sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Primul bancomat BITCOIN din lume

Primul bancomat din lume (ATM) Bitcoin a fost amplasat in Vancouver, Canada. ATM-ul permite utilizatorilor să facă schimb de credite Bitcoin ( monedă digitală ) în numerar și invers.

Bitcoin este o monedă digitală creată în 2009 de Satoshi Nakamoto. Numele Bitcoin se referă de asemenea și la programul cu sursa deschisă pentru folosirea acestor monede, cât și la rețeaua peer-to-peer pe care acesta o formează.

În luna martie a anului 2013 existau peste 10,8 milioane Bitcoini. La prețurile curente, valoarea economiei Bitcoin este de peste 370 milioane dolari SUA.

Bitcoin se bazează pe transferul de sume între conturile publice folosind chei criptografice care sunt folosite pentru a confirma tranzacțiile și a preveni dubla-cheltuire.

De Bitcoins poți face rost de exemplu dacă vinzi ceva contra plată în bitcoins sau dacă îi cumperi cu dolari si euro.

Este de notorietate printre cunoscători exemplul unui norvegian care a cumpărat cu 30 de dolari reali monedele virtuale Bitcoin, iar după un timp a descoperit că deţine o adevărată avere, valoarea valutei digitale cumpărate de norvegian ridicându-se la peste 0,8 milioane de dolari. O cincime a schimbat-o în bani reali și și-a cumpărat un apartament.

De asemenea, poți munci pentru bitcoins sau pune computerul personal să muncească pentru a obține bitcoins. Cei care sunt agrenați in activitățile legate de această monedă, trebuie sa descarce clientul de pe bitcoin.org ( prin care pot trimite si primi bitcoini), să facă "backup" periodic și să se "înscrie" pe un pool, de unde descarcă un soft și înceap să facă bani virtuali.

Sistemul este privit de unii ca nesigur. Alții privesc moneda Bitcoin ca fiind cea mai sigură din lume, protejată controlat de inflație, chiar dacă nu are un garant fizic. Nu cunoaștem în detaliu procedurile de utilizare și obținere Bitcoins, fiindcă nu am fost preocupați de acest subiect, dar cu siguranță cei care sunt familiarizați pot să prezinte detalii la comentarii.

Importantă este însă premiera mondială a lansării primului bancomat din lume BITCOIN, care poate transforma aceasta monedă virtuală direct în numerar ( în bancnotă fizică reala ), oferind probabil o mai mare credibilitate sistemului, prin latura direct tangibilă a tranzacțiilor.


Niciun comentariu despre subiectul „Primul bancomat BITCOIN din lume”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile