pare ca Vodafone isi taie craca de sub picioare. Cu alte cuvinte un abonat RCS-RDS va avea semnal atat unde are RCS-RDS semnal cat si unde are Vodafone semnal in timp ce un abonat Vodafone are semnal doar unde are Vodafone semnal. Cu alte cuvinte chestia nu e reciproca. Eu nu cred ca, conducerea centrala stie ce face Vodafone Romania. Mi se pare o chestie incredibila ca Vodafone Romania pune umarul la ridicarea unui concurent care nu avea puterea financiara sa acopere Romania cu semnal ca Vodafone ori Orange. RCS-RDS a castigat frecvente dar nu are bani sa investeasca in echipamente si da spectrul castigat lui Vodafone care baga bani in extinderea retelei lui RCS-RDS de fapt. Si daca nu ma insel daca un spectru de frecvente ori frecvente castigate nu sunt folosite intr-un termen dat atunci ANCOM-ul anuleaza acea atribuire si poate deschide iar licitatie. Vodafone pierde masiv. RCS-RDS nu castigau clienti noi pentru ca nu au acoperire. Acum Vodafone ce face? Ii face acoperire cu semnal concurentului si-i si extinde reteaua pe banii lui. Sigur conducerea Vodafone ori e incompetenta cras ori ceva e necurat.

Alexyss

Eu folosesc Digi mobil strict pentru traficul de date, pentru voce folosesc cosmote, uneori este cel mai bine sa ai un smartphone dual sim!

Anonim

Comfirmat azi mam trezit si cu un ochi am vazut semnalul cu full si am zis au inebunit astia DE la rcs-rds dar ca sa stiti pe roming nu ai date decat voce asa ca astept sasi faca propria lor retea.

costy79ro

In 2-3 ani de zile daca au putere financiara acopera % la % toata tara, dar totusi este bine ca functioneaza si acest roming national.

Anonim

Nu exista in contul digicare Roaming National.....

Anonim

Ba exista, chiar acolo unde scrie in articol. Am activat eu. Sigur ai abonament la Digi Mobil ? Poate de aia nu iti apare.

Anonim

Serviciul DIGI.Mobil Share conţine următoarele componente:

DigiNet Mobil 4 Asociat
ROAMING INTL.
ROAMING DATE
Digi.Mobil Oriunde
Nu e roamnig national

Anonim

Serviciul Digi Mobil Optim 3 conţine următoarele componente:
DigiNet Mobil Asociat 3G
ROAMING NAT.
Digi.Mobil Oriunde

Roaming-ul national este "default",eu nu a trebuit sa activez absolut nimic in Digicare.

Anonim

Mie asa imi scrie in contul Digicare: "Roaming National". Unde dai pe adresa ta de instalare a serviciului. Poate nu s-a activat inca la toti.

Anonim

Nu va mai luati dupa ce scrie aici. El a scris aici fara sa testeze. Roamingul national nu se face din digicare, acolo doar vezi daca ai sau nu

Anonim

Pai si tu ai inteles altfel ? Verificat de mine si asa e.

Anonim

merge si la radauti suceava

Anonim

Nu trebuie sa face-ti nimic, e activ la toata lumea, trecerea se face automat cand nu e semnal Digi.Cititi comunicat ANCOM:"In urma licitatiei organizate in anul 2012 de ANCOM, operatorii Cosmote, Orange, RCS&RDS, Vodafone si 2K Telecom au obtinut resurse de spectru in benzile de 800 MHz, 900 MHz, 1800 MHz si 2600 MHz destinate comunicatiilor mobile de voce si date de banda larga, pentru perioada 6 aprilie 2014 - 5 aprilie 2029. Conform obligatiilor asumate, titularii licentelor trebuie sa incheie acorduri de roaming national pentru perioade de pana la trei ani cu ceilalti titulari ai licentelor de utilizare a frecventelor radio acordate in benzile de 800 MHz, 900 MHz, 1800 MHz si 2600 MHz care solicita incheierea unui acord de roaming si a caror acoperire cu propria retea de acces radio atinge cel putin 30% din populatie, facand astfel posibila, temporar, furnizarea de servicii de comunicatii electronice in ariile geografice neacoperite de reteaua de acces radio a solicitantului serviciului de roaming national."

Anonim

confirmat

Anonim

Date mobile in roaming national incepand cu luna iunie sau iulie,conform celor spuse in conferinta de astazi.

Goos

Acum, ca au acoperire nationala, oferta Digi Mobil Optim e fara concurenta. Eu am renuntat la abonamentul Orange la care nu beneficiam practic de nimic si am trecut la Digi Optim 3, la care cu 3 euro pe luna am nelimitat in retea, 300 minute nationale si internationale (inclusiv SUA si Canada), care ma interesau, 1 cent pe minut ce depasesc aceste minute si 1 GB trafic de internet (daca depasesc se reduce viteza la 12 KB, nu taxeaza cu 0,5 euro/MB ca la Orange).
Am constatat de vineri ca am acoperire si pe coclauri si imi aparea Digi Mobil Roaming, apoi am aflat de ce aparea asa. Acum sunt mancati cei de la Orange, Vodafone si Cosmote, Digi are si acoperire pe langa tarifele incerdibil de mici.

Anonim

Salut acoperirea acum la DIgi cum este de ex la Sovata este semnal mai demult nu era si merita sa trec la digi semnalul este bun ?

Anonim

Pai acum Digi Mobil are aceeasi acoperire ca Vodafone, in toata țara. Daca ai semnal bun pe Vodafone, ai si pe Digi Mobil.

Anonim

Bravo DIGI. pana isi face reteaua pe 900 e mortal si asa ca mege mai peste tot.sa traga preturile in jos asta conteaza. I-au rupt pe restu cu abonamentee lor care pana acum mergeau doar prin locuri importante, acum merge pe unde merge si Vodafone.muhahha. si ce e simai tare 2-3 euro cu 200 min 300 min nationale pe orice coclauri ..bravo erdeeeshhh. ;))

Anonim

2-3 euro cu 200-300 minute nationale si mai au si 3-5 giga la net, in momentul in care restu ofera 100-200mb la abonamente de min 7 euro , tare de tot DIGI.

Unknown

Acum cred ca au cea mai buna oferta, 'Digi optim nelimitat' :5 giga de net , convorbiri nelimitate in orce retea ,la 5 euro

Anonim

nu inteleg eu bine sau este roming national doar pentru abonatii rds?

Anonim

Da, este roaming national GRATUIT si este DOAR pentru abonatii Digi Mobil RCS-RDS ( RCS-RDS a incheiat un parteneriat cu Vodafone Romania pentru aceasta ). Abonatii RCS-RDS se folosesc de semnalul de alta retea de telefonie mobila nationala ( in acest caz Vodafone ), de aici si denumirea de roaming national. Cand e roaming international, abonatii se folossc de semnalul de la o alta / alte retea /retele de telefonie mobila din alte țări decat Romania. Aici ( reteaua Vodafone fiind din Romania) se folosesc de o retea dedicata nației noastra, adica Vodafone Romania, deci roaming național.

Anonim

Am inteles eu gresit sau in Bucuresti intra automat pe Vodafone? Daca e asa, inseamna ca abonatii Digi nu pot utiliza datele mobile in Bucuresti. Sau nu e asa?

Anonim

cand in iulie intra pt traficul de date?

Anonim

Pe 31 iulie :)

Anonim

Anul 2050? Atunci se va bloca haznaua de tot. Ihahaha...

danuta

Ce comentariu inteligent...

Anonim

1 iulie: nu funcționează roaming-ul de date

cris

Din iulie 2014 nu inseamna neaparat 1 iulie 2014. Poate insemna si 31 iulie 2014. Asa că sa asteptam pana la sfarsitul lunii si apoi putem spune a RCS nu s-a tinut de promisiune.

Anonim

La voi functioneaza roamingul national de date de la Rds? Eu nu am reusit/ nu merge.

Anonim

E, ce va grabiti asa? Pana vi se va termina contractul mai este timp. Puteti sa va amagiti in continuare, dar si cand ii va drumul se va bloca oricum. Aveti atat de mult net incat ca va ramane neconsumat. E cea mai tare retea la net mobil de pe glob. In Papagalistan asa este.

Anonim

Cand o sa avem si noi cei cu cartele prepay roming national?

Anonim

Si daca se defecteaza celula, din zona in care locuiti, puteti sa faceti cate sesizari doriti se vor inregistra si ve-ti astepta in zadar sa aveti din nou semnal si sa puteti folosi tel. mobil.In zona acoperita de RDS nu mai ai posibilitate sa te conectezi in roming .In zona GOIESTI - DOLJ este defecta celula de cel putin zece zile si cu toate ca sa facut sesizare nu sa remdiat defectul.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile