luni, 11 noiembrie 2013

Undă verde pentru satelitul AMOS-6 de la 4 grade Vest

Spacecom a anunțat planurile sale privind realizarea satelitului AMOS-6 și plasarea acestuia pe orbită la 4 grade Vest. Compania a semnat deja acorduri cu instituții financiare, precum și cu fabricantul satelitului.

AMOS-6 va avea capacități de retransmisie mai mari și mai puternice decât au AMOS-2 și AMOS-3 cumulat. Noul satelit va oferi 39 de transpondere în banda Ku, 24 în banda Ka și două în banda S ( pentru a asigura o gamă mai largă de servicii).

Amos-6 va înlocui Amos-2 de la 4 grade Vest ( poziție de unde a emis si DTH-ul românesc Boom Tv). Acoperirea va fi bună in România pentru 2 din cele 3 fascicule in banda Ku.

Tinând cont și de aria de acoperire, care va include cu semnal puternic și România, satelitul va transforma pozitia orbitală de la 4 grade Vest într-una mult mai importantă pentru țara noastră.

De asemenea, acoperirea actuală cu semnal de la 4 grade Vest se va extinde, folosind tehnologia multi-fascicul, de la Europa Centrală si de Est sau Orientul Mijlociu, către părțile vestice ale Europei Occidentale si zone din Africa.


Satelitul va avea la lansare o masă de 5500 kilograme și va utiliza 9 KW, pentru că va fi echipat cu numeroase tehnologii moderne, inclusiv capabilități de propulsie electrică care vor reduce din greutate, costuri și consum. Durata prognozată de utilizare a satelitului va fi de 16 ani.

Împrumuturile în valoare de 293 milioane dolari vor acoperi cheltuielile pentru construcția și lansarea satelitului Amos 6, precum și pe cele de asigurare.

Spacom va primi 140 milioane dolari SUA de la Export Development Canada (EDC), 106 milioane dolari SUA de la Export-Import Bank din Statele Unite (Ex-Im) și 47 milioane dolari SUA de la Israel Aerospace Industries (IAI), ultima dintre aceste companii fiind responsabilă de producerea și pregătirea pentru lansarea din anul 2015 a lui AMOS-6, care va fi poziționat la 4 grade vest, unde se află în prezent sateliții AMOS-2 și AMOS-3.


Niciun comentariu despre subiectul „Undă verde pentru satelitul AMOS-6 de la 4 grade Vest”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile