miercuri, 6 noiembrie 2013

Noi informații despre specificațiile CAM CI+ 1.4

Lansarea comercială a CI+ 1.4, noua generație de Common Interface CI+, va avea loc în a doua jumătate a anului 2015.

În septembrie 2013, DVB a publicat specificațiile tehnice, iar acum drumul este deschis pentru dezvoltarea CI+ 1.4, unii producători lansând prototipuri.

"Evoluția CAM-urilor a apărut ca un răspuns la noile necesități de criptare tv prin protocol IPV", a precizat Erik Gazzoni de la SmarDTV.

"CI+ 1.3 se adresa transmisiilor tv, astfel încât nu se putea utiliza la tv prin protocol IP sau la continut Over The Top. CI+ 1.4 va răspunde la toate aceste noi nevoi din industria de telecomunicații. Un CAM CI+ 1.4 va oferi acces securizat la servicii tv prin protocol IP și OTT".

CI + 1.4 va permite vizionarea și înregistrarea mai multor streamuri și include un modul de control împotriva fraudării sistemului de criptare, precum control selectabil al streamului de ieșire. CAM-ul CI+ 1.4 va fi de fapt agentul DRM pentru tv prin protocol IP și OTT.

CAM-ul CI+ 1.4 va putea asigura accesul securizat la conținut prin browser, prin DVB-MHP și prin aplicații HbbTV. De asemenea, conținutul cu watermark va putea fi identificat si blocat la copiere.

"Așadar, avantajele de securitate sunt evidente. În plus nu mai este necesar un receptor standalone tv prin protocol IP și nici cabluri, se va folosi o singură telecomandă și se va reduce consumul de energie. Nu este exclus ca specificațiile viitoare ale CAM CI+ 1.4 să includă direct placă de rețea pentru conexiune Wifi în direct în CAM sau controlarea CAM-ului cu ajutorul un dispozitiv secundar, de exemplu cu un telefon Android", a concluzionat Erik Gazzoni de la SmarDTV.


Niciun comentariu despre subiectul „Noi informații despre specificațiile CAM CI+ 1.4”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile