miercuri, 19 februarie 2014

Satelitul Eutelsat 3B va înlocui Eutelsat 3D, la 3 grade Est

Satelitul Eutelsat 3B a fost transportat din Toulouse (Franța) în Long Beach (California), de unde va ajunge la Sea Launch Home Port, unde urmează să fie pregatit pentru lansarea din 26 mai 2014. Racheta Zenit-3SL va lansa satelitul direct de pe o platformă de lansare aflata pe ocean, exact la Ecuator.

Construit pentru Eutelsat de către Airbus Defence and Space, Eutelsat 3B este proiectat pe baza unei platforme Eurostar 3000, pentru a crește și diversifica resursele Eutelsat și suprafața de acoperire cu semnal de la pozitia orbitala 3 grade Est. Satelitul va asigura semnal pentru Europa , Africa, Orientul Mijlociu , Asia Centrală și America de Sud.


Este primul satelit Eutelsat care are transpondere Ku, C și Ka, incorporate într-o singură platformă. Satelitul va oferi un maxim de 51 de transpondere.

Configurația sa tri-band va permite clienților să selecteze din trei benzi de frecvență, optimizate pentru tranfer de date, telecomunicații, internet și servicii video profesionale.

Eutelsat 3B va înlocui satelitul EUTELSAT 3D, care va fi mutat la o altă locație orbitală, pentru a-si continua serviciul comercial.


2 comentarii despre subiectul „Satelitul Eutelsat 3B va înlocui Eutelsat 3D, la 3 grade Est”:
Anonim

Mamaaa ce spot de neam prost pe Europa :-)
semnat
Nicu Anonimu

Anonim

Pai de ce e de "neam prost"? :) E de neam bun, cam asa ar trebuie sa aiba toti satelitii europeni.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile