vineri, 20 septembrie 2013

Noile caracteristici ale iOS 7

În articolul anterior am purtat o discutie cu reprezentantii Apple despre principala noutate a sisttemul iOS7: designul. Articolul poate fi citit aici. Continuăm interviul nostru imaginar, de data aceasta despre noile caracteristici ale iOS 7. Răspunsurile Apple sunt oficiale.

Centru de control, AirDrop pentru iOS și multitasking mai inteligent sunt doar câteva dintre noile caracteristici ale lui iOS 7. Aplicațiile au fost îmbunătățite pentru a face ca totul să fie și mai ușor de accesat și utilizat. Deși multe dintre aplicații arată diferit, modul prin care lucrezi cu ele rămâne familiar.

Ce noutăți aduce centrul de control al iOS7 ?


"Centrul de control îți oferă acces rapid la comenzile și aplicațiile de care ai nevoie imediat. Cu o simplă alunecare în sus din orice ecran — inclusiv ecranul blocat — poți să faci o mulțime de lucruri cum ar fi să treci pe Mod Avion, să activezi sau să dezactivezi conexiunea la Wi-Fi sau să reglezi luminozitatea ecranului tău.

Poți chiar să accesezi o nouă lanternă. Centrul de control activează sau dezactivează Modul Avion, Wi-Fi, Bluetooth și Nu deranjați, blochează orientarea ecranului tău sau reglează luminozitatea. Poți reda, pune pe pauză sau să treci peste o melodie, dar te poti și conecta la difuzoare compatibile cu AirPlay sau accesa rapid lanterna, cronometrul, calculatorul și camera", explica Apple.


Centrul de notificări prezintă imbunătățiri ?

"Centrul de notificări te anunță când primești e-mailuri noi, pierzi apeluri, ai lucruri de făcut și multe altele. Iar o caracteristică nouă care se numește Astăzi, îți oferă un rezumat convenabil al zilei. Aruncă o privire pe iPhone-ul tău și vei ști sigur dacă e ziua cuiva sau dacă vei avea nevoie de umbrelă. Există chiar și o previzualizare a ceea ce te așteaptă a doua zi. Poți să accesezi Centrul de notificări din orice ecran, inclusiv din ecranul blocat. Tot ce trebuie să faci e să glisezi în jos. Și să te pui la curent.

Multitasking-ul a fost întotdeauna o modalitate inteligentă de a comuta între aplicații. Are caracteristici noi in iOS7 ?

"Acum e și mai inteligentă. Fiindcă iOS 7 reține când îți place să-ți folosești aplicațiile și poate să actualizeze conținutul înainte să le lansezi. Așa că dacă ai tendința să-ți verifici aplicația socială favorită la 09:00 a.m. în fiecare zi, fluxul de noutăți te va aștepta gata pregătit. Asta înseamnă multitasking în iOS 7.

Știe ce vrei să faci înainte să o faci. Este de fapt o modalitate mai inteligentă de multitasking.

Apeși de exemplu butonul Pagina principală de două ori pentru a vedea previzualizări de ecrane pentru aplicațiile pe care le-ai deschis.

Pentru a ieși dintr-o aplicație, o glisezi în sus și în afara previzualizării. De asemenea, actualizările sunt programate cu inteligență. iOS programează actualizări în perioade eficient energetice. Cum ar fi momentul în care dispozitivul tău e deschis și conectat la Wi-Fi. Așa că bateria ta nu este consumată fără să fie necesar.", detaliaza in contiuare creatorii iOS7.


Camera din iOS 7 aduce toate formatele foto, video, panoramă și acum noul format pătrat în prim plan?

"Intradevar, accesul la lumea foto este mai rapid. Printr-o simplă glisare, poți să cadrezi ce vrei, exact cum vrei, rapid. Iar noile filtre îți permit să faci și mai multe cu fiecare imagine. Poti sa îi dai un aspect retro, să îi mărești contrastul sau să adopți stilul alb-negru. Licența artistică îți aparține în totalitate. Poți să aplici filtre fotografiilor în format clasic și pătrat. Alegi un filtru și vezi efectul înainte să faci fotografia. Sau pur și simplu faci fotografia și îl aplici mai târziu. Dacă te răzgândești vreodată și decizi că este mai bine fără niciun fel de filtru, poți pur și simplu să-l elimini", spune Apple.

Iar organizarea fotografiilor ce caracteristici noi are?

"Acum există modalități mai rapide, mai ușoare și mai plăcute de a face o retrospectivă, cum sunt funcíile Colecții, Momente și Ani — grupări inteligente ale fotografiilor și videoclipurilor tale, în funcție de perioadă și loc. Atingi Ani și toate înregistrările tale îți vor umple ecranul. Fiecare an include Colecții, cum ar fi călătoria ta pe litoral . Iar în acea Colecție există Momente distincte — fotografii de pe plajă, videoclipuri de la discotecă, etc. Așa că poți să găsești o înregistrare de oricând, de oriunde, imediat."

Se pot partaja aceste fotografii prin iCloud ?

"Cu iCloud, poți să partajezi momentele tale favorite cu persoanele tale favorite, creând un photo stream partajat.

Persoanele respective pot să publice fotografii, videoclipuri și comentarii pe fluxul tău și totul apare în mod automat pe dispozitivele iOS ale tuturor.

Noua vizualizare Activitate îți permite să vezi cele mai recente actualizări de pe toate fluxurile tale partajate, într-un singur loc", explică Apple.


Dar dacă vrei să trimiți o fotografie sau un document cuiva ?

"Dacă vrei să trimiți o fotografie sau un document cuiva, în mod normal folosești un mesaj text sau e-mail. Dar dacă persoana respectivă este chiar lângă tine, există o modalitate mult mai simplă. Intri în AirDrop pentru iOS. Acesta îți permite să partajezi rapid și ușor fotografii, videoclipuri, contacte și orice altceva din orice aplicație, prin intermediul unui buton Partajează. Atingi butonul Partajează, apoi selectezi persoana cu care vrei să le partajezi. AirDrop face restul, folosind Wi-Fi și Bluetooth. Fără să fie nevoie de vreo configurare. Iar transferurile sunt criptate, așa că ce partajezi este extrem de sigur. Cu AirDrop, poți să partajezi o fotografie sau un videoclip, de exemplu, cu o anumită persoană sau mai multe. În AirDrop, ești automat vizibil pentru contactele tale care au un dispozitiv cu iOS 7. Dar poți să devii vizibil și pentru oricine se află în apropierea ta și folosește iOS 7. Sau să devii invizibil pentru toată lumea. Nu e nevoie decât de o atingere în Centrul de control. Destinatarii pot alege să salveze orice le-ai trimis. Când fac acest lucru, conținutul este salvat exact în locul în care ar trebui să fie — o fotografie în Poze, un tichet în Passbook, un contact în Contacte și tot așa", detaliază compania.

Am ajuns la un punct mai delicat. Ce puteți să ne spuneți despre noua experiență de navigare pe internet a iOS7 ?

"Navigarea cu Safari în iOS 7 este pur și simplu mai amplă, mai bună și mai frumoasă. Butoanele și barele — precum câmpul de căutare unitar și inteligent — rămân ascunse și apar doar când derulezi în josul paginii. Așa că vezi mai mult conținut ca niciodată pe ecranul tău. Iar cu o simplă glisare, poți să treci pe pagina anterioară sau următoare. Totul e conceput astfel încât nimic să nu te împiedice sau să te încetinească din navigare. Tasteazi un URL sau un termen de căutare în câmpul de căutare unitar și inteligent, iar Safari sugerează în mod automat cea mai apropiată versiune de ceea ce cauți. Așa că vei găsi rapid pagina web de care ai nevoie. Vezi paginile web deschise într-o vizualizare centralizată, care îți permite să derulezi cu ușurință de la o filă la alta. Pentru a închide o pagină, tot ce trebuie să faci e să o glisezi în afara ecranului. Vezi toate URL-urile în cronologia ta Twitter, vezi cine le-a publicat și ce s-a spus despre ele. Poți să parcurgi rapid și ușor articolele din Lista de lecturi. Pur și simplu derulezi cursiv de la un articol la următorul. Multe dintre lucrurile pe care le faci pe Internet necesită parole. Acum iCloud poate memora nume de cont, parole și numere de carduri de credit pentru tine. Iar Safari le va introduce automat, indiferent dacă trebuie să te autentifici pe un site sau să faci cumpărături online. Funcționează pe toate dispozitivele cu iOS 7 și pe computerele Mac care rulează OS X Mavericks, aprobate de tine. Iar datorită criptării AES de 256 de biți, este extrem de sigur. De fiecare dată când creezi un cont, Safari poate să genereze o parolă unică, greu de ghicit. Și să o memoreze pentru tine", mai explică Apple.


Ce îmbunătățiri sunt aduse în funcțiile App Store ?

"Aplicații În apropiere de mine — o nouă caracteristică a App Store în iOS 7 — îți arată o colecție a celor mai populare aplicații care sunt relevante pentru locația ta actuală. Iar o nouă categorie Copii evidențiază cele mai bune aplicații pentru copii, în funcție de vârstă. De asemenea, iOS 7 îți actualizează în mod automat aplicațiile, pentru ca tu să nu-ți mai faci griji în privința asta. Un alt bonus al actualizărilor automate: scapi de insigna roșie care îți tot deturna atenția.
Oriunde te-ai afla — la Luvru, de exemplu — atingi În apropiere de mine și vei vedea o listă de aplicații folositoare. Părinții și profesorii pot găsi acum cu ușurință aplicații care sunt perfecte pentru copii. Vizitează noua categorie Copii pentru o selecție de aplicații organizate în funcție de vârstă", spune Apple.

Uneori poți avea ghinion și să pierzi telefonul. Te poate ajuta iOS7 să il recuprezi sau cel puțin să îți asigure o mai bună siguranța a datelor tale private ?

"Să-ți pierzi iPhone-ul este groaznic. Din fericire, Găsire iPhone te poate ajuta să-l recuperezi. Dar dacă nu mai ai nicio șansă, noile caracteristici de siguranță din iOS 7 fac dificilă utilizarea sau vânzarea dispozitivului tău de către altcineva. Pentru dezactivarea funcției Găsire iPhone sau ștergerea datelor de pe dispozitivul tău, acum sunt necesare ID-ul tău Apple și parola. De asemenea, Găsire iPhone va continua să afișeze un mesaj personalizat chiar și după ce dispozitivul tău a fost șters. Iar înainte ca oricine să-l poată reactiva, se solicită ID-ul tău Apple și parola. Ceea ce înseamnă că iPhone-ul tău rămâne iPhone-ul tău în continuare. Indiferent unde este. Chiar și după o ștergere la distanță, Găsire iPhone continuă să afișeze un mesaj cu numărul tău de telefon pe ecranul blocat. Dacă îți recuperezi iPhone-ul după ce l-ai șters, tot ce trebuie să faci pentru a-l reactiva este să introduci ID-ul tău Apple și parola", ne liniștește oarecum compania.

Ce noutăți aduce IOS7 pentru sectorul de afaceri, dar si pentru dezvoltatorii de aplicații ?

"iOS 7 include numeroase caracteristici noi, concepute pentru a ajuta companiile să distribuie cu ușurință dispozitive iOS angajaților. Caracteristici precum protecția mai bună a informațiilor de serviciu și personale, administrarea licențelor de aplicații, înrolarea unitară în Mobile Device Management, configurarea aplicațiilor wireless, suportul pentru autentificarea individuală a companiei și protecția implicită a informațiilor pentru aplicațiile altor producători.

Cu iOS 7 SDK, dezvoltatorii oferă aplicațiilor proprii, posibilitatea de a profita de tot ceea ce are iOS 7 de oferit. Precum noua API multitasking pentru a actualiza conținutul aplicațiilor, capacitatea de a adăuga mișcări realiste la aplicațiile care utilizează UI Dynamics, suport AirDrop și multe altele", mai exemplifică pe scut compania.


Si acum la final, am dori să aflăm pe ce dispozitive Apple poate fi instalat iOS7, dar si dacă toate aceste caracteristici despre care am discutat sunt prezente pe toate aceste modele și în orice țară ?

"iOS7 poate fi instalat pe iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPod touch de 16 GB, iPod touch de 32 GB / 64 GB, iPad 2, iPad cu ecran Retina și iPad mini.

Caracteristicile se pot modifica. Nu toate caracteristicile sunt disponibile pe toate dispozitivele.

De exemplu, formatul panoramă este disponibil pe iPhone 4S, iPhone 5 sau iPod touch (generația a 5-a). Formatele pătrat și video și glisare pentru a declanșa sunt disponibile pe iPhone 4 sau un model mai recent, iPad (generația a 3-a sau mai recentă), iPad mini și iPod touch (generația a 5-a).

Filtrele pentru Cameră sunt disponibile pe iPhone 5 și iPod touch (generația a 5-a). Filtrele pentru Poze sunt disponibile pe iPhone 4 sau un model mai recent, iPad (generația a 3-a sau mai recentă), iPad mini și iPod touch (generația a 5-a).

AirDrop este disponibil pe iPhone 5, iPad (generația a 4-a), iPad mini și iPod touch (generația a 5-a) și necesită un cont iCloud.

Găsire iPhone îți permite să găsești dispozitive iOS doar când acestea sunt deschise și conectate la o rețea Wi-Fi înregistrată sau au un plan de date activat. Este posibil ca unele caracteristici să nu fie disponibile pentru toate țările sau toate zonele.

iCloud necesită iOS 5 sau mai recent pe iPhone 3GS sau un model mai recent, iPod touch (generația a 3-a sau mai recentă), iPad sau iPad mini, un computer Mac cu OS X Lion sau o versiune mai recentă, sau un PC cu Windows 7 sau Windows 8 (necesită Outlook 2007 sau o versiune mai recentă sau un browser actual pentru accesarea e-mailului, contactelor și calendarelor).

Unele caracteristici necesită o conexiune Wi-Fi sau nu sunt disponibile în toate țările.

De asemenea, accesul la anumite servicii este limitat la 10 dispozitive", incheie Apple prezentarea caracteristicile noului sistem de operare iOS7.


Niciun comentariu despre subiectul „Noile caracteristici ale iOS 7”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile