sâmbătă, 9 noiembrie 2013

Disney a avut un profit net de 1,39 miliarde de dolari în trimestrul al treilea din 2013

Se pare că Disney va încheia anul 2013 cu venituri uriașe, anunțând o creștere solidă a profitului, care a urcat 35 % în ultimele 12 luni.

Pentru trimestrul încheiat în septembrie, Walt Disney Company a raportat un profit de 1,39 miliarde de dolari, cu 12% crestere față de cele "doar" 1,24 miliarde dolari cu un an mai devreme. Veniturile totale au crescut cu 7%, la 11.57 miliarde dolari.

Parcurile tematice Disney au oferit cel mai mare impuls pentru profituri, deși unul dintre acestea, mai exact Disneyland Paris, a continuat să aibă venituri in scădere.

Profitul operational pentru divizia de parcuri a companiei, care include și Disney Cruise Line, a crescut cu 15%, ajungând la 571 milioane dolari. La divizia Disney pentru produse de larg consum, veniturile din exploatare au crescut cu 30%, ajungând la 347 de milioane de dolari.

Filmele de animație s-au vândut cel mai bine. În ciuda pierderilor cu producția Lone Ranger, Disney Studios a reușit un salt pozitiv de 35% a veniturilor operaționale, ajungând la 108 milioane dolari, o creștere specială având și veniturile din abonamentele la serviciile VoD ( video la cerere ).

Veniturile ar fi fost si mai mari, dacă în trimestrul trecut televiziunea nu ar fi fost verigă mai slabă a companiei Disney.

ESPN și Disney Channel, care de obicei aducea companiei Disney cea mai mare parte a profitului ( de exemplu aproximativ 1,44 miliarde de dolari in primul trimestru ) au inregistrat o scădere cu 8% față de aceeasi perioada a anului trecut, din cauza celor 172 milioane dolari reprezentând plăți amânate la serviciile ESPN. ABC și alte televiziuni conexe au continuat să lupte din cauza timpului tot mai scurt de la lansarea în cinematografe a producțiilor de succes până la momentul difuzarii la tv, precum și din cauza creșterii cheltuielilor de producție a diverselor programe. Venitul operațional al acestora a scăzut cu 18%, la 158 milioane de dolari.


Niciun comentariu despre subiectul „Disney a avut un profit net de 1,39 miliarde de dolari în trimestrul al treilea din 2013”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile