miercuri, 22 ianuarie 2014

Transfer de date la 1433 Gb pe secundă

O nouă infrastructură de "rețea flexibilă", care permite gruparea mai eficientă de canale ( creștere de 42,5 % în eficiență spectrală ) și viteze de date de până la 1,4 terabiți pe secundă ( peste 1433 Gb/s ) a fost realizată fără utilizarea de mai multe fibre.

Alcatel - Lucent și British Telecom T au anuntat astazi viteze de test de până la 1.4Tb / s, cu o eficiență spectrală record de 5,7 biți pe secundă pe Hertz (b/s/Hz) pe o conexiune existentă fibră.

Acestea performanță este considerată a fi cea mai mare viteză atinsă vreodată folosind o rețea comercială, într-un mediu real. Este echivalentă cu transmiterea de 44 de filme HD necomprimate într-o singură secundă.

Testul a fost efectuat printr-o o conexiune de fibră existentă între Turnul British Telecom de la Londra și campusul său de cercetare Adastral Park din Suffolk, folosit o infrastructură denumită FlexGrid, pentru a varia decalajele dintre canalele de transmisie, de obicei fixate la 50 Gigahertz ( GHz ). Prin creșterea densității canalelor de pe fibre, această abordare a realizat o eficiență de trasmitere a datelor cu până la 42,5% mai mare față de metodele standard folosite astăzi în rețele.

Noua metodă va permite cresterea capacitatii de rețea, pentru a satisface cerințele consumatorilor pentru mai multe servicii mari consumatoare de lățime de bandă ( de exemplu video streaming si download prin internet ), utilizand mai eficient infrastructura de fibră deja existentă.

Astfel, sistemul FlexGrid devine cheia pentru obtinerea de mare capacități de transport si de canale super-eficiente spectral.

Date tehnice ale dispozitivelor folosite: Testul a fost realizat prin suprapunerea unui "Alien Super Channel" format din șapte canale grupate împreună de câte 200 gigabiti pe secunda ( Gb/s ) fiecare, pentru a oferi o capacitate combinată de 1.4Tb /secundă. Prin reducerea distanței spectrale dintre canale, de la 50GHz la 35GHz, folosind tehnologia Photonic Services Engine (PSE) de 400GB/s, pe un 1830 Photonic Service Switch (PSS), eficiență spectrală a fost îmbunătățită cu aproape 43%. 1830 PSS poate fi folosit ca o extensie optică a 7750 Service Router (SR) și 7950 Extensible Routing System (XRS).


Niciun comentariu despre subiectul „Transfer de date la 1433 Gb pe secundă”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile