marți, 15 octombrie 2013

Ungaria lansează televiziune hibridă HbbTV prin emisie digitală terestră

Vecinii noștri din Ungaria au trecut la un nou nivel de evoluție a televiziunii digitale terestre.
Compania natională Antenna Hungária a anunțat că va lansa astăzi, pentru o perioadă de șase luni, transmisii test HbbTV prin rețeaua sa DVB-T ( cea de televiziune digitală terestră ).

Cunoscută sub numele de MinDig TV Plus, rețeaua va include in testele HbbTV noi streamuri live, cum ar fi MTVA sau Fix TV, împreună cu canale radio elvețiene.

Emisia HbbTV va oferi de asemenea un EPG foarte detaliat, știri, informații meteo și camere web live, iar conținutul va fi accesibil printr-un simplu buton de pe telecomandă.

Antenna Hungária va avea pe Sofia Digital din Finlanda ca partener principal pentru transmia test, aceasta fiind furnizorul sistemului HbbTV 1.1.  Parteneri vor fi si MTVA, Fix TV, Swiss Radio și PORT Data.

Compania se așteaptă ca un număr tot mai mare de producatori de receivere să producă receptoare sau televizoare smart compatibile cu tehnologia HbbTV.

Hybrid Broadcast Broadband TV ( HbbTV sau televiziunea hibridă ) este atât un standard care permite receptia atât a televiziunii digitale "clasice", cât și a televiziunii transmise prin tehnologii de streaming, precum și utilizarea de aplicații interactive, telespectatorul folosind la domiciliu o singura interfață ( un singur receiver sau un singur smart tv etc) pentru toate aceste beneficii. Produsele si serviciile ce folosesc standardul HbbTV pot funcționa pe diferite tehnologii de transmisie, cum ar fi cele prin satelit, cablu sau rețele digitale terestre.

Serviciile livrate prin HbbTV pot include teletext îmbunătățit, video la cerere, EPG, publicitate interactivă, voturi direct de pe telecomandă pentru emisiuni, jocuri, rețele sociale, precum și alte aplicații multimedia.


Niciun comentariu despre subiectul „Ungaria lansează televiziune hibridă HbbTV prin emisie digitală terestră”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile