luni, 10 februarie 2014

Cenzura internetului în Turcia a cauzat manifestații de stradă

Parlamentul turc a adoptat acum cateva zile proiectul unei legi controversate ce consolidează controlul exercitat de autorităţi asupra internetului. Guvernul şi alte instituţii vor putea avea acces la diverse informaţii şi vor putea bloca diferite site-uri şi bloguri. Internetul devine unul în care fiecare mişcare este supravegheată. Mai grav, turcii sunt amendaţi şi trimişi la închisoare pentru comentarii postate pe reţele de socializare.

Noua lege permite autorității guvernamentale de telecomunicații ( TIB ) din Turcia să blocheze fără decizia justiției site-uri ce aduc atingere "vieții private" sau care difuzează un conținut considerat "discriminatoriu sau ofensator". Aceeaşi lege permite autorităţii citate să ceară furnizorilor de internet să păstreze timp de doi ani informații despre site-urile vizitate de fiecare utilizator. Nu este nevoie de o decizie judecătorească sau de justificare.

Ca urmare a acestor decizii legislative de cenzură virtuală, au avut loc în Turcia manifestatii care au degenerat in violență, dispersate de Poliție.


Un comentariu despre subiectul „Cenzura internetului în Turcia a cauzat manifestații de stradă”:
Anonim

BRAVO LOR.La noi daca va fi cenzurat nu se va intimpla nimik.In momentul de fata o ducem foarte greu cu mincarea si nu iesim in strada ,daramite!!!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile