joi, 20 februarie 2014

Facebook cumpără WhatsApp

Facebook va achizitiona WhatsApp, compania de mesagerie mobilă care a înregistrat in ultimii ani o creștere rapidă si a cărei aplicatie este prezentă pe un numar imens de dispozitive mobile.

Achizitia se va încheia pentru aproximativ 16 miliarde de dolari, dintre care 4 miliarde dolari în numerar și aproximativ 12 miliarde dolari în acțiuni la Facebook. La aceste sume se vor adauga 3 milioane de dolari in actiuni pentru fondatorii si angajatii WhatApp, care vor fi oferite ulterior.

Peste 450 de milioane de utilizatori folosesc serviciul WhatsApp în fiecare lună, dintre care 70% in fiecare zi. Numarul de mesaje trimise se apropie de volumul de SMS-uri transmise la nivel global. Peste 1 milion de noi utilizatori sunt înregistrați in fiecare zi.

WhatsApp Messenger este o aplicație de mesagerie multi-platformă pentru telefoane, mobile ce vă permite să trimiteți mesaje, pentru a nu mai plăti SMS-urile. WhatsApp Messenger este disponibil pentru iPhone, BlackBerry, Android, Windows Phone și Nokia, iar toate aceste telefoane pot face schimb de mesaje. WhatsApp Messenger face uz de conexiunea dvs. de date, pe care o folositi si pentru email și navigarea web, deci nu există cost suplimentar pentru mesaje, decât acela al traficului de date consumat.

În comparație cu programele obsinuite de mesagerie, utilizatorii WhatsApp au posibilitatea de a crea grupuri și de a trimite mesaje nelimitate cu imagini, videoclipuri, precum și note audio.

Facebook a anuntat ca achizitia WhatsApp va ajuta în misiunea sa de a oferi conectivitate întregii planete, prin furnizarea de servicii de comunicare prin internet, la prețuri accesibile, accelerând dezvoltarea economică și implicarea utilizatorilor în serviciile ambelor companii.

"WhatsApp va conecta în curând 1 miliard de oameni, deci serviciile sale sunt incredibil de valoroase", a declarat Mark Zuckerberg, fondator si CEO al Facebook. "Îl cunosc pe Jam Koum (nr: cofondatorul si CEO WhatsApp ) de mult timp și eu sunt încântat să colaborez cu el și echipa sa, pentru a traforma planeta într-una si mai conectată".

"Suntem încântați și onorați să fim parteneri cu Mark și cu Facebook si vom continua să oferim produsele noastre pentru și mai multi utilizatori din întreaga lume", a declarat Jam Koum.

Brandul WhatsApp va fi menținut, iar sediul va rămâne în continuare în Mountain View, California. Koum se va alatura Consiliului de Administratie al Facebook, iar produsele de mesagerie WhatsApp și cele ale Facebook vor continua să funcționeze ca aplicații de sine stătătoare.


Niciun comentariu despre subiectul „Facebook cumpără WhatsApp”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile