vineri, 18 octombrie 2013

Windows 8.1 a fost lansat

Microsoft a lansat actualizarea 8.1 pentru cel mai nou sistem de operare Windows.

Update-ul abordează unele dintre criticile formulate asupra primei versiuni de Windows 8 .

În pricipal, actualizarea restabilește butonul de pornire și permite unui computer să pornească cu o interfața desktop tradițională.

Lansarea vine intr-un moment critic pentru Microsoft, compania căutând un nou director executiv, în timp ce PC-urile se confruntă cu un declin a vânzărilor, de o lungă perioadă de timp.

Vânzările globale de PC-uri au atins la începutul lunii octombrie cel mai scazut nivel din ultimii 5 ani , potrivit datelor furnizate de compania de cercetare si statistici Gartner. De fapt, vânzările de PC-uri au avut scaderi ale volumului de vânzari de șase trimestre consecutive, iar aceasta tendința de scădere a vânzărilor fost confirmate si de către IDC, care a adăugat că declinul va continua probabil și în anul 2014.

Vânzările în scădere sunt importante pentru Microsoft, deoarece in mod traditional cea mai mare parte a veniturilor sale provin de la persoane și companii care cumpără laptop-uri și desktop-uri, precum și software-ul Office pentru a-l rula pe acesta.

În același timp, Microsoft a avut parte de o reorganizare majoră și a cumpărat producătorul de telefoane Nokia. Compania lansează de asemenea o noua versiune a consolei sale de jocuri Xbox și a început căutarea unui nou director executiv.

Actualizarea Windows 8.1 este deja este activa pe serverele Microsoft. Actualizarea este gratuită pentru cei care rulează deja Windows 8. Tarife se vor aplica doar pentru utilizatorii care fac upgrade de la Windows 7 la Windows 8.1, fiindca se considera schimbare de sistem de operare si achizionarea altuia nou.

Actualizarea 8.1 a fost realizată la peste un an de la lansarea Windows 8 .

Windows 8 încercase să elimine decalajul dintre dispozitivele touchscreen ( cum ar fi tabletele și smartphone-urile ) si computerele tradiționale ( desktop și laptop ). Astfel, la Windows 8 s-a dorit să existe o interfață care ar putea fi exploatată pe ecrane touchscreen, de exemplu pentru a deschide aplicații.

Cu toate acestea, mulți utilizatori au catalogat noua interfață ca una incomodă pentru calculatoarele clasice.

Schimbările Windows 8.1 includ:

- butonul de pornire - apasand o dată pe această apare interfața gen touchscreen, iar la o apăsare lungă deschide optiunile sistemului, un fel de meniu de start clasic
- modul desktop - permite utilizatorilor sa evite complet interfața tile ( cu "dale", gen touchscreen )
- scurtături pentru tastatură - elimină necesitatea de a comuta între diferitele tipuri de tastatură, atunci când tastați cifre și litere
- control prin gesturi - unele aplicatii pot fi acum utilizate prin gesturi, folosind camera web, fără a atinge ecranul
- redimensionarea tile-urilor - blocurile de pe interfata touchscreen pot avea acum una dintre cele patru dimensiuni
- navigarea pe web - Windows 8 poate afișa pagini web de o parte si de alta ( side by side )
- o serie de alte modificări sunt incluse de asemenea în actualizarea 8.1: de exemplu suport mai bun pentru multi-tasking aplicatii și îmbunătățiri pentru consola de jocuri Microsoft Xbox.


Niciun comentariu despre subiectul „Windows 8.1 a fost lansat”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile